Sugniuždyti australai: rūbinėje galėjome girdėti, kaip nukrenta adata | KaunoDiena.lt

SUGNIUŽDYTI AUSTRALAI: RŪBINĖJE GALĖJOME GIRDĖTI, KAIP NUKRENTA ADATA

Australijos rinktinė antrame turnyre iš eilės susidūrė su itin prastu finišu. Kaip ir prieš trejus metus olimpinėse žaidynėse, Australija ir pasaulio čempionato prasibrovė į pusfinalį, tačiau galutinėje rikiuotėje liko be medalių.

Australija pasaulio čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse dar neturi nė vieno medalio, nors pusfinalyje žaidė penkis kartus.

Po dar vienos pralaimėtos kovos dėl medalių nė vienas Australijos krepšininkas nesustojo pasikalbėti su žurnalistais, o spaudos konferencijoje be trenerio dalyvavo Mitchas Creekas.

„Tai sunku. Rūbinėje sėdėjome ir tylėjome tol, kol žmonės atėjo pakviesti į spaudos konferenciją. Galėjome girdėti, kaip nukrenta adata.

Žinojome, kad Australijoje visi žmonės mus palaiko, žiūri rungtynes, gražiausius epizodus, stebi socialinius tinklus. Tai mums daug ką reiškia ir mes atidavė viską, ką galėjome. Ačiū visiems treneriams ir komandos draugams“, – po nesėkmės prancūzams kalbėjo Australijos rinktinės gynėjas Mitchas Creekas.

Visgi vieną pergalę Australija pasiekė – gavo vietą 2020 metų olimpinėse žaidynėse.

„Žvelgiant į ateitį, mes neturėjome kelių svarbių krepšininkų, kurie žaidžia NBA. Olimpinėse žaidynėse tai bus labai stipri komanda. Mes dar neužmiršome pastarųjų olimpinių žaidynių, kuriose užėmėme ketvirtąją vietą. Tikrai nepamiršime ir šio čempionato. Olimpinėse žaidynėse atiduosime viską“, – į priekį žvelgė Creekas.

Tuo metu Australijos rinktinės treneris Andrejus Lemanis kalbėjo, kad jam buvo sunku matyti itin išgyvenančius savo auklėtinius.

„Turime krepšininkus, kurie žaidžia dėl savo šalies, tikrai ne dėl pinigų. Jie aukoja savo vasaras, nes nori atstovauti savo šaliai, nori daryti kai ką ypatingo. Sunku matyti tai, kaip jie yra sugniuždyti. Tikėjomės medalio, visada to tikimės, bet mums nepavyko jo pasiekti. Didžiuojuosi dėl visos komandos ir tuo, kaip žaidėme bei atstovavome Australijai krepšinyje“, – pasisakė Lemanis.

Trečiojo kėlinio viduryje Australija pirmavo 15 taškų persvara (40:25), tačiau Prancūzija mačą baigė atkarpa 42:19.

„Pradėjome klysti, žaidėme su siaura rotacija. Nuovargis tave priverčia klysti, suprastėja žaidimo išpildymas. O Prancūzija pataikė įspūdingus metimus ir dėl jų turėjo pasistengti. Mums reikėjo kelis kartus gerai apsiginti ir užpulti, bet mums tai nepavyko. Kai pataikai 4 tritaškius iš 17 ir suklysti 19 kartų, tai yra ženklas, kad mus svarbiausių momentų metu paveikė nuovargis“, – pasakojo Lemanis.

Spaudos konferencija:

Rungtynių epizodai:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS