„Žalgirio“ įžaidėjui – originalus sirgalių prašymas | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIO“ ĮŽAIDĖJUI – ORIGINALUS SIRGALIŲ PRAŠYMAS

Nors vasara tik prasidėjo, Kauno „Žalgiris“ jau pamažu lipdo kito sezono sudėtį. Lietuvos čempionai jau sukirto rankomis su dviem naujokais: amerikiečiu Steve’u Vasturia ir Panevėžio „Lietkabelyje“ praėjusį sezoną žibėjusiu Tomu Dimša.

 

Sulaukę perspektyvaus papildymo antrojoje linijoje, kauniečiai apsidraudžia nuo galimų gynėjų netekčių. Klubo biudžetui traukiantis nuo 11 mln. eurų iki, kaip prognozuojama, 7 – 8 mln., kai kurie žalgiriečiai ekipai gali tapti nepakeliama našta. Pirmieji išvykti gali brangiausi ekipos žaidėjai. Ne kartą skelbta, jog didžiausias sutartis šiemet turėję Zachas LeDay ir Edgaras Ulanovas turėjo uždirbti per 500 tūkst. eurų kiekvienas, tačiau dėl pandemijos smarkiai sutrumpinus sezoną, gaus kiek mažiau. Vis dėlto tiek amerikietis, tiek lietuvis jau turi ne vieną pasiūlymą iš užsienio klubų. Z.LeDay pateko į Milano „AX Armani“ akiratį, o jame buvęs E.Ulanovas pastaruoju metu minimas kaip potencialus Maskvos srities „Chimki“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ klubų pirkinys.

 

Iš Rusijos susidomėjimo sulaukė ir kitas žalgirietis Lukas Lekavičius. 26 metų 181 cm ūgio įžaidėjas, šį sezoną buvęs vienu Kauno ekipos lyderių, praėjusią vasarą pasirašė maždaug 350 tūkst. eurų vertės metinę sutartį su galimybe ją pratęsti. Tačiau jei puikiai užsirekomendavęs krepšininkas pageidaus likti Kaune, jis, kaip ir kiti kolegos, matyt, turės derintis prie dabartinių klubo galimybių ir mažintis atlyginimą. Ekipą jau papildžius dviem naujokams, tikėtina, jog L.Lekavičius gali pasirinkti pelningesnį pasiūlymą užsienyje.

 

Į gandus apie dėmesį žalgiriečiui, kurį rodo Krasnodaro „Lokomotiv“ bei dar kelios komandos, reagavo ir „Žalgirio“ gerbėjai. Vienas jų, 12-metis Kajus Bartusevičius sukūrė originalų vaizdo klipą, kurį pavadino: „Lukai, pasilik!“. Jame moksleivis kūrybingai sumontavo savo mėgiamo krepšininko įspūdingus žaidimo momentus, išreikšdamas viltį, kad L.Lekavičius ir kitąmet liks Kauno klube.

 

Žinau, kaip sūnus domisi krepšiniu, pats lanko šios sporto šakos treniruotes, tačiau jo kūrybingumas maloniai nustebino ir mane. Luko vietoje tikrai likčiau Kaune“, - šypsojosi jaunojo sirgaliaus tėtis Dainius, prisipažinęs, kad L.Lekavičius – ir jo mėgiamiausias žalgirietis.

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gaila

Jei Žalgiris galvoja, kad jis liks už mažesnius ar bent tuos pačius pinigus labai klysta. Eilinį sykį bus prasuktas geriausias Lietuvos rinktinės įžaidėjas. O po to vėl mėgins susigrąžinti nevykėliai..

Ahs

Saunuolis Kajus!o Lukas galėtu ir likti.

Nafik

tegul tik vaziuoja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS