Studentų komanda iš duobės nebeišsikapstys | KaunoDiena.lt

STUDENTŲ KOMANDA IŠ DUOBĖS NEBEIŠSIKAPSTYS

Iki Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) reguliariojo čempionato finišo lieka vis mažiau laiko, o Kauno KTU komanda jau nebeturi vilčių pakilti iš paskutinės pirmenybių vietos.

Kauniečiai savaitgalį patyrė dar du pralaimėjimus ir nesėkmių seriją pratęsė iki 11-os arba daugiau nei kalendorinio mėnesio. KTU krepšininkai savo aikštėje tikėjosi kibti į atlapus Tauragės ekipai, tačiau intrigą palaikė neilgai. Pirmąjį kėlinį laimėję minimaliai (17:16), vėliau studentai krito į duobę, bet iki ilgosios pertraukos atsilikinėjo vienženkliu skirtumu. Iki ketvirtojo kėlinio Artūro Sukovo auklėtiniai dar turėjo šansų prisivyti varžovus, bet paskutiniame ketvirtyje žemaičiai spurtavo 22:11 ir pabėgo negrįžtamai.

Šeimininkams niekaip nesisekė sulaikyti Mindaugo Stašio. Šis patyręs gynėjas pelnė 21 tašką bei surinko 26 naudingumo balus. Kitas veteranas Paulius Morkeliūnas dominavo po krepšiais, surinkdamas 21 tašką. Jam kovą mėgino primesti Lauryas Miknevičius, sugriebdamas 10 kamuolių ir pelnydamas 10 taškų. Agresyviai besigynę tauragiškiai perėmė 13 kamuolių, kauniečiai – tik 4. Liūto dalį „vagysčių“ įvykdė du svečių krepšininkai: po 5 kamuolius perėmę Liudas Radavičius ir Tadas Sebežiovas. Pastarasis atliko ir 5 rezultatyvius perdavimus. Šeimininkų gretose rezultatyviausiai žaidė Julius Kigas, įmetęs 13 taškų, Karolis Sapiega – 9 taškai, Julius Liesis – 8.

Ši pergalė Tauragės klubui buvo itin svarbi kaunantis dėl vietos atkrintamosiose varžybose. Tauragiškiai su 14 laimėjimų ir 22 nesėkmėmis rikiuojasi 13-ti – pirmi už aštuntfinalių borto. Tačiau jiems dar liko 3  mačai, tad viltys žengti toliau – visiškai realios.

KTU komanda nuo artimiausio priešininko atsilieka jau 7 pergalėmis, tad su 5 laimėjimais ir 22 nesėkmėmis yra paskutinė, 15-ta ir sezoną baigs anksčiau nei dauguma varžovių.

Gairės: KTU, NKL, autsaideriai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS