A. Dulkys su kolegomis iš ES svarstys vakcinacijos, vėžio prevencijos ir kitus klausimus | KaunoDiena.lt

A. DULKYS SU KOLEGOMIS IŠ ES SVARSTYS VAKCINACIJOS, VĖŽIO PREVENCIJOS IR KITUS KLAUSIMUS

  • 9

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys vyksta į Briuselį, kur Europos Sąjungos (ES) Sveikatos ministrų taryboje aptars vakcinacijos, vėžio prevencijos, farmacijos reguliavimo ir kitus klausimus.

Kaip ketvirtadienį pranešė ministerija, ES valstybių ministrai tarsis dėl socialinių klausimų, tokių kaip sąlygų darbo vietose gerinimas, darbuotojų apsauga nuo asbesto, lyčių lygybė. Taip pat aptars rekomendacijas, susijusias su slauga, vaikų švietimu, neįgaliųjų ir ilgalaikių bedarbių integracija į darbo rinką.

Penktadienį taryboje bus svarstomos su sveikatos apsauga susijusios temos – COVID-19 vakcinų pirkimas ir išvadų dėl vakcinacijos, kaip efektyviausios priemonės prieš ligos plitimą, patvirtinimas. Ministrai priims sprendimą dėl atnaujintų vėžio patikrų rekomendacijų ES lygiu.

Susitikimo metu bus pristatytos Europos sveikatos duomenų erdvės bei Kraujo, ląstelių ir audinių reglamentų pažangos ataskaitos.

Dalyviai bus supažindinti su farmacijos teisės aktų peržiūra, medicinos prietaisų reglamento įgyvendinimo eiga, derybų dėl naujos PSO pandemijų sutarties progresu, ES globalios sveikatos strategija.

A. Dulkys taip pat dalyvaus diskusijoje psichikos sveikatos tema.

ES sveikatos ministrų tarybos vyksta reguliariai, priklausomai nuo aktualijų. Paskutinė ministrų taryba vyko birželio 14 dieną Liuksemburge.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Asilas,\\\\\.../////

apie kosmosą geriau suvokia,nei dulkia'Galvis apie mediciną.___Svarstys???????????,kąąąąą??????

Ela

...su kolegomis...negi visi neturi medicininio išsilavinimo....KOLEGOS???)

Svarstys \\\\\.../////

kūdikėkis spiegiančiu balseliu.____Kada jo teismas bus už nužudytus žmones?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS