Žalgiriečių pratybose – ir šypsenos, ir rimtas darbas | KaunoDiena.lt

ŽALGIRIEČIŲ PRATYBOSE – IR ŠYPSENOS, IR RIMTAS DARBAS

"Džiaugiuosi grįžęs namo. Vis tiek čia yra mano pirmoji ir turbūt paskutinė komanda", – bendražygius nužvelgė Mantas Kalnietis. Netrukus 35-ąjį gimtadienį švęsiantis krepšininkas naują sezoną pasitinka taip pat, kaip ir visas "Žalgiris" – kupinas noro trinktelėti durimis Eurolygoje.

Kol kas sunkiomis, tarsi molinėmis kojomis nuo neįprastais tapusių krūvių, kai kas santūresni nei sezonui įsibėgėjus – tokie pirmoje atviroje treniruotėje pasirodė Lietuvos čempionai.

Kauno "Žalgirio" gretose – nauji veidai: greta amerikiečių Josho Nebo ir Tylerio Cavanaugh bei vokiečio Nielso Goffey pasirodė ir "braliukas" Janis Strelniekas. Prie jų prisidėjo ir naujausias kauniečių pirkinys – 7-uoju NBA naujokų biržoje prieš kelerius metus pašauktas Emmanuelis Mudiay. Vos atvykęs į Kauną 25-erių metų 193 cm ūgio gynėjas iškart apžiūrėjo "Žalgirio" areną.

J.Strelniekas pastarąjį kartą Kaune viešėjo kaip žalgiriečių varžovas Eurolygoje. (Evaldo Šemioto nuotr.)

"Mano sprendimas persikelti į Kauną subrendo prieš kelias dienas. Kalbėjausi su treneriu, kurį puikiai pažįstų nuo NBA laikų. Prieš tai vyko derybos su NBA klubais. Po metų pertraukos tiesiog norėjau grįžti į krepšinį. Norėjau naujo iššūkio", – pasakojo E.Mudiay.

Greta naujokų prakaitą liejo ir keli itin laukti sugrįžėliai – Edgaras Ulanovas ir M.Kalnietis.

Ne naujokas Kaune ir antrą sezoną čia pradedantis vyriausiasis treneris Martinas Schilleris.

– Treneri, nemenką sėkmingo žaidimo NBA patirtį turintis E.Mudiay yra turbūt geriausias "Žalgirio" naujokas. Kas įtikino jį prisijungti prie klubo?

– Su juo viskas užtruko ne dėl ilgo įtikinėjimo, jam tiesiog reikėjo palaukti ir įvertinti savo galimybes dėl kito sezono NBA. Be to, Vasaros lyga vyko mėnesiu vėliau nei ankstesniais metais. Tad įtikinėjimo buvo mažai, o Emmanuelio atvykimas į Europą kelia didelę intrigą.

– E.Mudiay praeitą sezoną nerungtyniavo dėl psichologinių problemų. Ar yra nerimo dėl jo dabartinės formos?

– Žinant aplinkybes, jo sportinė forma tikrai nebloga. Tai jis įrodė NBA Vasaros lygoje. Jis daug dirbo su asmeniniu treneriu, bet darbo užteks ir mums. Sezono metu turėsime padirbėti, kad jis pasiektų geriausią formą. Susirūpinimo dėl jo perspektyvų tikrai nėra.

– Kaip vertinate per vasarą nuveiktus darbus?

– Sakyčiau, kad klubas padirbėjo labai gerai, bet tikrieji vasaros darbo vaisiai bus matomi tik sezonui prasidėjus. Džiaugiamės surinktais vyrukais ir jų charakteriais, o rezultatus matysime vėliau.

– Ar žaidėjų rinkoje gavote viską, ko norėjote?

– Atvyko tie krepšininkai, kurie tikrai nori čia būti.

Aš "Žalgiryje" jau nebe naujokas, o dauguma žaidėjų – taip.

– Kokia dabartinės komandos vizija?

– Siekėme labiau išplėsti puolimą. Tai įgyvendinome anksti pasirašydami sutartis su N.Giffey ir T.Cavanaugh. Pernai metėme gerai, bet ne taip dažnai, kaip norėčiau. Šį sezoną situacija turėtų būti kitokia.

– Į Maskvą persikėlęs Marius Grigonis praeitą sezoną atlikdavo lemiamus metimus. Kas šio vaidmens imsis šiemet?

– Su Mariumi buvo kitokia istorija, jis ilgai buvo klube ir lygoje, turėjo savo reputaciją, o pakeitus tiek žaidėjų dar labai sunku pasakyti, kas taps lyderiu. Turėsime tai išsiaiškinti.

– Prie trenerių štabo prisijungė Stefanas Grasseggeris. Kuo jis padės komandai?

– Jis pasiūlo daug naujų idėjų ir minčių, taip pat techninių sugebėjimų, dar svarbesnių šių laikų treniravimo procese. Be to, jis pasižymi puikia darbo etika.

J.Lauvergne (dešinėje) jau žino "Žalgirio" pratybų specifiką, N.Giffey – daug naujovių. (Evaldo Šemioto nuotr.)

– Jums tai bus antras sezonas Kaune. Ar galite palyginti, kaip jautėtės vos atvykęs ir dabar?

– Dabar pažįstu areną, miestą ir klubo personalą. Aš jau nebe naujokas, o dauguma žaidėjų – taip. Pažįstu Eurolygą ir LKL. Tokia patirtis suteikia man daugiau stabilumo. Tai turėtų būti privalumai. Bet vėlgi – bandysiu dar daug ką išsiaiškinti. Tai visada ilgas procesas, apimantis ir daugiau svarbių detalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS