„Žalgiris“ rado vidurio puolėją: atvyks Europos taurės blokų rekordininkas | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIS“ RADO VIDURIO PUOLĖJĄ: ATVYKS EUROPOS TAURĖS BLOKŲ REKORDININKAS

Kauno „Žalgiris“ rado pagrindinį vidurio puolėją 2022-2023 m. sezonui. BasketNews žiniomis, „Žalgirį“ papildys 25 metų 206 cm ūgio centras Kevarriusas Hayesas.

Naujokas kartu su Laurynu Biručiu „Žalgiryje“ sudarys centrų liniją.

„Žalgiris“ rinkoje dar ieško sunkiojo krašto, kuris taipogi galėtų atlikti ir vidurio puolėjo vaidmenį.

Hayesas praėjusį sezoną rungtyniavo Europos taurės išsišokėlių Bursos „Frutti Extra Bursaspor“ ekipoje.

Europos taurėje jo rodikliai siekė vid. 9 taškus (57,9 proc. dvit., 68,8 proc. baud.), 6,8 atkovoto bei 1,5 perimto kamuolio, 1,2 rezultatyvaus perdavimo, 1,1 bloko ir 13,5 naudingumo balo.

Hayesas buvo trečias turnyre pagal vidutiniškai blokuotus metimus (pirmas pagal susumuotus blokus) ir septintas pagal iš viso atkovotus kamuolius.

Geriausią savo mačą Centrinės Afrikos pilietybę turintis aukštaūgis sužaidė su Ulmo „Ratiopharm“, kai pelnė 25 taškus, atkovojo 11 kamuolių, blokavo net 6 metimus ir surinko 37 naudingumo balus.

Joks kitas Europos taurės žaidėjas praėjusį sezoną nebuvo blokavęs tiek metimų. Per visą turnyro istoriją Hayeso rezultatą pagerino tik Jarvis Varnado (7).

Pusfinalyje su Andoros „MoraBanc“ Hayesas prie pergalės prisidėjo 11 taškų ir net 16 atkovotų kamuolių (27 naud.), o finale su Bolonijos „Virtus“ įsirašė 11 taškų, 6 atkovotus kamuolius, 2 blokus bei 20 naudingumo balų.

Turkijos čempionate centras rinko vid. 9,7 taško, 6,1 atkovoto bei 0,9 perimto kamuolio ir 1,4 bloko.

Hayesas jau yra rungtyniavęs Eurolygoje. 2020-2021 m. sezoną krepšininkas vilkėjo Vilerbano ASVEL marškinėlius. Gaudamas pasireikšti po 10 minučių, jis rinko vid. po 3 taškus, 2,6 atkovoto kamuolio bei 0,9 blokuoto metimo.

Savo geriausiame pasirodyme su Pirėjo „Olympiakos“ Hayesas per 26 minutes pasižymėjo 13 taškų, 8 atkovotais kamuoliais ir 17 naudingumo balų.

Hayesas Europoje debiutavo 2019-aisiais. Kantu klube Italijos lygoje jis rinko vid. 9,6 taško, 7,3 atkovoto kamuolio ir 2,6 bloko.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Putkinas

Bjaurus luetuuuuviai ! Reiktu pravesti derasistifikacija zemiau parasiusiems komentatoriams debylams!

Anonimas

Vietoj to,kad leistu tobuleti Lietuviams,kaip visuomet nupirko antrarusia atmata.

dar viena

bezdzione-sveikinimai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS