Su povais auklėtinius lyginęs Šaras: apie finalo ketvertą Kaune, vardą susigrąžinantį „Žalgirį“ | KaunoDiena.lt

SU POVAIS AUKLĖTINIUS LYGINĘS ŠARAS: APIE FINALO KETVERTĄ KAUNE, VARDĄ SUSIGRĄŽINANTĮ „ŽALGIRĮ“

Nors daug metų Šaras atidavė „Žalgiriui“, Kaunas jam – jau antrus metus paeiliui nesvetingas. „Barca“ „Žalgirio“ arenoje patyrė dar vieną pralaimėjimą ir tai padarė apsigynusi nuo lemiamos katalonų atakos, kuomet Tomašas Satoransky nesugebėjo išsimesti metimo.

Po mačo „Barcos“ vyr. treneris Šarūnas Jasikevičius išskyrė pagrindinę pralaimėjimo priežastį.

„Sveikinu Kazį ir „Žalgirį“. Aš manau, kad jie kovojo daugiau nei mes, buvo labiau užsivedusi komanda prieš rungtynes. Kaip trenerių štabas, nepadarėme gero darbo įtikindami, kad „Žalgiris“ šiemet yra geresnė komanda su kur kas didesniu fiziškumo lygiu ir kova po lenta. Treneris visuomet turi prisiimti atsakomybę“, – sakė Šaras.

– Priešpaskutinėje atakoje Rokas Jokubaitis nusimetė kamuolį Kaliničiui, kuris nepataikė. Paskutinėje atakoje Satoransky neišsimetė metimo. Atrodo, kad buvo daug dvejojimo. Kaip įvertintumėte tas dvi atakas puolime?
– Nežinau, kodėl jie nusimetė. Mano darbas yra sukurti atakas. Toks vaizdas, kad galėjo mesti kokie 3-4 žmonės. Nežinau, paskutinės atakos gavosi puikios, bet reikia prisiimti atsakomybę.

– Ar tai reiškia, kad šį vakarą pritrūko žmogaus, kuris turėtų imtis ant savęs?
– Mes pralaimėjome todėl, nes neįvertinome varžovų. Išėjome į aikštelę kaip povai.

– Ar Rokas Jokubaitis yra geriausias atakų organizatorius sezono starte?
– Nesakyčiau, nežinau. Šiaip daugiau mažiau viskas normaliai, bet Rokas daugiausiai supranta. Norėtųsi, kad per paskutines atakas Rokas veržtųsi. Per dvi minutės pertraukėles nesugebėjau įtikinti komandos, kad stovime prieš besikeičiančią gynybą ir žiūrime, kad įvesti kamuolį Vesely. Sustojusi komanda, sustojęs kamuolio judėjimas. Rokas keliais prasiveržimais pagyvino rungtynes. 44 taškai... Ta pati istorija. Bandau įtikinti, kad „Žalgiris“ nėra paskutinė Eurolygos komanda, bet turbūt nesuradau žodžių.

– Tai buvo pirmasis susitikimas su Ignu Brazdeikiu. Kokį įspūdį jis paliko?
– Žaidėjas, kuris gali žaisti. Palyginus, visai normaliai tvarkėmės, dar galėjome geriau. Nebuvo fiziškumo ir mūsų pusės, kurio reikia žaidžiant išvykoje. Su „Bayern“ jis buvo, nes tas klubas turi „didesnį vardą.“ Kaip reikia įtikinti, kad kiekvienos rungtynės yra naujos. Man nepavyko įtikinti. Ir galvos neveikia, ir t.t. Kai tu duodi spręsti paskutinėmis sekundėmis, tai viskas įeina. Negalime būti patenkinti ir dviem tritaškiais bei viena Dimšos pražanga, kuri negali būti švilpiama iš tokio kampo. Prieš kitą tritaškį akivaizdi pražanga puolime. Pirmame kėlinyje prašiau tokią pačią situaciją tikrinti – neina. „Žalgirio“ fanai išsireikalavo, kad eitų. Čia irgi aišku yra namų pranašumas. Trijų sekundžių taisyklė. Lygiai tokia pati situacija buvo trečiame kėlinyje – „Žalgiriui“ nešvilpia. Nereikia ieškoti labai daug kaltų, nes fiziškumo, norėjimo lygis buvo visai kitoks. Tada nėra, ko šnekėti apie talentą.

– Ketvirtajame kėlinyje buvo ir dvi nesportinės pražangos. Kaip jos atrodė jūsų akimis?
– Nenoriu daug diskutuoti, reikia peržiūrėti video. Nepatiko vienas epizodas, kuomet Vesely sakė, kad jam davė per ranką. Sakė, kad kamuolys buvo rankose, o jis trenkė per alkūnę. Bergždžias reikalas diskutuoti, reikia peržiūrėti vaizdo įrašą.

– Kodėl nepavyko sustabdyti Edgaro Ulanovo?
– Tai, kad Ulanovas žaidė savo krepšinį. Atrodo, kad ir mes turime tų aukštesnių vyrukų šiais metais. Aukštesni, stipresni vyrukai, jeigu jie neateina luptis. Mes prie to pačio. Kas blogiausia, kad reakcijos nesulaukiame. Su ACB, mes per sezoną žaidime 90 rungtynių. Negali būti visas 90 rungtynių aukštumoje. Reaguoti į pastabas reikia. Aš didelės reakcijos nemačiau. 

– Kaip jums skamba variantas surengti finalo ketvertą Kaune?
– Gerai. Seniai jau miestas, arena ir valstybė yra pasirengę. Jeigu mes galime rengti Europos čempionatą, kodėl mes negalime rengti finalo ketverto?

– Minėjote, kad „Bayern“ turi tą didesnį vardą, „Žalgiris“ taip pat anksčiau jį turėjo, tačiau per porą sezonų jį šiek tiek susigadino. Koks yra kelias norint susigrąžinti tą gerą vardą?
– Kelias yra toks, ką jie pademonstravo šią savaitę, žaisdami gana prastai, tačiau širdimi išsitraukdami pergalę prieš Bolonijos klubą. Manau, kad jie nusimetė kažkiek įtampos. Kažkuriose situacijose jie turi pranašumų prieš mus, bet man nepatiko užsivedimas. Išvykoje būsi nubaustas.

– Miunchene tritaškius metėte didesniu nei 50 proc. taiklumu, šiandien atakavote iš toli kiek daugiau nei 30 proc. Čia tokia gera žalgiriečių gynyba?
– Kiekvienos rungtynės yra skirtingos. Jeigu tu Miunchene meti gerai, nereiškia, kad Kaune mesi gerai. Kitokios rungtynės, kitokios taktikos. Abrineso iškritimas yra skausmingas. Žinant, kad 3 mūsų svarbiausi metikai negalėjo žaisti negalėjo žaisti antroje pusėje. Yra kaip yra. 

– Kaip vertinate pasikeitusią Eurolygos valdžią ir ką jie gali atnešti?
– Čia tikrai ne mano daržas. Kiek supratau iš visų vadovaujančių žmonių, kad tikrai reikėjo pokyčių. Dabar žiūrėsime, lauksime. Jie šneka apie dalykus su FIBA, bet čia yra bergždžias reikalas. Ar taip, ar taip, ateisime prie to pačio, kad geriausi žaidėjai nežais nebus FIBA languose. Nežinau, kodėl čia reikia kalbėti su FIBA. Aš nesuprantu šitų dalykų. Ateis langai ir geriausi žaidėjai žais Amerikoje. 

– Kaip atrodo kalbos dėl Eurolygos formato keitimo?
– Aš nežinau, kas yra naujas formatas, negaliu daug kalbėti nes nežinau. Ką mes galime diskutuoti apie formatą, jeigu mes jo nežinome.

– Kas nutiko Alexui Abrinesui?
– Nežinau. Daktaras atėjo. Nežinau, ar jie bandys jį vežti kažkur. Dar viskas truputį per greitai, aš negaliu daug atsakyti.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Uwe

Neabejotinai šaunus treneris.

Kuba

Kaip galima teigti, kad talentingas, geriausias treneris, jeigu surenki Europos geriausius krepšininkus ir moki 3-8 kart didesnį atlyginimą...ar gi tai vienodos sąlygos..tad kodėl barsininkams nepabūti povais..

Švarcas

Numeta palką, o kamuolį išmeta...jopš vai malku
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS