D. Filmanavičiūtė patarė, kaip prisijaukinti sekėjus | KaunoDiena.lt

D. FILMANAVIČIŪTĖ PATARĖ, KAIP PRISIJAUKINTI SEKĖJUS

  • 8

Remiantis socialinio tinklo „LinkedIn“ 2019 m. atliktu tyrimu, kūrybiškumas ir įtaiga yra labiausiai darbdavių trokštamos savybės, kurios ateityje bus vis labiau vertinamos. Tobulėjant technologijoms, keičiasi komunikacijos įpročiai, didelė dalis bendravimo keliasi į skaitmenines platformas. Kaip sudominti šiandieninį vartotoją savo vieša kalba ar įrašu socialiniuose tinkluose? Patarimais dalinasi kūrybos vadovė ir reklamos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė.

Moteris teigia, kad pagrindinis dalykas, nulemsiantis, ar sudominsite klausytoją, yra turėti, ką pasakyti. Na, o norint sklandžiai kalbėti, būtina iš anksto pasiruošti. „Prieš kažką pristatinėjant auditorijai siūlyčiau ne kartą pasirepetuoti. Kai būsite pasiruošę, žinosite, ką ir kam norite pasakyti, tuomet būsite labiau atsipalaidavę, kalbėsite laisviau“, – pataria moteris.

D. Filmanavičiūtė sako, kad daugeliui viešas kalbėjimas kelia stresą ir net gerai pasiruošus sunku paslėpti jaudulį.

„Man asmeniškai vienas geriausiai veikiančių dalykų prieš kalbant viešai yra giliai ir ramiai pakvėpuoti. Tai darau tam, kad viskas atsipalaiduotų, galūnės nebūtų įsitempusios ir mažiau mosikuočiau rankomis. Mažiau vadovėlių, daugiau širdies, taip jūsų kūno kalba bus atviresnė“, – patarimais dalinasi kūrybininkė.

Naujoje „Samsung“ inicijuotoje skaitmeninių įgūdžių lavinimo programoje „Skaitmeninis moksleivio IQ“ su moksleiviais sukaupta patirtimi pasidalinusi D. Filmanavičiūtė nuramina, kad negalėti kalbėti viešai yra visiškai normalu ir nereikėtų savęs dėl to graužti. Tačiau labai norint, tikrai galima išmokti bent jau suvaldyti jaudulį ir tvarkingai pristatyti savo darbą.

„Tie, kuriems kalbėti viešai sekasi labiau, neturėtų sustoti tobulintis. Svarbu išmokti kalbėti raiškiai, tobulinti savo žodyną. Galbūt netgi reikėtų padirbėti su intonacija, kūno kalba, su pratimais padedančiais atsipalaiduoti,“ – teigia kūrybininkė.

Vis labiau populiarėjantys socialiniai tinklai sukūrė erdvę, kur savo mintis gali reikšti kiekvienas. Internete dauguma yra drąsesni ir bendrauja laisviau. Turbūt nereikėtų leisti būti užvaldomam internetinio bendravimo, bet tuo pačiu skaitmeninė erdvė gali būti žingsnis, mokantis drąsiau reikšti savo mintis.

Dažnai kyla klausimas, kodėl vienas ar kitas nuomonės formuotojas turi tiek sekėjų? Kaip savo turiniu sudominti vartotojus man pačiam? D. Filmanavičiūtė sako, kad socialiniuose tinkluose, kaip ir realybėje, turi atsispindėti asmeninės vertybės, tvirta nuomonė, kurią mokėtumėte pagrįsti argumentais. Tam, kad būtumėte išgirstas ir įdomus pašnekovas, reikia nuolat viskuo domėtis, daug skaityti ir mokytis.

„Reikia turėti, ką pasakyti. Tokia taisyklė galioja ir socialiniuose tinkluose. Jei kursi aktualų, įdomų, išjaustą turinį, visi norės tave skaityti ir sekti. Su tavimi bus kiekvieną dieną tam, kad iš tavęs sužinotų kažką naujo, įsikvėptų ir gal įgautų drąsos pradėti kažkokią veiklą savo gyvenime“, – socialinių tinklų paslaptimis dalinasi D. Filmanavičiūtė.

Ne ką mažiaus svarbus aspektas – vertybės. „Taip pat labai svarbu vertybės. Tai, manau, yra vienintelis kelias būti išgirstu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

manau

pas ją kažkoks nesveikas saves sureikšminimo sindromas.

AS

Nebutinai buti geriausiu,bet stengtis buti geru.O is komentuojanciu to nesimato.

>Anl

na žinoma ji nepakartojama.:D). Geresnių už ją nėr todėl ji pati geriausia.:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS