T. Dimšos vedamas „Lietkabelis“ išsivežė svarbų tašką iš Utenos | KaunoDiena.lt

T. DIMŠOS VEDAMAS „LIETKABELIS“ IŠSIVEŽĖ SVARBŲ TAŠKĄ IŠ UTENOS

  • 0

Ketvirtadienį LKL pirmenybėse sužaistos vienerios 3-ojo turo rungtynės. Jose Utenos „Juventus“ namuose 77:83 (17:18, 15:24, 19:24, 26:17) neatsilaikė prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

Praėjusį sezoną Utenos ekipos garbę gynęs Tomas Dimša šįkart varė į neviltį buvusią ekipą: pelnė 24 taškus, atliko 4 perdavimus, išprovokavo 5 pražangas bei surinko 33 naudingumo balus. „Lietkabelio“ gynėjui tai – geriausios karjeros rungtynės „Betsafe–LKL“.

Utenos komanda atsiliekančios vaidmenyje buvo kone visą mačą. Nedidelę poros taškų persvarą Žydrūno Urbono kariauna buvo įgavusi tik pirmojoje mačo dalyje – 22:20.

T.Dimšos ir Željko Šakičiaus inicijuota galinga atkarpa 17:2 leido „Lietkabeliui“ įgauti 13 taškų persvarą, kuri tapo dideliu galvos skausmu varžovams – 37:24.

Šis skirtumas „Juventus“ ekipai buvo sunkiai panaikinamas, kuri keliskart buvo sumažinusi atsilikimą iki vienaženklio, bet didesnę intrigą atgaivino tik pačioje pabaigoje.

Ketvirtajame kėlinyje po legionierių taškų ir Gyčio Radzevičiaus baudų metimų uteniškiai priartėjo iki šešių taškų, bet perlaužti rungtynių „Juventus“ jau nesuspėjo.

Panevėžiečiams tai buvo antroji pergalė ir „Lietkabelis“ kartu su Kauno „Žalgiriu“ ir Vilniaus „Rytu“ šalies čempionate lieka kol kas dar nepralaimėjusiomis ekipomis.

Utenos komanda savo sąskaitoje turi vieną pergalę ir du pralaimėjimus.

„Juventus“: Shannonas Scottas ir Gytis Radzevičius po 14, Marius Runkauskas 12, Bryantas Crawfordas 9.

„Lietkabelis“: Tomas Dimša 24, Željko Šakičius 17, Kendrickas Brownas 11 (6 rez. perd.), Stefanas Sinovecas (5 rez. perd.) ir Martynas Sajus (8 atk. kam.) po 8.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS