„Žalgiris“ pakartojo rezultatyvumo rekordą ir nušlavė „Šiaulius“ | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIS“ PAKARTOJO REZULTATYVUMO REKORDĄ IR NUŠLAVĖ „ŠIAULIUS“

  • 0

„Žalgiris“ (25-3) pakartojo šio sezono rezultatyvumo rekordą ir paskutinį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ratą atidarė pergale namuose.

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamas Kauno klubas sekmadienio vakarą 109:83 nugalėjo „Šiaulių“ (5-23) krepšininkus.

Tai buvo jau vienuoliktoji Kauno ekipos pergalė, įskaitant tiek nacionalinių pirmenybių čempionatą, tiek Eurolygą. Paskutinį kartą kauniečiai suklupę buvo prieš daugiau nei mėnesį, kai kovo 3-ąją pralaimėjo Klaipėdos „Neptūnui“.

Rungtynių pradžia „Šiauliams“ buvo sunki. „Žalgiris“ spurtavo 13:2, o po šios atkarpos saulės miesto ekipos vyriausiasis treneris Antanas Sireika paprašė minutės pertraukėlės. Vis dėlto Kauno klubas ir toliau lėkė į priekį bei po itin rezultatyvaus pirmojo kėlinio pirmavo 18 taškų (39:21).

Antrajame ketvirtyje vaizdas nesikeitė. „Žalgirio“ gretose dėjimais stebino Brandonas Daviesas, Aaronas White‘as ir Antanas Kavaliauskas, o kauniečiai po dviejų kėlinių jau puoselėjo 24 taškų persvarą (64:40).

64 taškai per du kėlinius – šio sezono LKL rekordas. Iki šiol daugiausiai taškų per du kėlinius buvo sumetę Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai – 60.

Po ilgosios pertraukos „Žalgirio“ rezultatyvumas nemažėjo. Trečiąjį ketvirtį Kauno ekipa laimėjo 23:21, o po trisdešimties žaidimo minučių pirmavo 87:61.

Rokas Jokubaitis veržėsi link varžovų krepšio, perdavė kamuolį Erikui Venskui, o šis jau 35-ąją rungtynių minutę pelnė 100-tąjį „Žalgirio“ tašką (101:70).

Per likusį laiką „Žalgiris“ apsukų nemažino, sutvarkė formalumus ir šventė užtikrintą pergalę.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 17, Rokas Jokubaitis 12, Deonas Thompsonas 11, Brandonas Daviesas, Aaronas White'as ir Lukas Uleckas – po 10.

„Šiauliai“: Sethas Allenas 20, Antanas Udras 16, Arminas Urbutis, Evaldas Šaulys ir Kristupas Žemaitis – po 9.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS