T. Pačėsas apie laukiantį derbį: žalgiriečiams gali pritrūkti laiko pasiruošti | KaunoDiena.lt

T. PAČĖSAS APIE LAUKIANTĮ DERBĮ: ŽALGIRIEČIAMS GALI PRITRŪKTI LAIKO PASIRUOŠTI

  • 0

Tris pergales per pastarąsias penkerias rungtynes Eurolygoje iškovojęs Kauno „Žalgiris“ šią savaitę turės svarbius išbandymus ne tik europiniame, bet ir vietiniame frontuose. Kalbėdamas apie tai krepšinio specialistas Tomas Pačėsas teigia, kad nors „žalgiriečiai“ aikštėje atrodo vis geriau, tačiau savaitgalis visgi gali būti labai sunkus.

Pirmoji dvikova šiuo metu tik 16-ą vietą 18-os komandų turnyre užimančio „Žalgirio“ laukia penktadienį, kai kauniečiai namuose sieks revanšo prieš Berlyno ALBA (14 vieta) už pralaimėjimą Vokietijoje rezultatu 62:69.

T. Pačėsas atkreipia dėmesį į šiemet Šarūno Jasikevičiaus kariaunos rodomą puikų žaidimą: praėję metai užbaigti pergale prieš Miuncheno „Bayern“ (98:73), o šie pradėti dar viena džiugia nata namie prieš Tel Avivo „Maccabi“ (73:68).

Kauniečiai daug geriau žaidžia namuose, o ir komandos žaidimas gerėja.

Taip pat pergalingai baigtos rungtynės Belgrade su vietos „Crvena Zvezda“ (76:70), nedaug iki pergalės trūko Madride prieš „Real“ (82:88) ir Atėnuose prieš „Panathinaikos“ (96:94). Tad ne veltui „Žalgiriui“ lažybų bendrovių analitikai šįkart žada dar vieną pergalę. Anot jų, tikimybė nugalėti siekia 65 procentus.

„Kauniečiai daug geriau žaidžia namuose, o ir komandos žaidimas gerėja. Aišku, skaudu, kai pralaimima dėl kelių detalių, bet žaidėjai yra išlipę iš psichologinio nuosmukio, pergalės suteikė teigiamą postūmį. Labai daug priklauso nuo gerą formą demonstruojančio Luko Lekavičiaus, kuris ir lėmė įvykusį lūžį – kai įžaidėjas rungtyniauja gerai, tai turi įtakos ir visai komandai“, – teigia pašnekovas.

Ar Vokietijos atstovams pavyks pasipriešinti aikštės šeimininkams, daug priklauso ir nuo Roko Giedraičio. Antrą sezoną ALBA gretose žaidžiantis 27-erių tauragiškis su vid. 13,5 taško yra daugiausiai taškų renkantis komandos žaidėjas ir 11-as Eurolygos rezultatyviausiųjų suvestinėje. Anot 2015–2017 metais „Lietuvos ryto“ ekipai dirigavusio Pačėso, buvęs jo auklėtinis artimiausiose rungtynėse taip pat turėtų būti pavojingas.

„Jis demonstruoja labai greitą ir mobilų krepšinį, pagerino prasiveržimą, atsirado stabilumas – sukaupta patirtis lėmė tai, kad nebėra bangavimų. Be to, jam tinka trenerio propaguojamas greitas ir agresyvus krepšinis, turi didelį trenerio pasitikėjimo kreditą, kurį pilnai išnaudoja, todėl jis gerai jaučiasi psichologiškai ir fiziškai. Rokas gali būti pavojingas ir Kaune, tačiau „Žalgiris“ pasižymi išskirtine gynyba ir neabejotinai stengsis riboti jo žaidimą“, – mano krepšinio ekspertas.

Sekmadienį kauniečių laukia ne ką mažiau įtempta kova su principiniu varžovu „Betsafe-LKL“ – Vilniaus „Rytu“. Antroje turnyrinės lentelės įsitaisę vilniečiai abi tarpusavio dvikovas šį sezoną pralaimėjo: namuose 70:88 ir išvykoje 72:78.

Nors „Betsafe“ analitikai pergalę žada „Žalgiriui“, tačiau lentelės viršūnėje įsitvirtinę kauniečiai pastaruoju metu vietiniame fronte stringa – patirti pralaimėjimai Panevėžio „Lietkabeliui“ 83:72 ir „Šiauliams“ 86:83. Su pastarąja ekipa teko pavargti ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyre (85:79).

Žalgiriečių pergalės prieš „Rytą“ tikimybė siekia 76 proc., tačiau didžiuliu vilniečių pranašumu gali tapti tai, kad jie paskutines rungtynes žaidė dar trečiadienį Europos taurės turnyre su „Monaco“ (80:75).

„Per papildomas poilsio dienas gali daug geriau pasiruošti taktiškai ir fiziškai. Vienų rungtynių perspektyvoje tai yra didelis pranašumas, svarbu, kaip tai pavyks išpildyti. Be to, vilniečiai demonstravo įtemptą kovą ir paskutinėse rungtynėse „Žalgirio“ arenoje. Tad „Rytas“ turi visas galimybes gerai startuoti ir sekmadienio rungtynėse, ypač kai žalgiriečiams gali pritrūkti laiko pasiruošti ir atsigauti po labai svarbių rungtynių su ALBA“, – prognozuoja T. Pačėsas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS