Š.Jasikevičius liejo apmaudą dėl praleisto šanso | KaunoDiena.lt

Š.JASIKEVIČIUS LIEJO APMAUDĄ DĖL PRALEISTO ŠANSO

„Gaila, kad praleidome gerą šansą“, - apgailestavo Šarūnas Jasikevičius. Jo auklėtiniai nepasinaudojo proga perimti iniciatyvą Eurolygos ketvirtfinalio serijoje ir nusileido Stambulo „Fenerbahce“ 57:66.

Kauniečiai sausakimšoje arenoje pirmąją rungtynių dalį mėgino diktuoti savo sąlygas, bet antrojoje nusileido tituluotam varžovui.

„Abi komandos sužaidė prastas rungtynes. Labai apmaudu dėl varžovų 16 puolime atkovotų kamuolių ir mūsiškių neparengtų atakų, pritrūko ir taiklumo“, - pabrėžė „Žalgirio“ strategas Š.Jasikevičius.

– Kas „Fenerbahce“ gynybos veiksmuose taip išmuša iš vėžių „Žalgirio“ įžaidėjus?

– Kai kur jie išsimušė patys, nes kokias 4 minutės pertraukėles sudeginome blogais veiksmais. Išėjus po jos atrodė, kad nesuprantame, ką treneris pabraižė. Man nepatiko ir pirmoji rungtynių pusė, nors mes po jos pirmavome. Bandėme išspręsti viską labai greitai, be jokios kantrybės. Reikia pripažinti, kad išėję po keitimų žaidėjai to nepakoreguodavo. Norint įveikti tokią komandą kaip „Fenerbahce“, reikia žaisti kur kas geriau. Mes kaip treneriai neįrodėme, kad čia gali būti tik bekompromisė kova. Disciplina, 3 perimti kamuoliai prieš 12 ir t.t. Atakų žaidimas labai svarbus ir jei jų neturėsime daugiau, bus labai sunku laimėti seriją. Dėl atkovotų kamuolių tai turbūt yra vienas tų elementų, apie ką kalbėti gali žiūrėdamas vaizdo įrašą. Sunku pasakyti, ar žmogus atsitveria, ar žmogus ne.

– Esant aikštelėje Antanui Kavaliauskui komanda pralaiminėjo atkarpą 13 taškų. Ar žaidimas su juo nesiklijavo?

– Manau, kad nelabai klijavosi. Brandonas, deja, prisirinko pražangų. Deonas nebuvo toks geras, koks buvo Stambule. Reikėjo visų pagalbos. Tai yra serija, kurioje žaidžiama po dvejas rungtynes kiekvienoje arenoje. Labai svarbu nustebinti, nors ir sunku. Nesuradome tokio žmogaus. Nate’as yra geros formos ir buvo svarbus, bet daug kur patys save „išsiėmėme“ iš rungtynių.

– Kiek svarbu turėti tokių žaidėjų kaip Nate’as, galinčių sužaisti vienas prieš vieną?

– Svarbu, ypač prieš jų gynybines sistemas, kai jie pradeda keistis. Reikia, kad Thomasas, Marius, Nate’as veržtųsi. Stambule juos palaužėme, kai vienas faktorių buvo mūsų puolimas vienas prieš vieną. Daug metimų taip susikūrėme. O šiandien to buvo per mažai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

.

Čia jau treneris, kaip norėjo, taip pasidarė. Buvo susiformavęs pastaruoju metu geras tųųų žaidėjų blokas, tam atvejui, Fenerbahces, o blūdijo Milaknis, Kavaliauskas , rotacija maža, taip ir gavosi. Sorry.

E220

Kad iš kart jautėsi kas čia stipresnis, o šanso tikrai nėra jokio, tik ne šiuo metu, fenerbakče, real, cska daug aukštesnio lygio....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS