Aktualu mokiniams: egzaminų perlaikyme – privalomos kaukės | KaunoDiena.lt

AKTUALU MOKINIAMS: EGZAMINŲ PERLAIKYME – PRIVALOMOS KAUKĖS

  • 1

Nuo rugpjūčio 1 d. Lietuvoje sugriežtinus asmens apsaugos priemonių dėvėjimo sąlygas uždarose patalpose – kaukes privaloma dėvėti ir brandos egzaminų pakartotinės sesijos metu.

Jau nuo šiandien atvykdami į brandos egzaminą mokiniai privalo ne tik turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (asmens tapatybės kortelę, pasą arba leidimą gyventi Lietuvoje) ar vairuotojo pažymėjimą, bet ir dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), nes privalomą apsaugos priemonių dėvėjimą viešoje vietoje numato ekstremalią situaciją reglamentuojantys teisės aktai.

Atvykdami į brandos egzamino centrus, kandidatai turi būti sveiki, neturėti pareigos izoliuotis ar laikytis kitų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro nustatytų, neleidžiančių dalyvauti egzamine įpareigojimų.

Tų, kuriems pasireikš viršutinių kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų infekcinių susirgimų požymiai (karščiavimas (37,3 laipsniai ir daugiau), sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, viduriavimas, vėmimas ir pan.), prašoma į egzaminų centrus nevykti.

Jeigu minimi požymiai pasireikš egzamino metu, būtina nedelsiant iš jo pasišalinti ir skambinti  karštąja koronaviruso linija tel. 1808. 

Pasikonsultuoti galima kasdien 8–23 valandomis nemokamai skambinant Nacionalinio visuomenės sveikatos centro karštąja linija  tel. +370 618 79984 ir +370 616 94562 (I-V  8–17 val.; V 8–15.45 val.) arba rašyti elektroniniu paštu koronavirusas@sam.lt.

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) dalyvauja įgyvendinant valstybinę ikimokyklinio, priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo politiką. Prisideda užtikrinant švietimo kokybę, teikia informacinę, konsultacinę, kvalifikacijos tobulinimo, ugdymo pagalbą. Vykdo švietimo stebėseną ir švietimo tyrimus, formuoja ugdymo turinį ir koordinuoja jo įgyvendinimą.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, egzaminų perlaikymas, privalomos kaukės
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kau'kė \\\\\.../////

Su kauke protingesnis Antaniukas galės išlaikyti egzaminą už kvailesnį Petriuką,neatpažins.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS