„Žalgiris“ ruošia alternatyvą: vietoje apsilankymo arenoje – virtualios pramogos | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIS“ RUOŠIA ALTERNATYVĄ: VIETOJE APSILANKYMO ARENOJE – VIRTUALIOS PRAMOGOS

Kauno „Žalgiris“ pirmadienį sulaukė neigiamų komandos COVID-19 testų rezultatų ir tos pačios dienos vakare pirmą kartą nuo ketvirtadienio ryto susirinko į treniruotę.

Kadangi Roko Jokubaičio penktadienį atliktas koronaviruso testas buvo teigiamas, komanda privalėjo saviizoliuotis tol, kol likę ekipos nariai sulauks antrųjų neigiamų COVID-19 testų rezultatų paeiliui.

Pirmadienį gavę šią žinią, jie galėjo žengti į aikštelę, tačiau kol kas – be jaunojo įžaidėjo.

R. Jokubaitis žaisti Eurolygoje galės tik tada, kai sulauks dviejų iš eilės neigiamų COVID-19 testų. Pirmadienį kartu su komanda jis testuojamas nebuvo.

Krepšininkų pasiruošimas penktadienio dvikovai su Madrido „Real“ buvo sutrikdytas tik minimaliai. Pagal įprastą tvarkaraštį „Žalgiris“ sekmadienį būtų žaidęs su Klaipėdos „Neptūnu“ ir nuo naujos savaitės pradžios būtų pradėjęs ruoštis mačui su „Real“.

„Žalgiris“ su „Real“ nesusitiks nebent tuo atveju, jeigu trečiadienio COVID-19 testavimas kauniečių klube parodytų dar daugiau teigiamų rezultatų.

Nors žalgiriečiams šiuo metu nereikia būti saviizoliacijoje, tačiau, „BasketNews.lt“ žiniomis, saugumo sumetimais komanda vis tiek laikosi šios tvarkos.

Penktadienį dvikovoje su „Real“ „Žalgiris“ pirmą kartą šį sezoną bus stipriai apribotas dėl žiūrovų skaičiaus – į 15 tūkst. vietų turinčią areną bus įleista tik 300 žiūrovų.

„Žalgirio“ arenoje veikiausiai tai bus pirmosios ir paskutinės rungtynės, kuomet galios tokia tvarka – trečiadienį bus siūloma Lietuvoje skelbti visuotinį karantiną, o vienas iš jo punktų būtų nuo artėjančio savaitgalio sporto renginius organizuoti be žiūrovų.

Susitikime su „Real“ 300 vietų žiūrovams bus paskirstyti dviem dalimis. Apie pusė jų bus skirta vietas ložėse turintiems žmonėms, o likusi dalis bus pasiūlyta įsigyti visiems kitiems krepšinio gerbėjams.

Mintį suteikti pramogų rungtynėse nedalyvaujantiems gerbėjams gvildenome jau kurį laiką, o apribojimas iki 300 žmonių arenoje paskubino realizaciją.

„Žalgiris“ jau ruošia naujieną savo sirgaliams, kurios nepalies jokie žiūrovų apribojimai. Tai – galimybė nusipirkti virtualų rungtynių bilietą ir patirti rungtynių emociją virtualiai. Pagal tokią idėją virtualius bilietus įsigiję aistruoliai galės dalyvauti specialiai tam paruoštose nuotolinėse pramogose.

„Mintį suteikti pramogų rungtynėse nedalyvaujantiems gerbėjams gvildenome jau kurį laiką, o apribojimas iki 300 žmonių arenoje paskubino realizaciją. Pastarąją savaitę mus pasiekė ir aistruolių žinutės su panašiais pasiūlymais, todėl dėkojame jiems už siūlomas idėjas ir tikimės susitikti virtualioje erdvėje“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris.

Galiojant 300 žiūrovų rungtynėse tvarkai, „Žalgiris“ dar praėjusią savaitę bandė šį skaičių padidinti penkis kartus – iki 1500 aistruolių.

„Yra skirtumas 300 žiūrovų Pasvalyje, 300 žmonių Panevėžio „Cido“ arenoje, ar 300 sirgalių „Žalgirio“ arenoje, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Mes aiškinome, kad pas mus labai lengva atskirti erdves ir tokioje didelėje salėje jie niekaip nesusitiktų. Prašėme, kad pagal dydį leistų daugiau žmonių. Pirmame aukšte padarytume du atskirus įėjimus į dvi skirtingas arenos puses – vienoje pusėje 300, ir kitoje 300.

Viršuje irgi taip pat – du atskiri įėjimai iš lauko ir atskiriame, kad žmonės negalėtų maišytis viduje. Tas pats su VIP ložėmis. 300 žmonių užimtų 3500-4000 vietų sektorius. Darėme viską, kas priklauso nuo mūsų, kad pakeistume šį skaičių. Matėme, kad kitose arenose trūko sąmoningumo, dėl to gal ir mums kenkė gauti teigiamą sprendimą.“

Visgi jau rytoj „Žalgirio“ ir Pauliaus Motiejūno pastangos padidinti žiūrovų skaičių veikiausiai bus nubrauktos visai uždraudžiant sporto renginius organizuoti su sirgaliais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Saulius

Visiems - i buda! Kas neklausys policija panaudos kovos veiksmus ir drausminanchias priemones.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS