„Žalgiris“ verčia naują savo istorijos puslapį | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIS“ VERČIA NAUJĄ SAVO ISTORIJOS PUSLAPĮ

  • 1

Krepšinio sezoną pasitinkantis Kauno „Žalgiris“ pažėrė naujienų ir laimėjo pirmas kontrolines rungtynes.

Pirmas blynas neprisvilo

Vakar žalgiriečiai savo aikštėje 90:57 (17:12, 27:18, 21:8, 25:19) nugalėjo Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkus.

Išsigydęs Achilo sausgyslės traumą, po aštuonių mėnesių pertraukos Kauno komandos kovos rikiuotėje vėl buvo Keenanas Evansas. Jis pelnė 4 taškus.

Rezultatyviausiai žaidė Arnas Butkevičius – 18 taškų (4/4 tritaškių). Nazarethas Mitrou-Longas (5/8 tritaškių, 5 rezultatyvūs perdavimai) ir Edgaras Ulanovas (6 rezultatyvūs perdavimai) surinko po 15 taškų, Kevarriusas Hayesas – 10 (5 atkovoti kamuoliai), Danielius Lavrinovičius (5 atkovoti kamuoliai) ir Brady Manekas – po 8, Laurynas Birutis – 6, Lukas Lekavičius, Dovydas Giedraitis ir dublerių ekipos krepšininkas Dovydas Butka – po 2.

Panevėžiečių gretose labiausiai pasižymėjo Martynas Varnas ir Alenas Hadžibegovičius – po 10 tšk.

Rugsėjo 13-ąją žalgiriečiai taip pat savo aikštėje išmėgins jėgas su Rygos VEF krepšininkais, o 17 d. – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato startas: rungtynės svečiuose su „Gargždais“.

Sugrįžo: po aštuonių mėnesių pertraukos Kauno komandos kovos rikiuotėje – K. Evansas. / zalgiris.lt nuotr.

Pavyzdys ir įkvėpimas

Kontrolinio mačo su panevėžiečiais išvakarėse „Žalgirio“ klubas pristatė savo naujo įvaizdžio akcentus – logotipą, atributiką, komandos aprangą, atnaujintą mobiliąją programėlę, „Žalgiris Insider“ internetinę versiją.

„Paskutinis prekės ženklo atnaujinimas buvo dar tada, kai aš pradėjau savo karjerą „Žalgiryje“, – teigė „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas. – Nuo to laiko „Žalgiris“ praėjo ir per sėkmes ir pergales, ir sunkumus ir iššūkius, daug kas keitėsi tiek komandoje, tiek organizacijoje. Jau įrodėme, kad mums nebereikia vytis kitų Eurolygos komandų ir organizacijų, galime būti tarp tų, kurie rodo pavyzdį ir tampa įkvėpimu kitiems. Dėl to norime būti vieni pirmųjų, kurie atsinaujina, kad prekės ženklas eitų išvien su komanda, organizacija ir mūsų visų pasiekimais.“

Ženklo ir identiteto kūrimo procesas prasidėjo dar praeitą sezoną. Pagrindinis atspirties taškas buvo naujoji „Žalgirio“ prekės ženklų strategija, tačiau, kuriant naują ženklą, remtasi tiek turtinga klubo istorija, tiek organizacijos narių ir gerbėjų bendruomenės įžvalgomis.

Nuomonės: naujas „Žalgirio“ logotipas sulaukė įvairių – palankių ir itin kritiškų – vertinimų. / V. Šulinsko nuotr.

Jau parduoda bilietus

Naujasis „Žalgirio“ logotipas buvo įkvėptas istorijos ir pritaikytas šiems laikams. Konstruojant logotipą atsižvelgta į skirtingus laikotarpius.

„Tikime, kad šis „Žalgirio“ logotipo modernizavimas, išryškinant sirgaliams svarbius elementus ir parodant pagarbą komandos istorijai, išlaikys laiko išbandymus ir sėkmingai atstovaus organizacijai visuose formatuose – nuo varžybų aikštės iki skaitmeninio turinio“, – sakė „Andstudio“ / „Synthesis Consulting Group“ kūrybos vadovas Augustinas Paukštė.

Naujas logotipas senąjį ženklą viešojoje erdvėje pakeis palaipsniui.

„Senojo ženklo iš savo istorijos neišbraukiame. Man pačiam „Žalgirio“ istorija ir iki dabar nueitas kelias yra svarbi mūsų identiteto dalis. Pokyčiai, be abejo, niekada nebūna lengvi, reikia laiko su jais susigyventi. Tikimės, kad „Žalgirio“ bendruomenė juos ne tik priims, bet ir taps atsinaujinimo ambasadoriais“, – pridūrė P. Jankūnas.

Krepšinio aistruoliai jau gali įsigyti bilietus į 2023–2024 m. Eurolygos ir LKL rungtynes „Žalgirio“ arenoje.

Bendražygiai: Kauno klubo naujienas aptarė legendiniai žalgiriečiai Arvydas Sabonis ir Rimas Kurtinaitis. / V. Šulinsko nuotr.

Triumfavo Londone

„Žalgirio“ jaunimo (iki 18 m.) komanda laimėjo Londone surengtą „Future Stars“ turnyrą.

Trenerio Roko Kondratavičiaus vadovaujami žalgiriečiai 116:46 sutriuškino Londono „United“ jaunuolius, 81:68 įveikė Liudvigsburgo „Porsche BBA“ ekipą, 83:58 – Anglijos aštuoniolikmečių rinktinę ir 68:56 – Romos „Stellazzura“ talentus.

„Pagrindinis tikslas – gerai pasiruošti sezonui. Keli krepšininkai jau turi patirties Lietuvos regionų lygoje rungtyniavusioje „Žalgirio-3“ komandoje, taip pat yra šiemet prie mūsų sistemos prisijungusių naujokų ir peržiūroje dalyvaujančių krepšininkų. Buvo puiki proga pabūti drauge, susižaisti, sucementuoti kolektyvą“, – teigė R. Kondratavičius.

„Future Stars“ turnyre „Žalgiriui“ atstovavo Dovydas Buika, Jokūbas Rudaitis, Mantas Juzėnas, Nedas Raupelis, Avtandilas Bakhtadze'as, Ernas Pakamanis, Justas Juozaitis, Emilis Prekevičius, Majus Bulanovas, Martynas Kancevičius ir Thomasas Bassongas.

GALERIJA

  • „Žalgiris“ verčia naują savo istorijos puslapį
  • „Žalgiris“ verčia naują savo istorijos puslapį
  • „Žalgiris“ verčia naują savo istorijos puslapį
  • „Žalgiris“ verčia naują savo istorijos puslapį
  • „Žalgiris“ verčia naują savo istorijos puslapį
zalgiris.lt, kklietkabelis.lt, V. Šulinsko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Logotipas-tragedija.Kažkoks lego.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS