„Žalgiris“ žinojo, ką sugeba M. Jamesas, tačiau neapsigynė | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIS“ ŽINOJO, KĄ SUGEBA M. JAMESAS, TAČIAU NEAPSIGYNĖ

"Mėgstu situacijas, kai su varžovu liekame vienas prieš vieną. Tuomet galiu parodyti, ką sugebu. Taip buvo ir šįkart", – po rungtynių su Kauno "Žalgiriu" kalbėjo Maskvos CSKA legionierius Mike'as Jamesas.

Nukėlė kepures

Žalgiriečiai savo arenoje pralaimėjo maskviečiams 78:87 (17:26, 21:19, 20:21, 20:21).

Tai buvo trečia iš eilės Kauno komandos nesėkmė Eurolygos turnyre. Šešias rungtynes laimėjęs CSKA klubas iš ketvirtos vietos pakilo į trečiąją.

Likus žaisti 69 sek., Lietuvos čempionai buvo atsilikę nuo Eurolygos čempionų vos 78:79, tačiau nesustabdė M.Jameso – 185 cm ūgio žaidėjas pelnė aštuonis taškus paeiliui, pataikęs ir du neįtikėtinus tolimus metimus.

"Praeitą sezoną jis įmetė mums tokį pat paskutinį tritaškį, – prisiminė "Žalgirio" gynėjas Rokas Jokubaitis. – Išnagrinėti M.Jameso žaidimą neįmanoma, jis gali daryti viską: veržtis, mesti atšokdamas ar po driblingo. Galbūt reikėjo mums susitelkti pagalbai vienas kitam, nes žaisti su juo vienas prieš vieną labai sunku. Kita vertus, nelabai tikėjomės tokio M.Jameso pasirodymo."

Patikimas: P.Jankūnas šešis kartus atkovojo kamuolį – daugiau nei bet kuris kitas žalgirietis. (Evaldo Šemioto nuotr.)

"Jeigu būtume žaidę taip stabiliai, kaip paskutines 25 minutes, būtume turėję daugiau šansų laimėti. Pirmiausia akcentuočiau gynybą – per tą atkarpą mūsų pastangos buvo tokios, kokių reikalaujame, – sakė "Žalgirio" vyriausiasis treneris Martinas Schilleris. – O prieš M.Jamesą ir Willą Clyburną reikia nukelti kepures – už jų tokio lygio metimus."

Rytoj kauniečiai Milane išmėgins jėgas su "AX Armani Olimpia" krepšininkais.

Susitiko lietuviai

Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities "Chimki" komanda svečiuose 88:83 palaužė Sankt Peterburgo "Zenit" ekipą, kurios gretose – Artūras Gudaitis.

Vidurio puolėjas surinko 10 taškų, devynis kartus atkovojo kamuolį, atliko du rezultatyvius perdavimus.

Vitorijos "Buesa" arenoje susitiko trys lietuviai: "Baskonia" su Roku Giedraičiu ir Tadu Sedekerskiu 86:68 privertė kapituliuoti Edgaro Ulanovo atstovaujamą Stambulo "Fenerbahce".

Veržlus: R.Giedraitį (su kamuoliu) stabdę "Fenerbahce" žaidėjai prasižengė iš viso šešis kartus. (euroleague.net nuotr.)

R.Giedraitis surinko 19 taškų, T.Sedekerskis atliko penkis rezultatyvius perdavimus, o E.Ulanovas taškų nepelnė.

"Gerai dalijomės kamuoliu", – vieną "Baskonia" pergalės priežasčių įvardijo R.Giedraitis.

T.Parkeris – pas E.Macroną

Koronavirusas įsisuko į Pirėjo "Olympiakos" stovyklą, todėl atidėti Graikijos klubo mačai su "Barcelona" ir Vilerbano ASVEL.

Vakar ASVEL klubo prezidentas Tony Parkeris kartu su kitais Prancūzijos sporto strategais dalyvavo pokalbyje su šalies prezidentu Emmanueliu Macronu. Buvo aptartos problemos, kurias sportui sukėlė COVID-19 pandemija.

T.Parkeris be užuolankų paprašė E.Macrono paramos.

"Jeigu tokia situacija užsitęs, klubai žlugs. Negalime visą sezoną žaisti tarp tuščių tribūnų. Vienas mėnuo – nieko, visus sunkumus galime atlaikyti patys, tačiau ne ilgiau, – prieš susitikimą su Prancūzijos prezidentu tvirtino T.Parkeris. – Būtina vyriausybės parama pagal išgales – kad bent atleistų nuo visokiausių mokesčių, nors laikinai. Prancūzijos krepšinis per krizę labai susitelkęs, bet nesame stebukladariai. Anksčiau šalies vyriausybė tvirtino, kad mes negalime priklausyti nuo biudžeto. Sureagavome, pertvarkėme rinkodarą, bendradarbiavimą su rėmėjais. Tačiau tai, kas vyksta dabar, – ypatingas išbandymas, vien savo jėgomis neatsilaikysime."


Statistika

"Žalgiris"–CSKA 78:87 (17:26, 21:19, 20:21, 20:21). Kaunas, "Žalgirio" arena.

"Žalgiris": M.Grigonis 19 taškų (iš jų 5/6 tritaškių, 4 atkovoti kamuoliai), Th.Walkupas 10 (7 rezultatyvūs perdavimai, 5 klaidos), A.Rubitas 9, J.Lauvergne ir R.Jokubaitis (5 rezultatyvūs perdavimai, 4 klaidos) po 8, N.Hayesas 6, A.Milaknis ir M.Gebenas po 5, L.Lekavičius 4, P.Jankūnas (6 atkovoti kamuoliai) ir S.Vasturia po 2.

CSKA: M.Jamesas 27 taškų (iš jų 5/6 tritaškių, 5 rezultatyvūs perdavimai, 32 naudingumo balai), W.Clyburnas 13, D.Hilliardas 12, N.Milutinovas 8 (7 atkovoti kamuoliai), T.Šengelija 7, J.Bolomboy 6 (5 atkovoti kamuoliai), S.Antonovas 5, D.Hackettas 4, I.Uchovas 3, N.Kurbanovas 2.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 15/30 (50 proc.) ir 19/34 (55,9 proc.), tritaškių – 10/19 (52,6) ir 12/27 (44,4), baudų metimų – 18/20 (90) ir 13/17 (76,5). Atkovota kamuolių – po 28, perimta – 6 ir 7. Rezultatyvūs perdavimai – 19 ir 15. Klaidos – 14 ir 9.

Rezultatai

Sankt Peterburgo "Zenit"–Maskvos srities "Chimki" 83:88 (27:19, 20:25, 20:19, 16:25). 2 185 žiūrovai. B.Baronas 24 taškai (iš jų 6/10 tritaškių) / A.Švedas 24 taškai (iš jų 4/9 tritaškių).

Stambulo "Anadolu Efes"–Miuncheno "Bayern" 71:74 (23:22, 14:20, 20:8, 14:24). T.Pleissas 19 taškų (5 atkovoti kamuoliai) / W.Baldwinas 15 taškų (11 rezultatyvių perdavimų).

Vitorijos "Baskonia"–Stambulo "Fenerbahce" 86:68 (20:21, 25:15, 19:23, 22:9). A.Petersas 25 taškai (iš jų 4/6 tritaškių, 7 atkovoti kamuoliai) / J.Vesely 15 taškų.

"Valencia"–Atėnų "Panathinaikos" 95:83 (22:21, 23:20, 25:25, 25:17). K.Prepeličius 18 taškų (iš jų 4/6 tritaškių, 6 rezultatyvūs perdavimai) / Sh.Mackas 15 taškų (iš jų 3/3 tritaškių).


Komentaras:

Vladas Garastas, buvęs ilgametis Kauno "Žalgirio" treneris:

"Jau seniai tapo tradicija, kad "Žalgirio" ir CSKA rungtynės būna principinės bei dažniausiai labai atkaklios. Nenuvylė jos ir šįkart. Žalgiriečiai, nors ir nuolat vijosi, pagirtinai kovėsi bei sugebėjo atkurti intrigą. Gaila, kad pralaimėjo.

Paskutinėmis mačo minutėmis pasigedau organizuotesnio žaidimo. Vis dėlto svarbiausiais momentais kamuolį savo rankose turi laikyti lyderiai arba žaidėjai, kuriems tądien sekasi žaidimas. Pavyzdžiui, Marius Grigonis rungtyniavo puikiai, bet baigiantis varžyboms beveik neprisilietė prie kamuolio. Manau, kad trenerio užduotis – lemiamas atakas patikėti lyderiams ir tai nušlifuoti treniruotėse, kad visi komandos nariai žinotų savo veiksmus kritiniais momentais. To pasigedau.

Bendras vaizdas buvo tikrai neblogas, ypač žinant, kad žaidėme su aukščiausio kalibro komanda. Mike'as Jamesas, Willas Clyburnas dar kartą įrodė savo meistriškumą, tačiau, manau, kad kai kurių jų tritaškių buvo galima išvengti. Reikėjo atlikti tinkamas gynybos korekcijas.

Labiausiai "Žalgiriui" trūko palaikymo. Įsivaizduokite, kokia atmosfera arenoje būtų, jei joje šėltų 15 tūkst. sirgalių. Jie žalgiriečiams tikrai būtų suteikę papildomų psichologinių ir fizinių jėgų. Tačiau realybė yra kitokia – žaidžiame tuščioje salėje ir reikia prie to prisitaikyti. Tikėkimės, kad Milane mūsiškiai sugebės atsitiesti ir nutrauks nesėkmių Eurolygoje seriją."

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS