Anksčiau laiko gimusiems mažyliams paremti – akcija | KaunoDiena.lt

ANKSČIAU LAIKO GIMUSIEMS MAŽYLIAMS PAREMTI – AKCIJA

  • 0

Anksčiau laiko gimę kūdikiai ištisus mėnesius kovoja už savo gyvybę ligoninėje, o grįžus namo jų laukia nauji iššūkiai. Mažiausius Lietuvos kūdikius globojanti paramos akcija „Ankstukai“ siekia palengvinti jų gyvenimą, Lietuvos ligoninėms – tobulinti infrastruktūrą, kad pavyktų išgelbėti kuo daugiau ankstukų gyvybių.

Kaip skelbia akcijos organizatoriai, pastaraisiais metais šalyje gimė apie 1 300 neišnešiotų naujagimių, kuriems kiekvieną dieną būtina profesionali medikų pagalba ir ypatinga tėvų priežiūra. „Dalis neišnešiotų naujagimių tokie mažyčiai, kad negali patys kvėpuoti, kiekvienas priaugtas gramas yra didelis laimėjimas kūdikiui, jo šeimai ir medikams. Mažiausi ankstukai susiduria su begale sveikatos sutrikimų, jų sveikatos palaikymas gali trukti ilgus metus“, – sako „Ankstukų“ bendruomenės atstovė Asta Speičytė-Radzevičienė.

Skelbdami šiųmetę akciją, jos organizatoriai žada toliau bendradarbiauti su ligoninėmis, aprūpindami neonatologijos centrus naujausia medicinos įranga, organizuodami mokymus ir kitą pagalbą. Kaip ir praėjusiais metais, dalis surinktų lėšų bus skirta karo niokojamos Ukrainos ankstukams, jiems reikalingoms medicininėms priemonėms pirkti.

Šiemet akcija „Ankstukai“ kviečia kiekvieną, palaikantį ankstukus, įamžinti per didelius drabužius dėvinčius savo mažylius.

„Su ankstukais nesusidūrusiems žmonėms dažnai sudėtinga suprasti, kokia trapi yra ankstuko gyvybė ir koks neįtikėtinai mažas ir trapus gimsta neišnešiotas kūdikis“, – sako A. Speičytė-Radzevičienė. Pasak jos, tokios nuotraukos padės nauju kampu išvysti ankstukų realybę: atkeliavus į šį pasaulį daugelis dalykų už gyvybę kovojančiam mažyliui yra per dideli, o kelias į įprastą kasdienybę yra kupinas iššūkių.

Palaikyti už gyvybę kovojančius ankstukus galima ištisus metus, o prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse paramos akcija truks iki birželio pabaigos.

Daugiau informacijos apie paramos poreikius – ankstukai.lt/kas-mes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS