„Skirtingos Spalvos“ kviečia į pokalbį apie priklausomybes su kunigu K. Dvarecku | KaunoDiena.lt

„SKIRTINGOS SPALVOS“ KVIEČIA Į POKALBĮ APIE PRIKLAUSOMYBES SU KUNIGU K. DVARECKU

Spalio 7 d. 19 val., Kauno kultūros centre socialinė iniciatyva „Skirtingos Spalvos“ kalbins kunigą Kęstutį Dvarecką, įveikusį alkoholizmą bei priklausomybę nuo narkotikų. Prasmingą renginį vainikuos Manto Bendžiaus koncertas.

Kodėl taip sunku įveikti priklausomybę? Ar tiesa, kad ši liga paveikia tik visiškus bevalius? Kaip padėti priklausomam artimajam? Kokius žingsnius žengti pajutus, kad esi priklausomas?

Jei nors kartą ir jums kilo tokių klausimų ar esate pats susidūręs su priklausomybėmis, socialinė iniciatyva „Skirtingos Spalvos“ kviečia į jau antrąjį gyvai vyksiantį pokalbį.

Savo istorija apie nelengvą kelią su priklausomybėmis pasidalins kunigas K. Dvareckas. Išsilaisvinęs iš priklausomybės gniaužtų laidos svečias dabar padeda tai padaryti ir kitiems. Kunigo įkurta priklausomų asmenų reabilitacijos ir reintegracijos bendruomenė „Aš esu“ jau dešimtmetį padeda žmonėms, priklausomiems nuo alkoholio, narkotikų bei azartinių lošimų.

„Labai dažnai, didžioji visuomenės dalis į priklausomybę turinčius žmones žiūri kaip į prarastus. Tokius, kuriems jau niekas nebegali padėti. Todėl mes stengiamės griauti šias stigmas ir norime skleisti žinią, kad šie žmonės gali būti lygiaverte visuomenės dalimi. Reikia tik vieno dalyko – mūsų visų supratimo, kad pagalba ir rūpinimasis kitu, daro visuomenę stipresne“, – teigia iniciatyvos įkūrėjas Dalius Stankevičius.

Per renginį Nacionalinis kraujo centras kviečia visus tapti donorais. Paaukodami kraujo galite išgelbėti gyvybę ir suteikti viltį gyventi žmonėms, kurie nukentėjo nuo alkoholizmo ar narkotikų padarinių.

Prieš du metus atliktas Vilniaus universiteto (VU) Alkoholio vartojimo Lietuvoje tyrimas parodė, kad Lietuvoje vyrauja buitinis alkoholizmas – geriame rečiau nei kitų šalių gyventojai, tačiau nesaikingai. Nors santykinis alkoholio suvartojimas šalyje ir mažėja, egzistuoja santykinai nedidelė gyventojų grupė, suvartojanti daugiau nei ketvirtadalį visų alkoholinių gėrimų. Todėl svarbu apie tai kalbėti garsiai ir šviesti visuomenę.

Kiekviena liga turi savo spalvą. Šį kartą iniciatyvos laidoje dominuos raudona, simbolizuojanti alkoholizmą/priklausomybę nuo narkotikų.

Įėjimas į renginį – savanoriška auka. Paaukoti pinigai bus skiriami tolimesniems iniciatyvos darbams, kurie šviečia visuomenę bei suteikia džiaugsmo kitiems.

Daugiau informacijos apie renginį rasite „Facebook“ puslapyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS