Solidus D. Sabonio dvigubas dublis nublanko prieš įspūdingą šveicaro pasirodymą | KaunoDiena.lt

SOLIDUS D. SABONIO DVIGUBAS DUBLIS NUBLANKO PRIEŠ ĮSPŪDINGĄ ŠVEICARO PASIRODYMĄ

  • 1

Sekmadienio vakarą Lietuvos krepšinio aistruoliai patogiu laiku turėjo puikią galimybę išvysti Domantą Sabonį ir jo atstovaujamą „Indiana Pacers“ (26-30). Lietuvis buvo tarp naudingiausiųjų ir surinko solidų dvigubą dublį, tačiau įspūdingą atsaką Domui pateikė „Atlanta Hawks“ (31-26) galiūnas Clintas Capela, atvedęs „vanagus“ į pergalę rezultatu 129:117 (35:23, 31:34, 28:33, 35:27).

Rungtynių starte Domantas Sabonis ima kamuolį gynyboje ir jau po kelių akimirkų atlieka rezultatyvų perdavimą Malcolmui Brogdonui, o „Pacers“ pelno pirmuosius dvikovos taškus – 2:0.

Deja, tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, kuomet Indianapolio klubas šiame mače džiaugėsi pranašumu. Aikštės šeimininkai netrukus kilo į įspūdingą šturmą ir kėliniui persiritus į antrą pusę pirmavo trigubai (30:10).

Tačiau Nate'o Bjorkgreno auklėtiniai turi tvirtą stuburą ir po sunkios dvikovos pradžios rankų nenuleido. „Pacers“ kantriai tirpdė deficitą ir ketvirtajame kėlinyje po sėkmingos D.Sabonio atkarpos pagaliau rezultatą išlygino (105:105).

Visgi perlaužti rungtynių svečiams taip ir nepavyko – po minutės pertraukėlės „Hawks“ pataikė keletą labai svarbių tritaškių ir įsirašė pergalę.

Indianapolio ekipa šiame mače sulaukė sugrįžusio pagrindinio vidurio puolėjo Myleso Turnerio, kuris dėl kairės čiurnos traumos praleido pastarąsias penkerias rungtynes. Aukštaūgiui dar prireiks laiko suderinti savo taikiklį (2/9 met.), tačiau M.Turneris pasižymėjo solidžia kova po lenta (11 atk. kam.).

D.Sabonis žaidė 32 minutes ir pelnė 18 taškų (6/10 dvit., 2/4 trit.), sučiupo net 15 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir 2 kamuolius perėmė.

„Pacers“ aukštaūgiai nesurado jokių priešnuodžių prieš varžovų galiūną Clintą Capelą. Šveicaras pelnė 25 taškus, atkovojo net 24 kamuolius, išrašė 3 blokus ir dar 2 kamuolius perėmė.

Rezultatyvumu vidurio puolėjas savo klube nusileido tik Trae Youngui. „Hawks“ mažylio sąskaitoje – 34 taškai ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Šeimininkų ekipoje, kurią treniruoja buvęs „Pacers“ strategas Nate'as McMillanas, starto penketo žaidėjai pelnė net 113 iš 129 ekipos taškų.

„Atlanta Hawks“: Trae Youngas 34 (13/14 baud., 11 rez. perd.), Clintas Capela 25 (24 atk. kam.), Bogdanas Bogdanovičius ir Kevinas Huerteris (9 atk. kam.) po 23.

„Indiana Pacers“: Malcolmas Brogdonas 29 (8 rez. perd.), Domantas Sabonis (14 atk. kam.) ir T.J.McConnellas (7 rez. perd.) po 18, Edmondas Sumneris 14, Carisas LeVertas 11.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jo

Tai visi požymiai, kad ir nuo šveicarų LT-team tuoj pradės gauti į skudurus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS