Sostinės krepšinio lygoje varžysis ir broliai Lavrinovičiai, ir LKL legendos | KaunoDiena.lt

SOSTINĖS KREPŠINIO LYGOJE VARŽYSIS IR BROLIAI LAVRINOVIČIAI, IR LKL LEGENDOS

  • 0

24-ąjį Sostinės krepšinio lygos („GEALAN–SKL“) sezoną lygos direktorius Vaidas Indriliūnas pasitinka itin džiugiomis nuotaikomis. Už rekordinio 118 komandų skaičiaus ir beveik 1500 žaidėjų armijos slypi krepšinio entuziastai, mėgėjai, būsimi, esami, buvę profesionalai ir pramogų pasaulio žvaigždės.

Šiemet elitinėje SKL A lygoje startuos Vilniaus „Ryto“ sistemos jaunimo komanda „Rytas–MRU“, o C lygoje debiutuos iš žinomų Lietuvos pramogų ir verslo pasaulio asmenybių sudaryta „Kažkur Matytų“ ekipa.

Besigainiojančius kamuolį sostinės krepšinio aikštelėse bus galima išvysti Darjušą ir Kšištofą Lavrinovičius, Rolandą Skaisgirį, Marių Paciukonį, Aivarą Kiaušą, Žygimantą Šeštoką, Rolandą Matulį, Paulių Joneliūną, Lauryną Jacevičių, Deividą Kumelį ir kitus žinomus veidus.

„Mintys labai geros ir optimistiškos. Lyga išaugo, komandų skaičius didėja, pristatėme visiškai naują oficialią lygos svetainę, pakeitėme komunikacijos koncepciją. Kitaip tariant, pasidarėme viską, ką norėjome. Dabar reikia tęsti pradėtus ir darbus, kad visa tai patiktų komandoms, kad visi priprastų prie naujo svetainės dizaino ir kad tas augimas nesiliautų, – tinklalapiui „sostineskl.lt“ sakė Indriliūnas. – Kiek teko kalbėtis su komandų vadovais, iš esmės visiems patinka. Iš kitos pusės, tų naujovių dar ne visi spėjo paragauti ir tam reiks laiko.

Svarbiausias palinkėjimas – išvengti traumų. Jeigu jų nebus, bus labai sėkmingas sezonas.

Komandos žaidusios Rudens taurėje jau susidūrė su naująja mūsų koncepcija ir jiems labai patiko. Tačiau lygoje dalyvauja 118 komandų ir dar tikrai yra žmonių, kurių nuomonės aš dar nežinau. Bet bent jau virtualioje erdvėje visiems viskas kol kas patinka ir tikėkimės, kad taip bus ir viso sezono metu.“

Atidarymo vakare ištraukti burtai užprogramavo intrigų puokštę penkiose lygose – A, B, C, D1 ir D2 divizionuose, o prestižinės A lygos kovos jau prasidėjo. Kitą savaitę, spalio 17 d., A lygoje savo pasirodymą pradės ir Gintauto Reginos vadovaujama „Rytas–MRU“ komanda.

„GEALAN–SKL“ direktorius neslepia džiaugsmo, kad perspektyviausias Vilniaus jaunimas savo įgūdžius galės tobulinti elitinėje A lygoje.

„Rytas–MRU“ prisijungimas mums reiškia labai daug. Tikros „Ryto“ sistemos komandos lygoje dar niekada neturėjome. Esu labai patenkintas, kad prie mūsų prisijungė būtent jaunimo komanda. Nuo senų laikų vietą lygoje turėjo Vilniaus krepšinio mokykla (VKM), kurioje žaisdavo perspektyviausi dvyliktokai., lygoje dalyvaudavo ir Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos (ŠMKA) dvyliktokai.

Kadangi akademija subyrėjo, o VKM savo komandos į lygą nedelegavo, dabar vienu šūviu nušovėme du zuikius. Turime lygoje sisteminę „Ryto“ komandą, kurioje žaidžia perspektyviausias Vilniaus jaunimas. „Rytas–MRU“ komanda vienija Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) ir VKM talentus, komandoje dirba geriausi treneriai – Gintautas Regina, Mindaugas Noreika ir kiti. Labai tuo džiaugiamės“, – kalbėjo V. Indriliūnas.

SKL lygoje 2019–2020 m. netrūks ne tik talentingo jaunimo, bet ir užsigrūdinusių žvaigždžių. Vien A lygoje bus galima sutikti visą būrį esamų ir buvusių profesionalų. Tuo metu SKL C lygoje žais populiariausių Lietuvos vlogerių Paulius Mikolaitis (Paul De Miko), laidų vedėjas Haris Zenkovas, daininkai Tadas Juodsnukis, Petras Daunys ir kiti „Kažkur Matyti“.

„Jie numatę tikrai daug įdomių projektų, su kuriais visuomenė galės susipažinti tiek „Kažkur Matytų“, tiek „GEALAN–SKL“ komunikacijos kanaluose. Jeigu jie pasirinko mūsų lygą, vadinasi, mes kažką darome teisingai, – šypteli Indriliūnas. – Reikėtų labai gerai panagrinėti istorijos metraščius, bet man atrodo, kad 118 komandų yra rekordinis dalyvių skaičius. Žymių žmonių lygoje tikrai bus – vien „Kažkur Matytų“ paraiškoje yra Donatas Montvydas, Gedas Saročka, Arminas Vareika, Vaidotas Baumila. Visų dabar net neprisimenu, bet kiekviena pavardė turi savo svorį“, – teigia SKL vadovas.

V. Indriliūnas užsiminė, kad SKL lygoje žiūrovai vėl išvys rezultatyviausią visų laikų Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) žaidėją Rolandą Matulį:

„R. Matulis pasirinko įdomų sprendimą ir iš A lygos perėjo į D1 divizioną, todėl netgi šis lygos segmentas turės savo žvaigždę. Aišku, kartu su Valerijumi Četovočiumi (buvęs LKL krepšininkas, aut. pastaba). Jeigu gaus leidimą iš savo komandos, A lygoje žais broliai Lavrinovičiai. Galutinio sprendimo dar nėra, bet jie patys labai nori žaisti ir lieka sutvarkyti tik juridines detales.“

Pokalbio pabaigoje „GEALAN–SKL“ direktorius priminė, kad krepšinyje svarbu ne tik pergalės ir palinkėjo visiems lygos dalyviams įgyvendinti savo tikslus: „Svarbiausias palinkėjimas – išvengti traumų. Jeigu jų nebus, bus labai sėkmingas sezonas. Antra, kad būtų patirtos tik geros emocijos.

Krepšinio rungtynėse būna visko – ir pralaimėjimų, ir pergalių. Bet po rungtynių tu turi likti patenkintas net po pralaimėjimo, nes tu sužaidei, kovojai. Tikiuosi, kad pavasarį bus patenkinti visų mūsų dalyvių lūkesčiai.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS