Ši problema vadinama „santykių žudike“: gali virsti ne tik panieka, bet ir smurtu | KaunoDiena.lt

ŠI PROBLEMA VADINAMA „SANTYKIŲ ŽUDIKE“: GALI VIRSTI NE TIK PANIEKA, BET IR SMURTU

  • 0

Santuokos konsultantė išskyrė vieną pagrindinį ženklą, kuris parodo, kad santykiai veda tiesiai į skyrybas.

Jei turite dvejonių dėl ateities kartu su antrąja puse, tačiau nesijaučiate tikri, kad skyrybos yra geriausias variantas, gilesnis požiūris į santykius gali padėti surasti išeitį, rašoma ladbible.com.

Galima susidaryti „už“ ir „prieš“ sąrašą ir tuomet paprašyti draugų, kad šie pasidalintų savo nuomone. Yra ir dar viena, kiek humoristinė išeitis: mesti monetą ir tikėtis, kad Visata priims sprendimą. Arba galima atkreipti dėmesį į svarbias santuokos konsultantės įžvalgas ir susimąstyti, ar šio ženklo nėra ir jūsų santykiuose.

Tie, kurie jau susidūrė su šia problema santykiuose, ją įvardija kaip santykių „juodąjį pelėsį“. Tai reiškia, kad situacija tampa toksiška ir gali stipriai jus paveikti, įvelti į sudėtingas situacijas, iš kurių gali būti nelengva išeiti.

Šias temas nagrinėja „Reddit“ platformos vartotojai. Čia galima rasti diskusijų, kuriose bendraujama šiuo klausimu: „tas vienas aiškus ženklas, kad santykiai pasmerkti“.

Pokalbio tema – „Kas rėkte rėkia, kad mes ilgai netempsim?“ – akivaizdžiai pritraukė įvairių pasisakymų, tačiau vienas iš atsakymų dar ir patraukė daugelio dėmesį.

Dar blogiau, tai gali virsti panieka ar net fiziniu smurtu.

Komentare po minėta tema rašoma: „Kartą buvau vakarėlyje, kuriame dalyvavo ir santuokos konsultantė, dirbanti šioje srityje apie 20 metų. Paklausiau jos, koks yra pirmutinis ženklas, išduodantis, kad poros laukia skyrybos. Ji visai nedvejodama atsakė: „Jeigu vienas iš dviejų žmonių parodo nepagarbą kito jausmams, viskas baigta!“.

Toks elgesys, ekspertų pavadintas „santykių žudiku“, garantuotai užgesins bet kokius aistros likučius.

Nors santykių esmė yra tokia, kad du žmonės kartu stoja prieš pasaulį, netikėtai gali pasirodyti, jog jūsų antroji pusė tapo keistu policininku, kuris stengiasi jus menkinti ir verčia jaustis prastesniu už jį.

Pasak sekso ir santykių ekspertės Kristenos Mark, parodant partneriui nepagarbą ir paniekinant jo jausmus, menkinamas partneris matomas kaip dėmesio ar pagarbos nevertas individas.

„Šaipymasis iš partnerio, bendravimas lyg su menkesniu, sarkazmo naudojimas siekiant įžeisti, yra geriausi pavyzdžiai“, – aiškino K. Mark.

Nesvarbu, ar tai būtų kūno kalba, kasdieniai juokeliai ar tiesiog grubūs atsakymai.

Ekspertai pastebi, kad ši problema dažniausiai aktuali poroms, kurios atvirai nesikalba apie tarpusavio problemas – toks užspaustas nepasitenkinimas lemia faktą, kad partneriai vienas kitą gali pradėti niekinti, tai tampa įpročiu, o užspaustas pyktis tik auga.

Pasak K. Mark, sisteminga nepagarba santykiuose atsiranda dėl neigiamų minčių apie partnerį, kurios galiausiai prasiskverbia į išorę ir pasireiškia kaip nepagarba partneriui, jo mintims, jausmams ar net egzistencijai.

„Dar blogiau, tai gali virsti panieka ar net fiziniu smurtu. Žmogui atsiranda noras pulti partnerio identitetą, o tai jau kelia rimtus konfliktus bet kokiuose santykiuose“, – sakė K. Mark.

Nors ši problema sužlugdo daugelį santykių, K. Mark pastebi, kad tam galima užkirsti kelią. Svarbiausia, kad problema būtų išspręsta iš karto, kai tik pasimato pirmieji jos simptomai.

„Pasikalbėkite su partneriu ir ieškokite būdų, kaip galite parodyti, kad vertinate vienas kitą. Būtinai partneriui išsakykite savo jausmus, norus, tegul tai tampa jūsų įprasta praktika. Taip užtikrinsite, kad būsite lygiaverčiai santykių kūrėjai, abu juose dalyvausite ir dalinsitės patirtimi, įsiklausysite į jausmus ir poreikius“, – patarė K. Mark.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS