Sustojęs „Žalgiris“: legionieriai gali išvykti, algos nebūtų mokamos | KaunoDiena.lt

SUSTOJĘS „ŽALGIRIS“: LEGIONIERIAI GALI IŠVYKTI, ALGOS NEBŪTŲ MOKAMOS

Europos krepšinio sezonui pakibus ant plauko, Kauno „Žalgiris“ atsidūrė nežinioje. Per artimiausias dienas paaiškės, ar klubo legionieriai lieka Lietuvoje, ar neribotam laikui išvyksta į gimtines.

Tai ketvirtadienio popietę specialioje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ arenoje atskleidė klubo prezidentas Paulius Motiejūnas.

Anot jo, sprendimas dėl legionierių ateities priklausys nuo to, ar bus sustabdytas LKL čempionatas. Nacionalinė lyga dėl to spręs penktadienį.

„Paprašėme (legionierių) parą palaukti, rytoj paskelbsime kažkokią informaciją, – sakė Motiejūnas. – Kalbamės su Eurolyga, su kitais klubais. Labai svarbu, ką nuspręs LKL, nes dabar žaidėjai turėtų likti žaisti LKL.

Neaišku, ar juos priims (į JAV), ar jie gal išvykti, situacija nepavydėtina. Atrodo, kad saugu likti Lietuvoje ir norėtų likti Lietuvoje, bet iš kitos suprantame, kad norisi namo pas šeimas ir draugus.“

Per Europą ritasi sustabdomų lygų banga. Nacionalines pirmenybes laikinai uždarė Italija, Ispanija, Graikija, Vokietija, Belgija ir kelios kitos šalys, taip sustabdyta Adrijos lyga, visiškai atšauktos varžybos Ukrainoje.

Anot Motiejūno, nutraukus varžybas ir išleidus legionierius namo, atlyginimai jiems nebūtų mokami.

„Kontraktuose tai nėra apibrėžta, bet, pavyzdžiui, NBA algų nemoka, – sakė Motiejūnas. – Manau, logiška, kad jei nevyks, mes negauname pajamų, tos algos suspenduotos. Bet čia yra neeilinė situacija, viską aiškinamės ir žiūrime.“

Eurolygai ketvirtadienį neribotam laikui sustabdžius reguliariojo sezono kovas, visos komandos sustoja ties 28 rungtynių riba.

Anot Motiejūno, kada sezonas galėtų būti pratęstas, kol kas nėra jokios informacijos.

„Kol kas niekas neaišku. Eurolyga analizuoja situaciją, seka pasaulio sveikatos organizacijos pareiškimus, stebim kokia situacija. Galvoju, tai turės didžiausią įtaką, kokie bus tolimesni veiksmai: ar pavėlintai pratęsti sezoną, ar nepratęsti visai“, – sakė Motiejūnas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Liuks

Liuks, pagaliau ir jie makaronus valgys

Jasikevičius

Jeigu iš "Žalgirio" išvyks afrokauniečiai, tai visada nešiosiu kaukę

Jo jo

Kad jūs paspringtumėte tais pinigais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS