Žalgiriečiai rodys, ko išmoko per Kalėdas | KaunoDiena.lt

ŽALGIRIEČIAI RODYS, KO IŠMOKO PER KALĖDAS

Į paskutines šių metų Eurolygos rungtynes Kauno „Žalgirio“ krepšininkai stos ne prisiragavę Kalėdų patiekalų. Per didžiąsias metų šventes salėje prakaitą lieję žalgiriečiai šį vakarą per akistatą su Tel Avivo „Maccabi“ sieks nutraukti nesėkmių seriją.

Glaudžiasi svetur

Eurolygos pirmo rato finišui Lietuvos čempionams teko toli gražu ne pats palankiausias varžovas.

Izraelio čempionai, nors ir šiemet blaškomi įvairių negandų, tarptautiniame fronte demonstruoja kietą stuburą. Devynios pergalės per šešiolika turų juos nustūmė į dešimtą poziciją, tačiau lygiai tokius pat rodiklius turi net septynios Eurolygos dalyvės, tad potencialiai „Maccabi“ siekia net ketvirtą turnyro lentelės laiptelį.

Izraelio krepšinio legendos Odedo Kattasho auklėtinių rezultatai, tikėtina, galėtų būti dar geresni, nes „Maccabi“ šį sezoną neturi savo aikštės pranašumo. Dėl karo su „Hamas“ teroristine grupuote Tel Avivo komanda per namų rungtynes glaudžiasi Serbijoje – Aleksandro Nikoličiaus arenoje Belgrade.

Kapstosi iš dugno

„Žalgiris“ – atvirkščiai: rankose laiko stiprų – savo tvirtovės – kozirį. Bilietai į varžybas „Žalgirio“ arenoje su „Maccabi“ iššluoti jau seniai.

Tačiau ir problemų bagažą kauniečiai sukaupė nemažą. Dėl traumos dar mažiausiai mėnesį žaisti negalės Arnas Butkevičius, o kitas puolėjas Brady Manekas, nors jau treniruojasi, ir iki susižeidimo stebuklų nedemonstravo.

Penki pralaimėjimai iš eilės kauniečius numurkdė į šešioliktą Eurolygos poziciją, tad pergalė jiems būtina kaip oras. Tik ji leistų bent kiek garbingiau užbaigti pirmą ratą, o drauge paliktų vilčių pakilti iki įkrintamųjų varžybų zonos – bent dešimtos pozicijos.

„Maccabi“ – į puolimą orientuota komanda. Ji – viena Eurolygos lyderių pagal pelnomus taškus, žengia pirmoje vietoje pagal baudų metimus, puolime atkovotus kamuolius, pagal dvitaškius. Varžovai puolimui turi daug pasirinkimų, yra susižaidę, nes nuo pernai išsaugojo branduolį. Turėsime nesivelti į taškų lenktynes, bandysime priversti juos sunkiai dirbti gynyboje. Taip galime laimėti rungtynes“, – teigė „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

Dėl naujoko – rebusas

– Treneri, kaip vyko treniruočių procesas kalėdiniu laikotarpiu?

– Intensyviai. Buvome tie grinčai (Grinčas – populiarus animacinis personažas, pavogęs iš vaikų Kalėdas, – aut. past.), kurie pavogė iš komandos Kalėdas. Žinau iš patirties, kad kuo daugiau duosi laisvo laiko, tuo sunkiau bus pirmose rungtynėse po pertraukos, todėl treniravomės.

– Iki Austino Hollinso laikinos sutarties su „Žalgiriu“ galiojimo liko vos kelios dienos. Ar jau nuspręsta dėl naujoko tolesnės ateities komandoje?

– Turime dar savaitę, visokių pasirinkimų gali būti. Kol kas laukiame.

– Būtent „Maccabi“ A. Hollinsas atstovavo praeitą sezoną. Iš Tel Avivo klubo amerikietis taip ir nesulaukė pasiūlymo likti. Ar jaučiamas jo noras įrodyti, kad „Maccabi“ jį vertino nepakankamai?

– Tikiuosi, kad kaip ir kiekvienas žaidėjas, savo buvusiai komandai jis pademonstruos sportinį pyktį.

– Po šio turo Eurolygoje atsidarys žaidėjų perėjimų langas. Ar svarstoma apie komandos papildymą?

– Labiau kalbama apie tai, ar pasilikti A. Hollinsą, ar vietoj jo paimti kitą žaidėją.

– Neaiški vieno „Maccabi“ lyderių Wade’o Baldwino situacija. Kiek jo pasirodymas arba tai, kad nežaistų, keistų jūsų rungtynių planą?

– Tai talentingas ir žaidimą keičiantis krepšininkas. Nerungtyniaudamas jis palengvina dalią bet kuriam varžovui. Iš W. Baldwino pastarųjų rungtynių įrašo matėme, kad jis patyrė patempimą arba stipresnį raumens pažeidimą, bet tikimės visko.

– Buvęs žalgirietis Joshas Nebo tapo naudingiausiu „Maccabi“ žaidėju. Jums teko su juo padirbėti, bet ar stebina dabartinis jo žaidimas?

– Joshas labai gerai įsiliejo į Tel Avivo komandą. Jis ne toks, kuris labai imasi iniciatyvos, labiau fiziškas žaidėjas, atletiškas. Greta dominuojančių gynėjų labai tinka, kai reikia statyti užtvaras, imti kamuolius, užbaigti atakas.

– Gerai sezonas klostosi ir kitam Tel Avivo klubo amerikiečiui – Lorenzo Brownui. Tačiau ir jis per rungtynes su Vitorijos „Baskonia“ surinko –7 naudingumo balus. Kaip baskams pavyko išmušti iš vėžių vieną „Maccabi“ lyderių?

– „Baskonia“ gana dažnai keitėsi ginamaisiais, nemažai dvigubino gynybą prieš L. Browną, bet nesakyčiau, kad kažkaip išskirtinai gynėsi. Vitorijos ekipa turi gerų gynėjų, primetė fiziškumo, neleido laisvam mesti iš vidutinio nuotolio, atėmė stipriąsias savybes.

– „Maccabi“ legionieriai šią savaitę nevyko į šalies pirmenybių rungtynes karo apimtame Izraelyje. Kaip tai gali atsiliepti mačui Kaune?

– Nežinau, ar tai atsilieps, bet tokie dalykai nėra gerai. Žinau jų situaciją: legionieriai treniruojasi Belgrade, o savi žaidėjai Izraelio čempionate sužaidė tik dvejas rungtynes.


„Maccabi“

Gynėjai, įžaidėjai: Antonius Clevelandas (JAV, ūgis 196 cm), Lorenzo Brownas (JAV–Ispanija, 196 cm), Wade’as Baldwinas (JAV, 193 cm), Johnas DiBartolomeo (JAV–Izraelis, 183 cm), Omeras Mayeris (Izraelis, 190 cm), Tamiras Blattas (Izraelis, 183 cm).

Puolėjai: Jamesas Webbas (JAV, 206 cm), Rafis Menco (Izraelis, 200 cm), Jake’as Cohenas (JAV–Izraelis, 210 cm), Bonzie Colsonas (JAV, 198 cm).

Puolėjai, vidurio puolėjai: Romanas Sorkinas (Baltarusija–Izraelis, 208 cm), Jasielis Rivero (Kuba, 206 cm).

Vidurio puolėjas: Joshas Nebo (JAV, 206 cm).

Vyriausiasis treneris Odedas Kattashas (Izraelis).


Turnyro lentelė

1. „Real“  15  1  +220

2. „Barcelona“  11  5  +78

3. „Virtus“  11  5  +33

4. „Panathinaikos“  9  7  +48

5. „Monaco“  9  7  +19

6. „Partizan“  9  7  +14

7. „Fenerbahce“  9  7  +6

8. „Valencia“  9  7  +4

9. „Baskonia“  9  7  0

10. „Maccabi“  9  7  –17

11. „Olympiakos“  8  8  +18

12. „Bayern“  7  9  –41

13. „Anadolu Efes“  7  9  –98

14. „Emporio Armani“  6  10  +33

15. „Crvena zvezda“  6  10  +21

16. „Žalgiris“  5  11  –33

17. ALBA  3  13  –148

18. ASVEL  2  14  –157

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vasiukai

žvairiu komanda ,pilnapadziai pandos

pilkė

tragiškas žaidimas, tragiškas žaidėjų keitimas, neatlike metimo praranda kamuolį, tuščia vieta iš tų užsieniečių,pas lietuvaičius išsivystes baimės jausmas mesti ...

tokia tiesa

Ar treneris dar turi savigarbos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS