Tel Avive „Žalgiris“ prisiminimus vys šalin | KaunoDiena.lt

TEL AVIVE „ŽALGIRIS“ PRISIMINIMUS VYS ŠALIN

Tel Avivo "Menora Mivtachim" arena, tada dar besivadinusi "Nokia" vardu, Kauno "Žalgiriui" kelia ne pačius smagiausius prisiminimus. Kaip ir tas prakeiktas Derricko Sharpo tritaškis… Tačiau Lietuvos čempionai praeitimi negyvena. Eurolygos 8-ojo turo rungtynes Izraelyje jie pradės būdami vieni turnyro lyderių.

Akcentas – varžovų lyderiui

Ketvirtadienio vakaro nekantriai laukia ir žalgiriečiai, ir Tel Avivo "Maccabi". Juolab kad praėjusį sezoną kauniečiai dėl pavasarį nutrūkusio turnyro į Tel Avivą taip ir nenuvyko. Pergalė Kaune (73:68) mūsiškius menkai teguodė, nes galutinėje rikiuotėje nesuteikė jokio pranašumo.

Šįsyk Martino Schillerio auklėtiniai prie penkių pergalių per septynis turus mėgins pridėti dar vieną ir galbūt sugrįžti į pačią Eurolygos viršūnę. Graiko Ioannio Sfairopoulo treniruojamas "Maccabi" sumedžiojo vos du laimėjimus ir tik minimaliai lenkia turnyro autsaiderių trijulę. Tiesa, net ir be triukšmingų žiūrovų Izraelio čempionai namuose yra pavojingi, nes visiems svečiams priešinosi iki paskutinių minučių.

Neabejotinas "Maccabi" atakų lyderis – trečią sezoną Izraelyje pasitikęs 27 metų Scottie Wilbekinas. 188 cm ūgio šoklus gynėjas per septynis sezono mačus Eurolygoje vidutiniškai rinko po 17,6 taško, atlikdavo po 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir išprovokuodavo po penkias varžovų pražangas. Tiesa, ypatingu metimų taiklumu jis pasigirti negali – tikslą pasiekia 47 proc. jo dvitaškių ir 32 proc. tritaškių. Tačiau pražangomis stabdyti šio viesulo nereikėtų. Tuo neseniai įsitikino Miuncheno "Bayern" krepšininkai, suteikę S.Wilbekinui progą mesti net 10 baudos metimų, iš kurių 9 pasiekė tikslą. Beje, tos rungtynės Izraelyje amerikiečiui tapo geriausios šį sezoną – jis pelnė 27 taškus ir surinko 30 naudingumo balų.

"S.Wilbekinui turėsime skirti daug dėmesio, nes jis yra pagrindinis jų taškų rinkėjas. Ne vienintelis, bet pagrindinis. Reikės ieškoti gal net kelių tinkamų žaidėjų, kurie galėtų jį prižiūrėti", – pripažino "Žalgirio" treneris M.Schilleris.

Ginklų netrūksta

Tarp vairininko paminėtų kitų lyderių išsiskiria kroatas Ante Žižičius. 210 cm ūgio centras šiemet vidutiniškai pelno po 11,3 taško ir sugriebia po 6,3 kamuolio. Panašus ir amerikiečių: 196 cm ūgio amerikiečio Tylerio Dorsey (11,1 taško) bei Elijaho Bryanto (10,3 taško) indėlis.

Tiesa, šeimininkams tikriausiai nepadės negaluojantis puolėjas Othello Hunteris.

"O.Hunteris svarbus kovoje po krepšiais, bet ruošiamės taip, lyg jis žaistų. Neturime garantuotos informacijos, tik žinome, kad jam sutrenkta galva, dėl ko jis gali praleisti mačą", – dėstė M.Schilleris.

Paklaustas, kuo paaiškintų nesėkmingą Tel Avivo komandos startą Eurolygoje, austras pabrėžė, kad priešininkams kortas gerokai sumaišė traumos, o neturėdami visos sudėties, jie sunkiai randa savo žaidimą.

Įžaidėjas jau sveikas

Kauniečiai praėjusią savaitę po atkaklios kovos, dar palaikomi nedidelio būrelio sirgalių, savo arenoje 90:93 nusileido Madrido "Real" ekipai. Paprašytas palyginti šias dvi komandas, M.Schilleris pabrėžė, kad varžovai pernelyg skirtingi, todėl labiau akcentuojamas pačių žalgiriečių žaidimo gerinimas. Akcentai dėliojami į gynybą, nes kol kas ten yra daugiausia skylių.

Gera žinia lietuvių stovykloje tapo Roko Jokubaičio sugrįžimas. Dėl COVID-19 viruso mačą su ispanais praleidęs įžaidėjas jau grįžo į rikiuotę.

"Pirmose dviejose treniruotėse Rokas atrodė kiek išblėsęs, dar nedirbo visu krūviu. Turime rūpintis jo savijauta, bet medikai jį prižiūri, tad viskas bus gerai", – įsitikinęs "Žalgirio" strategas.


Tel Avivo "Maccabi"

Elijah Bryantas  gynėjas  196 cm  JAV

Scottie Wilbekinas  gynėjas  188 cm  JAV/Turkija

Chrisas Jonesas  gynėjas  188 cm  JAV

Angelo Caloiaro  puolėjas  203 cm  JAV/Italija

Othello Hunteris  vidurio puolėjas  203 cm  JAV/Liberija

Sandy Cohenas  gynėjas  198 cm  JAV/Izraelis

Tyleris Dorsey  gynėjas  196 cm  JAV/Graikija

Ozas Blayzeris  puolėjas  199 cm  Izraelis

Draganas Benderis  puolėjas  216 cm  Kroatija/Bosnija

Doris Saharas  puolėjas  195 cm  Izraelis

Ante Žižičius  vidurio puolėjas  208 cm  Kroatija

Eidanas Alberas  gynėjas  193 cm  Izraelis

Yonatanas Atias  vidurio puolėjas  205 cm  Izraelis

Yovelas Zoosmanas  gynėjas  200 cm  Izraelis

Saharas Doris  puolėjas  195 cm  Izraelis

Vyriausiasis treneris Ioannis Sfairopoulos (Graikija).

Turnyro lentelė

1. "Barcelona"  6  1  +55

2. "Žalgiris"  5  2  +31

3. "Bayern"  5  2  +28

4. "Valencia"  4  2  +21

5. "Fenerbahce"  4  3  +27

6. "Olympiakos"  4  3  +18

7. CSKA  4  3  +4

8. "AX Armani Olimpia"  3  2  +6

9. "Anadolu Efes"  3  3  –1

10. "Real"  3  4  –14

11. "Zenit"  2  1  –1

12. "Baskonia"  2  3  +10

13. "Panathinaikos"  2  3  +3

14. "Crvena zvezda"  2  4  –24

15. "Maccabi"  2  5  –15

16. ASVEL  1  3  –23

17. ALBA  1  4  –77

18. "Chimki"  1  6  –48

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tadas

Tokio ,,Žalgirio" dar nemačiau (ir nenoriu matyti: pusę rungtynių pralaimi 30 taškų skirtumu. Varykit tuos nevykėlius į Klaipėdos delfinariumą pasimokyti iš delfinų, kaip mesti kamuolius į krepšį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS