Vyrų seksualumas: jaunas – aistringas, vyresnis - dėmesingas | KaunoDiena.lt

VYRŲ SEKSUALUMAS: JAUNAS – AISTRINGAS, VYRESNIS - DĖMESINGAS

Meilei amžius – ne riba. Seksui – taip pat, sako seksologai. „Tiesa, kiekvienam laikotarpiui savas seksas, - tikina portalo lady.mail.ru ekspertas seksologas Jevgenijus Kulgavčiukas. – Neverta iš aistringo jaunuolio reikalauti globėjiškų santykių, o iš žilagalvio lovelaso – naktinio sekso maratono.“

Taigi, ko gali moterys tikėtis iš įvairaus amžiaus vyrų.

18-26 metai. Seksas keliskart per naktį

Tai vadinamasis „pereinamasis“ laikotarpis. Iš vienos pusės vyras dar nepatyręs ir nepasitikintis savimi, iš kitos - šis amžiaus tarpsnis – seksualinio aktyvumo pikas. Tokio amžiaus vyrai retai kada turi vieną partnerę. Jų laukia ir naujos patirtys, ir nauji nusivylimai. „Lytinio aktyvumo pikas paprastai būna 22 metų vyrams, - sako J.Kulgavčiukas. – Tai reiškia, kad šiuo periodu vyrai per naktį patiria maksimalų ejakuliacijų skaičių. Kaip tik šiuo periodu vyrų energetinis potencialas didžiausias, tačiau patirtis - skurdoka. Nepaisant to, kad jie jau turi šiokių tokių moters fiziologijos ir psichologijos žinių, troškimas patenkinti seksualinę aistrą gali būti dėmesio partnerei stokos priežastis. Neretai dėl per didelio „karštumo“ jaunuoliai „baigia“ per anksti.
Beje, dar vienas šio amžiaus vyrams būdingas bruožas – jautrumas. Jie lengvai pažeidžiami, todėl neapgalvota partnerės pastaba apie jo seksualinius gebėjimus gali ilgam palikti antspaudą vyro sąmonėje.“

26-30 metų. Gali viską

Vaikinas pamažu tampa vyru. Testosterono kiekis didelis, tačiau troškimus jis jau gali kontroliuoti. Būtent šiuo laikotarpiu dauguma vyrų rinkdamiesi partnerę klauso širdies ir proto balso. Sekse nusistovi tam tikri įpročiai, tačiau šiuo periodu stipriosios lyties atstovai neatsisako eksperimentuoti, atrasti naujas jausmingumo ribas. Jis vis dar gali pasimylėti kelis kartus per naktį. „Kalbėti apibendrintai apie šios grupės vyrus sunku, mat vienas ir 30-ies vis dar neišlindęs iš po mamos sparno, o kitas ir 25-erių yra savarankiškas bei subrendęs, - sako seksologas. – Todėl merginos pačios turi išsiaiškinti, koks vyras joms teko, mat jokios knygos ar žinynai joms to nepasakys“.

30-40 metų. Gali viską, jeigu nesinervins

Šio amžiaus vyrai seksualiai dera su bendraamžėmis. Tai yra moterys pasiekia piką, o vyrai šiek tiek „apleidžia“ pozicijas. „Net ir sveikų vyrų testosterono kiekis apie trisdešimtus metus ima mažėti – kasmet po 1-2 procentus, – teigia J.Kulgavčiukas. – Tačiau aš atkreipčiau dėmesį ne žodį „mažėja“, o į tai, koks nedidelis procentas. Seksualinis šiuolaikinių vyrų gyvenimas dažnai priklauso ne nuo testosterono kiekio, o nuo jų patiriamo streso.

„Seksologai pastebi, kad per pastaruosius 15 metų ypač išaugo vyrų, kuriems pasireiškia lytiniai sutrikimai, skaičius. „Daugeliui jų įtakos turi lyčių vaidmenų transformacija, - tikina seksologas. – Kalbu apie vyrų feminizaciją ir moterų maskulinizaciją. Moterys vis rečiau leidžiasi suviliojamos ir vis atviriau reikalauja seksualinio pasitenkinimo. Dėl to kai kurie vyrai jaučiasi „įvaryti“ į kampą“.“

40-55 metų. Ne daugiau kaip kartą

Tai ramaus seksualumo periodas: organizmas gal ir gali, tačiau smegenys ne visada nori. Protingose knygose parašyta, kas 3-4 lytiniai aktai per savaitę su nuolatine partnere tokio amžiaus vyrui – jau daug. Tačiau seksas su jais pasižymi ne kiekybe, o kokybe. Todėl jaunas moteris dažnai sužavi vyresni vyrai, kurie sugeba būti dėmesingi partnerei, negaili laiko preliudijai. Tačiau reikia nepamiršti, kad šio amžiaus tarpsnio stipriosios lyties atstovai gali tik kartą per naktį.

Vyresni nei 55 metų. Retas ir atsargus seksas. Sveikatos problemos

Šiuo periodu ne kiekvienas vyro lytinis aktas pasibaigia sėklos išsiveržimu, o jei taip ir nutinka, spermos būna vis mažiau. Tačiau su tokiu vyru seksas trunka ilgiau nei su jaunu. „Ne tik mažėja galimybė atlikti lytinį aktą. Keičiasi ir vyro išorė, ir jo vidus, - sako seksologas J.Kulgavčiukas. – Tokio amžiaus vyrai emociškai nepastovūs, verksmingi, nervingi. Juos kamuoja padažnėjantis širdies ritmas, nemiga, galvos skausmai. Vyrai priauga svorio. Jeigu tokio amžiaus stipriosios lyties atstovas ilgą laiką neturėjo sekso, gali būti, kad jis jau nebesugebės mylėtis.
Tačiau aš žinau daugybę pavyzdžių, kai šio amžiaus vyrai sukūrė šeimas, tapo tėvais. Taigi vyresnis amžius dar nereiškia, kad jau laikas laidoti seksualumą. Tiesa, jaunoms jų žmonoms norėčiau priminti, kad meilės žaidimuose neįsišėliotų ir būtų atsargios, ypač jei vyras serga širdies ir kraujagyslių ligomis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anicetai

Ar šikna neplyš nuo jaunų karštų? Tą prasme piniginė, nes ten daug kupiūrų turi tilpt. Nesvarbu kad vaikšto nep...os, svarbu turi kainą. Jom geriau su guminiais. Gryžta sau po dienos, į dušą, nusi...tratata, ir sėda prie kompo rašyt straipsnį kaip jos puikiai praleido laiką.

Anicetas

Liūtai pirmyn tik su protu Griebkime jaunas ir karštas paneles Nes jū yra sočiai Dydinkime Lietuvoje populiaciją Mažiau rukykime ir gerkime ir iki 100 metų būsime prodūktyvūs

SUSIJUSIOS NAUJIENOS