„Žalgirio“ vyrai tiki, kad į Kauną dar sugrįš | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIO“ VYRAI TIKI, KAD Į KAUNĄ DAR SUGRĮŠ

Gali būti, kad Kauno „Žalgiris“ sužais paskutines Eurolygos sezono namų rungtynes: jei žalgiriečiai šįvakar pralaimės įsibėgėjusiam Tel Avivo „Maccabi“, tikėtina, kad atkrintamųjų varžybų traukinys išriedės be mūsiškių.

Varžovas – ant bangos

Nors „Žalgirio“ krepšininkai pastaruoju metu demonstruoja puikią sportinę formą ir skina pergales Eurolygoje, to nepakanka užsitikrinti ramų gyvenimą. Ant stipriausiųjų aštuoneto ribos balansuojantiems žalgiriečiams kiekvienas mačas vis dar lemiamas, o kiekviena klaida gali tapti paskutinė.

Nepaisant sudėtingos turnyro situacijos, prieš akistatą su „Maccabi“ kauniečiai kinkų nedrebina. Pasitikėjimo jiems įkvepia ir audringas savos arenos palaikymas, ir ne pati blogiausia patirtis akistatose su „Maccabi“. Pirmajame rate išvykoje Izraelio ekipa namuose tik per plauką išnešė sveiką kailį 84:83. Tiesa, palyginti su pirmuoju maču, Tel Avivo komanda persimainė neatpažįstamai.

Pasikeitė ne tik jų trenerio Odedo Kattashas propaguojamas žaidimo stilius, bet ir rezultatai, o pastaruoju metu „Maccabi“ apskritai tapo karščiausia Eurolygos komanda. Pasiekę šešias pergales paeiliui „Žalgirio“ varžovai su 19 laimėjimų pakilo į 5-ąją poziciją.

Jėga – gynėjai

Kauniečiai su 17 pergalių rikiuojasi devinti. Jie vis dar gali aplenkti tokius pat rodiklius turinčią Vitorijos „Baskonia“, o geriausiu atveju ir dar tris aukščiau stovinčius varžovus, tarp kurių yra ir Tel Avivo klubas.

Tačiau „Žalgirio“ strategas K. Maksvytis aritmetika nesirūpina, labiau – savo žaidėjų situacija.

Paprašytas apibūdinti šio vakaro oponentus šeimininkų strategas pirmiausia pabrėžė jų gynėjų indėlį.

„Buvo suskaičiuota, kad perimetro žaidėjų Lorenzo Browno ir Wade'o Baldwino įtaka komandai siekia net 60 procentų. Prie to pridėjus Bonzie Colsoną, tie procentai dar ryškiai padidėtų. Šie trys žaidėjai diktuoja tempą, ant jų laikosi „Maccabi“ žaidimas. Jie – stipri fiziškai komanda, nemažai bėganti į greitą puolimą“, – vardijo jis.

Finišas – Miunchene

Anot K. Maksvyčio, vieną „Maccabi“ lyderių veikiausiai prižiūrės Arnas Butkevičius, tačiau gynybos užduočių pakaks ir kitiems žaidėjams. Trenerį guodžia tik tai, kad Tel Avivo krepšininkai šį sezoną kur kas sėkmingiau rungtyniauja namuose, o svečiuose jų rezultatai yra gerokai prastesni.

„Tikimės, kad tokie skirtumai ir išliks. Bet kuriuo atveju abiem komandoms reikia pergalės, tad laukia labai įdomi kova“, – neabejojo vairininkas.

Rengiantis vienam svarbiausių tarptautinio sezono mūšių, „Žalgirio“ stovykloje kilo nerimas dėl sirguliavusio Igno Brazdeikio. Tačiau šią savaitę gynėjas jau treniruojasi ir šiandien turėtų įbėgti į kovos aikštę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

neturi

sansu sugryzti ,tik LKL

Kokia cia lyga?

Kaip jie ten komentuoja kad vagia ? kamuolius ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS