R. Kurtinaičio auklėtiniai nepasigailėjo LKL autsaiderių | KaunoDiena.lt

R. KURTINAIČIO AUKLĖTINIAI NEPASIGAILĖJO LKL AUTSAIDERIŲ

„Viena kregždė – dar ne pavasaris“, - sakė Rimas Kurtinaitis. Jo diriguojamas Alytaus „Wolves“ įsirašė 16-ąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) per 24 turus ir išsaugojo trečiąją turnyro lentelės poziciją.

Nuo "Wolves" ginklų pirmadienį 63:94 krito viena Betsafe-LKL autsaiderių - Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa, kurios sąskaitoje lieka vos 5 laimėjimai per 23 bandymus.

„Vilkams“ ilgai nesisekė įsibėgėti puolime – tik sužaidus pusketvirtos minutės pirmąjį jų metimą „iš žaidimo“ pataikė Jeffery Tayloras (5:4). Solidesniu skirtumu šeimininkai atitrūko tik po Ahmado Cavero dvitaškio pabėgę dviženkle persvara – 27:16. 

Itin apmaudžiu epizodu pirmąją mačo dalį uždarė Evaldas Šaulys, prasižengęs prieš tritaškį metusį Adą Juškevičių, o prieštaraudamas šiam teisėjų sprendimui gavęs ir techninę nuobaudą. Tiesa, A. Juškevičius pataikė tik du iš keturių baudų metimų, o Julius Jucikas leido į ilgąją pertrauką išsinešti vienženklį deficitą – 33:42.

Trečiajame kėlinyje „Wolves“ įjungė dar aukštesnę pavarą ir prie savo persvaros pridėjo dar 15 taškų (72:48). Paskutiniame ketvirtyje triuškinimas tęsėsi, šeimininkų dominavimas perkopė ir 30 taškų ribą (85:54). Vos žengęs į aikštę pasižymėjo ir Juanas Gomezas de Liano – 87:54. Likusios minutės nieko ženkliai nepakeitė.

Tvirtai Alytaus ekipoje debiutavo Rashardas Kelly, iškart įsiverždamas tarp lyderių – 18 minučių, 14 taškų (5/6 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 1/2 baudų metimų), 4 atkovoti, perimtas ir 2 prarasti kamuoliai, 3 pražangos bei 12 naudingumo balų.

„Pieno žvaigždės“ neturėjo ne tik debiutantų, bet ir didelės dalies įprastos rotacijos. Komandai padėti negalėjo Martynas Pacevičius, Martynas Zigmantavičius ir Jaredas Cunninghamas. „Wolves“ neturėjo Regimanto Minioto ir Vitalijaus Kozio.

Tai buvo jau trečiasis šių komandų tarpusavio susitikimas ir kiekviename „vilkai“ triumfavo vis užtikrinčiau – 76:69, 90:71 ir sutriuškinimas šį kartą.

„Mums reikėjo laimėti, nes buvome praradę svarbių taškų. Mums buvo svarbu išsikrauti, surinkti visą sudėtį ir padaryti gerą treniruotę. Matėme, kad varžovai turėjo sudėties problemų. Mums pavyko tuo pasinaudoti“, - dėstė R. Kurtinaitis.

„Pirmoje pusėje dar buvo pozityvo, o antrojoje buvo labai sudėtinga. Turėjome tik vieną žaidėją, kuris normaliai gali persivaryti kamuolį. Kiti serga arba gydosi traumas. Negalime nei normaliai rungtyniauti, nei treniruotis. Sveiki žaidėjai gauna per didelius krūvius, o kitų laukiame sugrįžtant“, - aiškino Ramūnas Cvirka.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Monkey

Vadinsis ne vilkai o bezdžionės

V G.

o kur Lietuvaiciai,kam tasios spalvos ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS