Vėl be KMT finalo likęs G. Žibėnas: mums trūksta nugalėtojų mentaliteto | KaunoDiena.lt

VĖL BE KMT FINALO LIKĘS G. ŽIBĖNAS: MUMS TRŪKSTA NUGALĖTOJŲ MENTALITETO

  • 2

Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) pirmą bilietą į finalą pagriebė Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, kuris 94:86 palaužė Vilniaus „Rytą“.

Pastarasis finaluose nežaidė nuo 2020 metų.

„Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas po rungtynių apgailestavo, kad prastas trečias kėlinys ir patirties stoka palaužė jo auklėtinius.

„Mes pradėjome rungtynes geru režimu, žaidėme solidžiai gynyboje, praleidome 31 tašką iki pertraukos. Žinojome, kad jie žaidžia gerai trečią kėlinį – tokia jų tendencija, mes labai neteisingai įėjome į trečią kėlinį su atkarpa 0:7. Sekė taškai iš po krepšio su baudomis, atkovoti niekieno kamuoliai priklausė „7bet-Lietkabeliui“. Jų patyrę žaidėjai grįžo į rungtynes, pasijuto komfortiškai. Rungtynėse, kur reikia išlaikyti šaltą protą, to nepavyko padaryti. Deja, istorija pasikartojo“, – sakė „Ryto“ strategas.

Šįkart „Ryto“ lyderis Marcusas Fosteris pelnė 23 taškus, bet pataikė 8 metimus iš 17 „iš žaidimo“. Pasak vilniečių stratego, geresnių sprendimų trūko ne tik iš jo.

„Trūko ne tik Marcusui, bet ir kitiems geresnės metimų atrankos. Ne puolimas pralaimėjo rungtynes. Mums įmetė 63 taškus antroje pusėje, pasimatė patirties skirtumas, kuris yra didžiulis“, – teigė G.Žibėnas.

Pasak jo, patirtis šįkart buvo Panevėžio komandos ginklas. „Sutinku, šiandien rungtynės parodė, kad tai – tiesa. Mums gal trūksta nugalėtojų mentaliteto“, – sakė jis.

Tuo tarpu Nenadas Čanakas pasidžiaugė, jog jo komanda susidorojo su įtampa ir galiausiai žengė į finalą.

„Kaip sakiau prieš mačą, „Rytas“ yra gera komanda, žaidžianti gerai. Pirmoje pusėje nežaidėme gerai, mums pasisekė, kad jie pataikė tik 1 iš 14 tritaškių. Taip turėjome tik 10 taškų deficitą. Buvome nervingi, visi buvo su savo idėjomis kaip pulti ir gintis, vėliau nurimome ir ėmėme žiūrėti tik į kitą ataką, dalintis kamuoliu geriau. Galiausiai nusipelnėme pergalės“, – sakė „7bet-Lietkabelio“ strategas.

Jis atidavė duoklę ir Džordže Gagičiui, kuris rungtynes baigė su 31 tašku, 10 atkovotų kamuolių ir 44 naudingumo balais. Paprašytas pakomentuoti savo auklėtinio atsigavimą, lyginant su etapu Vilniaus „Wolves“, serbas nesiėmė to daryti.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyras Kaune: Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „7bet-Lietkabelis“

E. Ovčarenko/BNS nuotr.

„Nežiūrėjau „Wolves“ rungtynių ir negaliu komentuoti. Žinau jį, jis žaidė pas mane ir „Partizan“. Šiandien jis žaidė gerai, jautėme, jog jis turi pranašumą prieš „Ryto“ aukštus ir tai išnaudojome. Tai ne vien apie Džordže, tai apie komandą. Taip, jis buvo vienas mūsų pergalės faktorių. Jis žaidė fantastiškai, bet negalime to tikėtis kiekviename mače“, – teigė N.Čanakas.

Nesusitvarkymą su Panevėžio ekipos aukštaūgiu pripažino ir G.Žibėnas.

„Asmeniškai nesusitvarkėme. Gal galvojome, kad esame stipresni kūnais, bet nesame. Prieš jį reikia lįsti iš priekio, prasižengti, kai jis kojomis baudos aikštėje, siųsti prie baudų linijos, reikia tvertis ir neštis jį lauk. To šiandien nepadarėme. Jis žaidė giliai, taip jis pavojingas krepšininkas. Patyrę žaidėjai gali lengvai surengti tokiu pasirodymus“, – apgailestavo G.Žibėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

:D

driskiai

žibenas

ne treneris ,jis visiskas nulis salia aiksteles,tik kodel jis 'treneris ' vis dar ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS