„Žalgirio“ tikslas – baigti darbą | KaunoDiena.lt

"ŽALGIRIO" TIKSLAS – BAIGTI DARBĄ

  • 0

Krepšinio šventės Kaune prasideda nuo pirmadienio. Progą padovanoti kauniečiams savotišką laisvadienį turintis "Žalgiris" šįvakar namuose gali žengti paskutinį žingsnį aštuntojo iš eilės "Betsafe-LKL" čempionų titulo link.

Spurtas po pertraukos

Ketvirtąjį finalo serijos mačą Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai svečiuose laimėjo 82:78 (23:25, 16:18, 24:9, 19:26) ir prirėmė Vilniaus "Lietuvos rytą" prie sienos. Serijoje iki keturių pergalių "Žalgiris" pirmauja jau 3:1.

Vilniuje šeštadienį žalgiriečius į priekį netikėtai vedė vienas geriausių sezono rungtynių žaidęs Benas Udrihas. Sužibėjęs slovėnas pelnė 16 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė taip pat 16 taškų pelnęs Martynas Echodas. Aukštaūgis surinko 26 naudingumo balus.

Ketvirtajame kėlinyje "Lietuvos rytas" dar mėgino kabintis ir priartėjo 59:65, tačiau mesti rimtesnio iššūkio jau nepavyko. 9:2 lemiamu metu spurtavusi Kauno ekipa likus žaisti 4 minutes nutolo 74:61 bei taip beveik užsitikrino pergalę. Paskutinę minutę Rimo Kurtinaičio kariauna dar sugebėjo gerokai sumažinti atsilikimą, bet išsigelbėti nesuspėjo.

Pagyros slovėnui

"Žalgiriui" daugiausia taškų pelnė: Beno Udrihas 16 (6 rez. perd.), Paulius Jankūnas, Brandonas Daviesas, Artūras Milaknis (3/4 trit.) ir Aaronas White'as po 9.

"Lietuvos rytui": Martynas Echodas 16 (26 naud.bal.), Mindaugas Girdžiūnas ir Rokas Giedraitis (7 atk. kam., 23 naud.bal.) po 14, Chrisas Krameris (2/8 metimai, 6 rez. perd.) ir Loukas Mavrokefalidis po 7.

"Neišpildėme plano. Nors žaidėme nusiteikę kovingai, bet pirmoje dalyje "Lietuvos rytas" žaidė fantastiškai. Jie tikrai buvo agresyvesni. Po pertraukos emocijos nutilo, sužaidėme puikų kėlinį, po kurio kontroliavome rungtynes. Pakeisti eigą leido gynyba. Be to, radome du žmones, kurie suteikė šalto proto. Tai B.Udrihas ir Artūras Milakis su savo tritaškiais", – sakė Š.Jasikevičius.

Lyderių – ne vienas

"Lietuvos ryto" strategas Rimas Kurtinaitis apgailestavo dėl neišnaudotos galimybės išlyginti serijos rezultatą namuose ir atskleidė, ko žalgiriečiams vėl įkąsti nepajėgusi sostinės ekipa stokoja.

"Kovėmės neblogai. Prastas trečias kėlinys, kur pridarėme daug klaidų įgyvendindami planą ir sakyčiau, kad "Žalgiris" sužaidė fantastišką trečią kėlinį su geru pataikymu bei mūsų klaidų išnaudojimu. Grįžti pralaimint 15 taškų prieš "Žalgirį" yra labai sunku", – dėstė R.Kurtinaitis.

"Paslaptis paprasta: jei K.Pangosas nesužaidžia, iššaus B.Udrihas arba A.Milaknis, jei ne Brandonas Davisas, tai Paulius Jankūnas. "Žalgiryje" atsiranda žaidėjas, kuris sunkiu momentu gali imtis lyderio vaidmens. Mes to neturime, turime verstis su keliais lyderiais. B.Udrihas buvo pagrindinis žaidėjas, nulėmęs rungtynių eigą", – sakė jis.

"Mūsų žaidėjams trūksta žinių, meistriškumo išnaudoti ekstra situacijas savo komandos naudai. Pasigendu atsarginių suolo žaidėjų pagalbos. Nežinau, ar neturi galių, drąsos, ar nesusitvarko su atsakomybe. Mindaugas Girdžiūnas puikus žaidėjas, bet mums jo reikia ne 5 minutes, o 30 minučių. Ir toks yra ne jis vienas, iš kurio tikimės daugiau", – baigė treneris.

Dabar pirmiausia turime pailsėti, atsigauti ir vėl kibti į darbą. Kažko neprikursi per dieną. Fizinis nuovargis ir sukelia dėmesio stoką žaidžiant, kai tokia įtampa. Kol galime, turime kovoti. Labai norėjome išlyginti seriją namuose, bet nepavyko. Kartą esame įveikę "Žalgirį" svečiuose, todėl reikia braukti brūkšnį ir pamėginti tai padaryti per kitas rungtynes", – teigė R.Kurtinaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS