„Žalgirio“ klubo direktorius: stengiamės nepakilti į debesis | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIO“ KLUBO DIREKTORIUS: STENGIAMĖS NEPAKILTI Į DEBESIS

  • 0

"Esu patenkintas visu vykstančiu procesu. Kita vertus, stengiamės nepakilti į debesis", – pareiškė kontrolinių varžybų etapą pradėjusio Kauno "Žalgirio" klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Išvados – vėliau

Žalgiriečiai pirmą draugišką mačą 87:88 pralaimėjo Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" (Rusija) ekipai, antrąjį 80:82 – Panevėžio "Lietkabelio" krepšininkams.

"Vaizdas, kurį matome ne vien aikštėje, bet ir treniruočių metu, tai, kaip dirba treneris, jo komanda, žaidėjai, koks kolektyvo mikroklimatas, – dešimt balų. Dar anksti kažką spręsti, bet, kai prasidės oficialios varžybos, ypač Eurolygos, tada ir matysime, ar to užtenka, ar reikėjo dar kažko daugiau", – interviu platformai "Žalgiris Insider" kalbėjo P.Motiejūnas.

"Žalgirio" klubo vadovas teigė tarpsezoniu mėgavęsis darbu su Martinu Schilleriu.

"Man labai patiko su juo dirbti vasarą. Buvo ir pakilimų, ir nuosmukių. Būdavo, kad supanikuodavome – jau reikia su kažkuo pasirašyti sutartį, bet vėliau nurimdavome – juk dar tik liepa ar rugpjūčio pradžia. Išlaikėme šaltą protą ir nepamiršome, ko mes norime. Kalbėdavomės po valandą ar pusantros apie kiekvieną krepšininką, – pasakojo P.Motiejūnas. – Kartą buvo taip, kad po kelių dienų supratome: žaidėjas – ne tas, kurio siekėme. Kai suderinome visas sąlygas su agentu ir paruošėme sutartį, treneris sakė, kad širdimi jaučia, jog pasirinkimas – netinkamas. Man patiko, kad netylėjo. Suprantu, kad treneriui nelengva pasakyti, jog suklydo. Jis paskambino ir pasakė: tikiuosi, kad dar nepasirašei dokumentų? Išties, mano parašo nebuvo, tad atsiprašėme ir žaidėjo, ir agento. Supratome, kad truputį skubame."

Iš Kauno – į Antaliją

Rugsėjo 8–12 d. Antalijoje "Žalgirio" krepšininkai dalyvaus tarptautiniame turnyre "Gloria Cup", kur išmėgins jėgas su jau pažįstama "Lokomotiv-Kuban" komanda ir Turkijos komandomis – Bursos "Tofu" bei Eurolygos čempionu Stambulo "Anadolu Efes".

Pirmas Kauno krepšininkų mačas Eurolygoje numatytas spalio 1-ąją – svečiuose su Vilerbano ASVEL.

Tai, kaip dirba treneris, jo komanda, žaidėjai, koks kolektyvo mikroklimatas, – dešimt balų.

Terence'o Jonathano Parkerio treniruojama komanda jau žaidė trejas kontrolines rungtynes ir visas pralaimėjo kitoms Prancūzijos ekipoms: 55:77 – Dižono JDA, 88:90 – "Metropolitans 92" ir 61:90 – "Elan Chalon".

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamai "Barcelonai" nepavyko iškovoti Katalonijos taurės – turnyro finale 70:81 nusileido Manresos BAXI klubui. "Barcelonos" naujokas Rokas Jokubaitis surinko 2 taškus.

"Buvo epizodų, kai atrodėme gana gerai, tačiau jų nepakako. Paskutinio kėlinio metu praleidome 28 taškus, tai susiję su mūsų energija ir prasta kova dėl kamuolio prie varžovų krepšio, – svarstė Š.Jasikevičius. – Sezonas tik prasideda, bet pastaroji savaitė mums buvo bloga – nei treniravomės gerai, nei žaidėme."

"Zenit" smūgis CSKA

Tarptautinį V.Kondrašino ir A.Belovo taurės turnyrą Sankt Peterburge laimėjo vietos "Zenit" komanda, finale 100:73 sutriuškinusi Maskvos CSKA.

Nugalėtojams Artūras Gudaitis pelnė 6 tšk. (5 atkovoti kamuoliai), Mindaugas Kuzminskas surinko 3 tšk. CSKA legionierius Marius Grigonis pelnė 10 tšk. ir penkis kartus suklydo.

"Monaco" krepšininkai, kurių gretose – Donatas Motiejūnas, 93:98 pralaimėjo Pirėjo "Olympiakos" ekipai. Lietuvis surinko 18 tšk., septynis kartus atkovojo ir tris kartus perėmė kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 varžovų pražangas ir surinko 30 naudingumo balų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS