Žalgiriečių klaidomis nepatenkintas J. Zdovcas: lakstėme kaip vištos be galvų | KaunoDiena.lt

ŽALGIRIEČIŲ KLAIDOMIS NEPATENKINTAS J. ZDOVCAS: LAKSTĖME KAIP VIŠTOS BE GALVŲ

  • 2

Kauno „Žalgiris“ pasiekė daugiau nei užtikrintą pergalę Pasvalyje, bet Jure Zdovcas nebuvo patenkintas savo komandos žaidimo kokybe.

Žalgiriečiai 103:82 svečiuose suvarpė „Pieno žvaigždes“. Vienu metu kauniečiai turėjo net 30 taškų persvarą (102:72), bet mačo pabaigoje per daug atsipalaidavo.

„Jei nuoširdžiai, nežinau, ką galvoti, – spaudos konferenciją pradėjo kauniečių vyr. treneris J. Zdovcas. – Paskutinės dvi rungtynių minutės buvo tragedija. Nustojome žaisti. Tokiame lygyje negalime sau to leisti, nes dirbome sunkiai, kad įgautume 30 taškų persvarą. Stengėmės pasitelkti didesnę rotaciją. Negalėjome išsibandyti savo puolimo, nes varžovai dažnai naudojo zoninę gynybą. Tačiau vis tiek mums reikėjo tokių rungtynių, kad išliktume ritme finalo ketvertui.“

Pirmoje mačo pusėje „Žalgiris“ padarė 11 klaidų, bet varžovus skriaudė po krepšiais – kova dėl atšokusių kamuolių laimėta 37:22.

J. Zdovcas rado palyginimą savo dažnai klystantiems auklėtiniams.

„Skubėjome, neturėjome jokios idėjos, išsidėstymo puolime. Arba darėme per trumpus perdavimus į baudos aikštelę. Varžovai po tokių klaidų pelno lengvus taškus greitomis atakomis. Dar nesuprantame, kada reikia sustabdyti žaidimą, kada pagerinti gynybą ir kada šiek tiek pailsėti puolime. Kartais lakstome kaip vištos be galvų. Tai ne pirmas kartas“, – sakė J. Zdovcas.

„Žalgiris“ šiame mače vertėsi be Manto Kalniečio ir Regimanto Minioto. Pasak trenerio, pastarasis buvo neregistruotas trenerių štabo sprendimu.

„Su Titu Sargiūnu turime 15 žaidėjų. Nusprendžiau, kad Kalnietis, Sargiūnas ir Miniotas turi praleisti rungtynes. Turime tik 12 vietų rungtynių sudėtyje. Kalnietis dar jaučia skausmus ir nenorėjome rizikuoti“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Vasario 19 d. žalgiriečiai pradės kovą Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketverte. Pusfinalyje laukia susitikimas su „Šiauliais-7bet“.

„Kiekviena LKL komanda yra labai gera, – artėjantį varžovą apžvelgė J. Zdovcas. – Patikėkite manimi, negaliu atsipalaiduoti nė vienam mačui. Šiauliai yra puolimo komanda. Ten jie turi didžiausią talentą. Jie neturės tokio spaudimo, kaip mes. Mums bus didelis iššūkis juos sustabdyti.“

Pasvaliečiai rungtynėse vertėsi be vyriausiojo trenerio Manto Šerniaus, kuris susirgo. Jo vaidmenį laikinai perėmė asistentas Dainius Šalenga.

„Sveikiname žalgiriečius su pergale, linkime sėkmės savaitgalį, – sakė Šalenga. – Matyt, buvome partneris, prieš kurį galima pasibandyti. Aišku, mums buvo sunku, nes neturime kelių žaidėjų. Tas pasijautė geruose epizoduose, kai staigiai žaidimas tapdavo banguotas. Ko gero, tiek ir galime su šita sudėtimi, kurią turime. Viskas paprasta – jie stipresni, greitesni.“

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pakelkit algas jiems

tai lakstys kaip tetervinai be galvų.

DIEDUKAS

ŽALGIRIS buvo prieš 40 metų,kada gretose buvo geriausi žaidėjai.Atiduodavo viską,kad pasiektu geriausia rezultatą.Kada žaizdavo su CSK prie ekranų stebėjo visa lietuva.Dabar pirmas subinę pardavė sabas už baksus.Dabar liko nabagai,kurie tinka žaisti tik LKL ir tai gauna per sprandą.Žalgiris,tai krepšio mokykla užsienio komandom.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS