„Žalgirio“ pasiruošimas sezonui – be pusės komandos | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIO“ PASIRUOŠIMAS SEZONUI – BE PUSĖS KOMANDOS

Kauno „Žalgiris“ pasiruošimo sezonui etape gali neturėti pusės savo pagrindinio dvyliktuko krepšininkų, o didžiausia spraga atsivers vidurio puolėjo pozicijoje.

Šiuo metu tik vienas žalgirietis žino, kad žais pasaulio čempionate – į Australijos rinktinės dvyliktuką įtrauktas 23-ejų metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas Jockas Landale’as.

Lietuvos rinktinėje sportuoja ir veikiausiai galutiniame dvyliktuke bus Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas ir Paulius Jankūnas. Tarp 15-os kandidatų liko ir dar vienas vidurio puolėjas Martinas Gebenas.

Jeigu visi šie krepšininkai žaistų pasaulio čempionate, tuomet „Žalgiris“ pasiruošimo etape neturėtų šešių iš 13 pagrindinės sudėties krepšininkų.

Nežinia, ar Laurynas Birutis kitą sezoną žais „Žalgiryje“, tačiau pasiruošimo etape kauniečiai šio aukštaūgio neturės. „BasketNews.lt“ žiniomis, jis vis dar atlieka reabilitaciją ir artimiausiais mėnesiais sportuoti negalės, todėl komandoje liktų tik 6 krepšininkai.

Tai – įžaidėjai Alexas Perezas ir Rokas Jokubaitis, gynėjas Thomasas Walkupas, lengvasis krašto puolėjas Artūras Milaknis, sunkusis krašto puolėjas Nigelis Hayesas ir universalus aukštaūgis Zachas LeDay.

Iš šių krepšininkų vienintelis Z. LeDay yra įpratęs žaisti vidurio puolėjo pozicijoje.

Tokioje situacijoje „Žalgiris“ turės daugiau remtis jaunimu bei kviestis dublerių komandos krepšininkus.

Praėjusį sezoną Alytaus „Dzūkijoje“ žaidęs Matas Jogėla jau žino, kad sezonui ruošis Šaruno Jasikevičiaus treniruojamoje komandoje. Šis 201 cm ūgio atletas gali žaisti antroje ir trečioje pozicijose.

Spragas po krepšiu turėtų bandyti užkamšyti praėjusį sezoną „Žalgiryje“ debiutavęs 205 cm ūgio Erikas Venskus.

„Žalgiris“ kitiems klubams jau paskolino penkis krepšininkus: Paulių Valinską, Gytį Masiulį, Arną Veličką, Luką Ulecką ir prancūzą Tomą Digbeu.

„Žalgiris“ pasiruošimą sezonui pradės rugpjūčio 22-ąją dieną. Tai anksčiausia data, kada Eurolygos ekipos gali pradėti pasiruošimą sezonui.

Rugsėjo 8 d. kauniečiai žais draugišką mačą Estijoje su Talino „Kalev/Cramo“, o rugsėjo 11-15 dienomis dalyvaus draugiškame turnyre Antalijoje.

Pasaulio čempionatas Kinijoje baigsis rugsėjo 15-ąją, o LKL sezonas startuos rugsėjo 21-ąją dieną. Eurolygos kovas „Žalgiris“ pradės spalio 4-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS