Žalgiriečių užduotis – sustabdyti galingus „Real“ aukštaūgius | KaunoDiena.lt

ŽALGIRIEČIŲ UŽDUOTIS – SUSTABDYTI GALINGUS „REAL“ AUKŠTAŪGIUS

„Nežinojau, ko tikėtis po šventės, bet treniruotėje komanda buvo solidi. Tikiuosi, kad tą energiją atsinešime ir į rungtynes“, - teigė Jure Zdovcas. Slovėno diriguojamas Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį savo arenoje priims Madrido „Real“ klubą.

Eurolygos kovos grįžta į Kauną. Žalgiriečiai, savaitgalį iškovoję pirmą sezono trofėjų - Karaliaus Mindaugo taurę, savo aikštėje priims komandą, kuriai analogiškas trofėjus (Karališkoji taurė) jos šalyje išsprūdo iš rankų. Finale „Real“ kapituliavo prieš lietuviškąją „Barcelona“ ekipą.

„Aš neturiu problemų dėl žaidėjų šventimo. Jie gali atsipalaiduoti, kai tam yra laiko. Dabar buvo būtent tokia situacija. Aš net nesitikėjau tokios šventės, bet tai buvo gražu. Tikiuosi, kad tai buvo nepaskutinis kartas“, - vylėsi J. Zdovcas.

- Kaip vertinate jūsų rytojaus varžovą – vieną Eurolygos lyderių „Real“?

- Madrido komanda turi didelį žaidėjų pasirinkimą. Tiesa, jiems gali atsiliepti nuovargis ir traumos, nes praėjęs savaitgalis jiems buvo sunkus. Finale su „Barcelona“ netrūko fiziškos kovos. Kita vertus, „Real“ turi daug patirties žaisdami kartu ir visada žino, ką daryti. Tikimės sunkių rungtynių, gerbiame juos, bet žaisime namie ir norime čia laimėti.

– Pirmajame jūsų tarpusavio susitikime Madride, kur „Real“ laimėjo 95:82, daugiausia problemų kėlė jų aukštaūgiai. Ar sutinkate, kad „Real“ pagrindinė jėga yra priekinė linija?

– Tada Marekas Blaževičius buvo vienintelis mūsų „centras“. O jų priekinė linija labai galinga: Poirier, Tavaresas, Yabusele, Deckas, Randolphas, Thompkinsas. Neveltui jie kartais išleidžia labai aukštą penketą.

– „Real“ yra viena geriausią gynybą demonstruojančių Eurolygos ekipų. Kas jų gynybą daro ypatinga?

– Jie turi ūgį, žaidėjus, kurie koncentruojasi gynybai. Tai ir Tayloras, ir Abalde, ir Hanga. Gynyba jiems padeda užmaskuoti silpnybes. Jie dominuoja po lenta kovodami dėl kamuolių, greitai bėga iš gynybos į puolimą.

– Mantas Kalnietis ryt gulsis ant operacinio stalo. Regimantas Miniotas išskrido su Lietuvos rinktine į Bosiniją. Ar galima tikėtis, kad ateityje „Žalgiris“ į nacionalinę komandą išleis daugiau žaidėjų?

- Man asmeniškai rinktinė visada yra aukščiau visko, bet žinome dabartines taisykles. Esu laimingas dėl Minioto. Jis į treniruotes visada ateina pirmas, daug dirba, tad džiaugiuosi, kad Regimantas yra kviečiamas į Lietuvos rinktinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS