„Žalgirį“ tempęs B. Motumas: darbai kalba patys už save | KaunoDiena.lt

"ŽALGIRĮ" TEMPĘS B. MOTUMAS: DARBAI KALBA PATYS UŽ SAVE

Kuomet po pergalingų rungtynių Kaune „Žalgirio“ sėkmės kalvis Brockas Motumas aikštelės kampe dalijosi mintimis su žurnalistais, ištikimiausi Lietuvos čempionų sirgaliai jam dedikavo aiškią skanduotę: „MVP, MVP, MVP!“.

Antrus metus Kauno ekipoje leidžiantis australas Nemuno saloje dar niekada nesimėgavo tokia šlove. Ketvirtajame kėlinyje jam sėdantis ant atsarginių suolelio, kone pusė „Žalgirio“ arenoje buvusių sirgalių 24 taškus pelniusiam Motumui plojo atsistoję.

Širdį glostantis vaizdas, tačiau emocijos lieka arenoje, nes beprotiškas Eurolygos tempas didvyrius greitai keičia.

„Tai miela, bet tokie dalykai nereikš nieko, jei mes to neišlaikysime. Turime tęsti savo darbą ir laimėti kuo daugiau rungtynių“, – po susitikimo rūbinėje sakė Motumas.

Be abejo, kuklaus būdo australas ne iš tų, kurie žarstysis skambiais pareiškimais ar sureikšmins savo indėlį, tačiau skaičiai ir rungtynių veiksmai kalba patys už save.

Puolėjas per 27 minutes pelnė 24 taškus (7/9 dvit., 3/4 dvit., 1/2 baud. met.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus. „Žalgirio“ arenoje šį vakarą naudingesnis už jį buvo tik 25 naudingumo balus surinkęs Leo Westermannas.

Motumas devyniais taškais prisidėjo prie to, kad trečiajame kėlinyje „Žalgirio“ persvara iš dešimties virstų dvidešimties.

Ne kas kitas, kaip Motumas buvo reikšmingas „Žalgirio“ sraigtas kritiniu metu, kuomet turtuoliai iš Turkijos pradėjo drebinti kauniečių pergalės pamatus (67:75).

Motumas pats savęs negirs, tačiau po pergalingo mačo prieš „Galatasaray“ buvo tokių, kas tai padarė už jį.

„Brockas yra toks žmogus, kuris kiekvieną dieną sąžiningai 100 proc. dirba treniruotėse. Jo įspūdingas detalių išpildymas. Jeigu pernai jis paklysdavo gynybos schemose, būdavo daug klaidų, tai šiemet tų klaidų nebėra. Jis ramesnis, solidesnis.

Šiandien mes jam jau buvome paruošę derinių, ko iki šiol nedariau. Varžovai dabar pradės koncentruotis ties juo ir galvoju, kad jam reikia daugiau derinių, daugiau opcijų. Labiausiai džiugina, kad jis nepasidavė tada, kai buvo labai sunku, ir ėjo į priekį. Brocką dabar visada pateikiu kaip pavyzdį tiems žaidėjams, kurie sezoną pradėjo ne taip. Tačiau tiek Kevinas, tiek Augusto eina į priekį“, – po rungtynių sakė „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

„Jis žaidžia kitame lygyje. Jis sunkiai dirba, klauso visko, ką jam sako treneriai. Jis parodė, kad treneriai gali juo pasitikėti“, – Jasikevičiui iš rūbinės tarsi antrino komandos atakų generolas Westermannas.

„Matosi, kad jam atėjo pasitikėjimas savimi. Gal subrendo vaikinas. Pirmi metai visą laiką būna sunkūs, antrais gal jis jaučiasi labiau kaip namie. Jis dabar tikrai įspūdingoje formoje, įspūdingai ir žaidžia, ir meta, ir ginasi“, – pritarė ir kauniečių kapitonas Paulius Jankūnas.

Nėra jokių abejonių, kad po vangaus praėjusio sezono, šįmet Motumas tapo viena svariausių kortų Jasikevičiaus kaladėje.

Šiandien puolėjas geriausių rungtynių nesužaidė. Dar geresnį žaidimą jis demonstravo nesėkme paženklintoje išvykoje į Barseloną, kuomet surinko 26 taškus ir tiek pat naudingumo balų.

Tąkart Motumas nesijautė gerai. Pamiršęs asmeninį pasirodymą australas krimtosi dėl komandos pergalės. Bet šį kartą viskas bus priešingai.

„Jaučiausi puikiai. Iš tiesų, jaučiuosi daug geriau, nes mes laimėjome. Po pralaimėjimų prieš tai buvau kiek nusivylęs, bet viskas būna gerai, kai komanda laimi, – sakė Motumas. – Tai buvo rungtynės, kurias mums reikėjo laimėti.

Keletą savaičių buvome arti pergalės, žaidėme tikrai gerai, tačiau kažkuris kėlinys mums vis pakišdavo koją. Dabar gerai sužaidėme visas rungtynes. „Galatasaray“ yra labai agresyvi ir puikiai atakuojanti komanda. Jie turėjo tai daryti, bet mes atsilaikėme“.

Ne veltui sakoma, kad geri darbai kalba patys už save.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS