Žalgiriečių repeticijoje – mintys apie „Barceloną“ | KaunoDiena.lt

ŽALGIRIEČIŲ REPETICIJOJE – MINTYS APIE „BARCELONĄ“

Aikštėje su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, mintyse – su „Barcelona“. Kauno žalgiriečiai sekmadienį pasiekė 26-ąją pergalę „Optibet-LKL“ čempionate, namuose 95:89 pranokę svečius iš Kėdainių, bandančius įšokti į atkrintamųjų varžybų traukinį.

LKL lyderiai savo priešininkus priėmė Garliavos arenoje. „Žalgirio“ arenoje vyko vieno pramoginių muzikos šou filmavimas. Nepaisant neįprastos vietos, kauniečiai gana greit adaptavosi prie lankų ir bandė atitrūkti. Tačiau iki ilgosios pertraukos jiems nepavyko susikrauti ryškios persvaros – 53:48.

Antrojoje pusėje šeimininkai atsiplėšė (65:53), tačiau kėdainiečiai, žaidę be savo atakų lyderio Artūro Žagaro, taip pat Danieliaus Lavrinovičiaus ir Darylo Doualla, atsitiesė (79:73). Paskutiniame ketvirtyje svarstykles savo naudai „Žalgiris“ nusvėrė tik likus dviem minutėms, kuomet nutolo 95:84.

Trečiojų Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynių su „Barcelona“ laukianti Kauno ekipa tausojo savo žaidėjus – neregistruoti buvo Ignas Brazdeikis ir Arnas Butkevičius, o nuo suolo nepakelti liko Lukas Lekavičius ir Laurynas Birutis. Rungtynėms jau buvo registruotas po traumos grįžtantis Tyleris Cavanaugh, tačiau amerikietis visgi nepasirodė ant parketo.

Senbuvius sėkmingai pavadavo neseniai NKL čempionu tapęs Motiejus Krivas. Perspektyvus aukštaūgis pagrindinės komandos marškinėliais nebuvo vilkėjęs daugiau nei du mėnesius. „Centras“ pelnė 12 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

Sezono išmestų tritaškių rekordą pagerino Karolis Lukošiūnas, deja, prašovęs net 12 metimų. Kauniečių snaiperis išmetė net 16 tritaškių, iš kurių realizavo 4.

Pirmosios pozicijos vis dar neužsitikrinę kauniečiai šiuo metu Vilniaus „Rytą“ (24-6) lenkia dviem laimėjimais, o abiem ekipoms liko sužaisti po tris mačus. Tarpusavio pranašumas priklauso vilniečiams.

Tuo tarpu kėdainiečiai atkakliai grumiasi su „Šiauliais“ (12 ir 18) dėl paskutinio bilieto į atkrintamąsias varžybas. „Nevėžio-Optibet“ dar laukia du susitikimai, šiauliečių – trys, vienas iš jų bus tarpusavio mačas paskutiniajame ture Kėdainiuose, ten spręsis ir tarpusavio pranašumo likimas.

Jei „Žalgiris“ išliks pirmas, o „Nevėžis-Optibet“ neužleis į priekį „Šiaulių“, šių ekipų lauks akistata ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių.

„Žalgiris“: Tomas Dimša, Achille Polonara ir Karolis Lukošiūnas po 14, Motiejus Krivas 12, Rolandas Šmitas 11, Dovydas Giedraitis ir Kevarrius Hayesas po 9, Edgaras Ulanovas 7.

„Nevėžis-Optibet“: Deshawnas Freemanas 20, Marius Valinskas 17, Timas Lambrechtas 14, Titas Sargiūnas 13, Bradley Davisonas 11, Tomas Verbinskis 8, Aaronas Cookas 6.

„Leidome pailsėti lyderiams, davėme laiko atsarginiams. Gynybą galėjome pagerinti, per daug praleidome greito puolimo taškų“, - teigė Kazys Maksvytis.

„Žalgirio“ treneris neslėpė, jog jo auklėtiniai mintyse yra susitelkę į Eurolygos akistatas su „Barcelona“. Serija, kurioje katalonai pirmauja 2:0, į Kauną persikels gegužės 3 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vilius

Ką žalgiriečiai daro per treniruotes žinome ,o ką per repeticijas?

Vata kenkejai

Su šituo kapitonu nematyt geru rezultatu

handzibasas

SARAS,JAKUBAITIS ISDAVIKAI,DEL PINIGU VISKA PADARYTU

SUSIJUSIOS NAUJIENOS