„Žalgirio“ treneris: nebesiskundžiu, progresas yra | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIO“ TRENERIS: NEBESISKUNDŽIU, PROGRESAS YRA

„Tikiuosi, kad rungtynės įvyks, nes dabar viskas nuteikia optimistiškai“, - vylėsi Jure Zdovcas. Kauno „Žalgirio“ ekipa į Eurolygos rungtynes Miunchene išskrido noro nutraukti priverstinę pertrauką dėl pandemijos.

„Tai bus svarbus mačas, bet neramina jų gynyba. Neturime individualiai stiprių žaidėjų, todėl turime tinkamai išsidėstyti aikštėje“, - pabrėžė J.Zdovcas.

Žalgiriečiai pastarąjį sykį Eurolygoje rungtyniavo beveik prieš mėnesį, nes trys mačai buvo nukelti dėl koronaviruso.

Tuo tarpu Miuncheno „Bayern“ ekipa pastaruoju metu skaičiavo nesėkmes, tačiau kauniečiai varžovų nenuvertina.

„Skirtingai nei Vokietijos čempionate, Eurolygoje nėra legionierių limito. Todėl tai bus kitokia komanda nei savo šalies pirmenybėse. Neseniai grįžo Vladimiras Lučičius, gerokai pakeitęs jų veidą“, - dėstė slovėnas.

– Kaip išnaudojote Eurolygos pertrauką?

– Žaidėme LKL, keliavome į Atėnus, bet nepasitreniravome ir nežaidėme. Turėjau didelių planų, kaip išnaudoti laiką, bet to neįvykdėme. Tobulinome puolimą, žaidėjų išsidėstymą. Turime gerinti ir komandinę gynybą, nes nesame stiprūs individualiai. „Šiaulių“ krepšininkai LKL rungtynėse mums įmetė 86 taškus, tad tobulėti yra kur.

– Kaip pasikeitė „Žalgiris“ lyginant su pirmosiomis rungtynėmis su „Bayern“ Kaune?

– Man patinka komanda, tad aš nebesiskundžiu, kad kažko neturime, kad esame lėti. Patobulėjome ir individualiai, grąžinome krepšininkus į optimalią formą.

– Kada žadamas Joffrey Lauvergne sugrįžimas?

– Nuoširdžiai sakant, nežinau. Per tris savaites jis turėtų būti su mumis, bet garantijų nėra.

– „Bayern“ irgi turi netekčių. Jau daugiau nei mėnesį nerungtyniauja Darrunas Hilliardas. Ar šis legionierius žengs į aikštę ryt?

– Netikiu, kad jis žais, bet „Bayern“ pasitelkė K.C. Riversą. Jis panašaus stiliaus žaidėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS