„Žalgiryje“ prisistatęs K. Maksvytis: treneris turi būti pasiruošęs įveikti iššūkius | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRYJE“ PRISISTATĘS K. MAKSVYTIS: TRENERIS TURI BŪTI PASIRUOŠĘS ĮVEIKTI IŠŠŪKIUS

Pirmadienį Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio postą perėmęs Kazys Maksvytis ketvirtadienį prisistatė spaudos konferencijoje, kurioje papasakojo apie sprendimą užimti dvi karščiausias kėdės Lietuvoje, savo tikslus ir ateities klubo perspektyvas.

K. Maksvytis „Žalgirio“ vairą perėmė iš slovėno Jure Zdovco ir sudarė kontraktą pagal formulę 2+1. Susitarimas galės būti pratęstas 2024 metų vasarą.

Iš pradžių buvo planuota, kad K. Maksvytis komandos vairą perims nuo kito sezono, bet galiausiai oficialus sprendimas buvo priimtas balandžio 11 dieną. Kokie to pliusai?

„Kas liečia ilgalaikę perspektyvą – be abejo, tai šiek tiek palengvins, – spaudos konferenciją pradėjo K. Maksvytis. – Šiemet kažkiek susipažinsiu su žaidėjais, jie pažins mane. Galbūt reikės apsispręsti dėl kai kurių žaidėjų ateities, turėsiu galimybę juos gyvai pačiupinėti. Kas liečia trumpalaikę situaciją – šį sezoną nėra dėkinga situacija, nes atėjęs treneris negali keisti žaidėjų ar kažko kito.

Gavęs pasiūlymą pasakiau taip. Tada gavau antrą klausimą – ar galiu pradėti nuo rytojaus? Atsakymas irgi buvo taip. Taip atsidūriau čia. Manau, kad treneris savo kelyje turi nevengti iššūkių, nes jeigu pradėsi ieškoti lengviausio kelio, nustosi tobulėti. Ateinu į nelengvą situaciją, bet manau, kad išeisime. Gera organizacija, stabilus klubas, manau, susitvarkysime ir šiais metais. O kitais metais viskas bus tik dar geriau.“

Darbėniškis į savo štabą pasikvietė buvusį žalgirietį Gintarą Krapiką, kuris užims asistento pareigas. K. Maksvytis atskleidė, kad G. Krapikas ruoš komandą sezonui, kuomet jis užims rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas.

Anot K. Maksvyčio, „Žalgiris“ ketina pratęsti bendradarbiavimą su Mareku Blaževičiumi, kurio sutartyje po šios vasaros yra numatytas pliusas.

Šiandien K. Maksvytis debiutuos „Žalgirio“ trenerio pozicijoje. Kauniečiai nuo 18 val. svečiuose žais su Kėdainių „Nevėžiu“.

Prieš tai jis spaudos konferencijoje atsakė į žurnalistų klausimus.

– Treneri, kokius esminius dalykus norėtume pakeisti komandoje?

– Jau anksčiau buvo galima matyti, kad yra problemų su žaidimo kūrimu. Yra sąlyginai mažai kūrėjų. Didžiausią naštą tempia Lukas Lekavičius, šalia jo nėra stabilių žaidėjų, kurie pasidalintų našta su juo. Bandysime rasti laiko ir Tai Websteriui, ir ypatingai Janiui Strelniekui. Geras žaidėjas, elitinis pikenrolo žaidėjas, tai bus įdomu pažiūrėti, kaip vyks jo transformacija. Taip pat laukiame Manto Kalniečio.

Pagrinde turime išspręsti šią rotaciją. O jeigu kalbėtume apie Eurolygą, manau, kad komandoje turėtume pridėti atletiškumo.

– Ar pasikviesti trenerį Gintarą Krapiką į komandą buvo jūsų mintis?

– Gintaras buvo vienas iš pasiūlytų kandidatų ir priėmiau sprendimą pasirinkti jį. Jis yra keli dalykai viename – buvęs žalgirietis, kuris žino visą sistemą, buvęs „Žalgirio“ vyr. treneris ir asistentas, tad turi patirties, visada klubui rodo lojalumą, kas svarbu klubui. Yra du–trys, gal net keturi dalykai viename, kurie mums tinka. Yra labai geras žmogus ir specialistas, todėl nusprendėme Gintarą pasikviesti į komandą.

– Koks bus jo vaidmuo komandoje?

– Didelis vaidmuo (šypsosi). Komunikuoti su žaidėjais, jis atliks labai svarbų vaidmenį, kai manęs nebus, kai dirbsiu su rinktine. Dar to vaidmens nesame apsibrėžę, bet bus didelis vaidmuo.

– Kaip manote, ar realu „Žalgiriui“ kitą sezoną grįžti į Eurolygos atkrintamąsias?

– Manau, kad realu. Yra posakis, jog siek neįmanomo, pasieksi maksimumą. Jeigu ateini į „Žalgirį“, turi siekti pačių aukščiausių tikslų, laimėti kiekvienas rungtynes ir pasistengti patekti į atkrintamąsias.

Yra posakis, jog siek neįmanomo, pasieksi maksimumą.

– Visi žino, kad Lietuvos rinktinės trenerio kėdė yra karščiausia Lietuvoje. Čia irgi sėdite ant labai karštos kėdės. Su kuo konsultavotės priimant sprendimą dėl to, ar vertą tą sėdynę dar labiau kaitinti ant dviejų kėdžių?

– Buvo priešistorė, kai prieš keletą metų buvo „Žalgirio“ pasiūlymas, bet nepavyko susiderinti. Kalbėjausi su kolegomis, kad tokio antro pasiūlymo gali ir nebūti. Pasiūlymai treniruoti rinktinę ir „Žalgirį“ – abu vienu metu buvo nuplaukę. Kai antrą kartą atėjo pasiūlymas, buvo mažiau svarstymų, tuo labiau, jog buvo mažiau trukdžių. Treneris turi būti pasiruošęs įveikti iššūkius. Jeigu pradeda slėptis, jis nustoja tobulėti. Žinau, kad bus nelengva, bet esu tam pasiruošęs.

– Ankstesnieji treneriai, tiek Schilleris, tiek Zdovcas, dažnai sulaukdavo klausimų dėl Mareko Blaževičiaus. Kaip jūs matote jo ateitį komandoje?

– Bus įdomu jį pačiupinėti gyvai. Kol kas negalima jo super nuvertinti, jis yra jaunas žaidėjas, dar tik pradeda savo kelią. Jis yra komandos planuose kitais metais, tad prieš atsakydamas į šį klausimą norėčiau jį labiau pačiupinėti.

– Matėte ir blogus, ir gerus „Žalgirio“ epizodus. Ar turite viziją, kaip keisite „Žalgirio“ žaidimą?

– Šią dieną (rungtynėse su „Nevėžiu“) dar bus labai sunku kažką pakeisti, nes turėjome tik dvi dienas, dvi žaidybines treniruotes. Dar ir pats po skrydžio iš JAV, laiko skirtumas... Dar net šįryt, kaip studentas prieš egzaminą, iškaliau atmintinai paskutinius derinius, kuriuos buvau šiek tiek pamiršęs. Bent artėjančiose rungtynėse galbūt bus emocinis faktorius, o realus faktorius pasijus šiek tiek vėliau. Turime 5 rungtynes iki atkrintamųjų, turėtų užtekti.

– Kaip vyks darbas per rinktinės langus?

– Esame sutarę, kad Europos čempionate dirbsiu aš pats, o per langus po rugsėjo greičiausiai manęs nebus, reikės pasirinkti, kuris iš asistentų, ar naujas asistentas, mane pavaduos languose.

– Seniai nesimatėme. Priminkite, kaip žaidžia Kazio Maksvyčio komandos?

– Žaidžia iš visų jėgų (šypsosi). Žaidžia komandinį krepšinį, visi kovoja už komandą, aukojasi, dalijasi kamuoliu. Žaidžia gražiai puolime ir su kiekvienais metais vis kiečiau gynyboje.

– Jūsų žmona prieš kelis mėnesius sakė, kad jos svajonė – jog vyras vieną dieną treniruotų „Žalgirį“. Kaip šeima sutiko šią naujieną?

– Jau prieš kurį laiką buvome nusprendę, kad šeima įsikurs Kaune. Žmona yra kaunietė, dukros eina į mokyklą Kaune. O aš labiau rūpinsiuosi karjeros dalykais, nes vienu metu vaikai nežinojo, kur jų namai – ar Klaipėda, ar Panevėžys, ar Kaunas. Dabar mūsų šeimos namai yra Kaunas ir šeima džiaugiasi, kad tėtis ar vyras dirba tame pačiame mieste.

– Buvo tėčio vakarėlis?

– Buvo ir dar bus (šypsosi).

GALERIJA

  • Paulius Motiejūnas ir Kazys Maksvytis
E. Ovčarenkos / nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

666

„Nevėžis“ – „Žalgiris“ :: Legendos.clan.su

P.Motiejūną

vyt lauk seniai iš Žalgirio reikėjo ir reikia, nes tik dėl šito dviveidžio veidmainio visos Žalgirio problemos.....

Martin Schiller

Ir vėl kaušą, vietoj manęs. Tai ir būkite paskutiniai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS