A. Armonaitė kreipėsi į SAM dėl užsienyje gyvenančių tautiečių skiepijimo Lietuvoje | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ KREIPĖSI Į SAM DĖL UŽSIENYJE GYVENANČIŲ TAUTIEČIŲ SKIEPIJIMO LIETUVOJE

  • 3

Seimo narė, Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, prašydama sudaryti galimybę Lietuvoje nuo koronaviruso pasiskiepyti užsienyje gyvenantiems tautiečiams.

„Deklaravę savo išvykimą iš Lietuvos, neturi galimybės pasiskiepyti nuo koronaviruso Lietuvoje. (...) Šiandien kreipiausi į Sveikatos apsaugos ministeriją ir pakviečiau sudaryti galimybę Lietuvoje nemokamai pasiskiepyti visiems Lietuvos piliečiams, nepaisant jų deklaruotos gyvenamosios vietos – tame tarpe ir gyvenantiems užsienyje“, – socialiniame tinke „Facebook“ antradienį pareiškė A. Armonaitė.

Šiuo metu Lietuvoje skiepijami tik tie Lietuvos piliečiai, kurie moka privalomojo sveikatos draudimo įmokas.

Pasak politikės, į Sveikatos apsaugos ministeriją ji kreipėsi sulaukusi užsienio lietuvių „klausimų dėl atvykimo į Lietuvą pandemijos metu bei galimybės čia pasiskiepyti“.

„Šiuo metu daug pasaulio lietuvių planuoja grįžti į Lietuvą aplankyti savo artimųjų. (...) Tai padėtų efektyviau suvaldyti viruso plitimą šalyje atostogų laikotarpiu bei išsiųstų žinią mūsų išeivijai – mums jūs rūpite“, – teigė ji.

Ministrės teigimu, Lietuva yra užsakiusi daugiau nei 9 mln. vakcinos dozių iš skirtingų gamintojų ir yra viena pirmaujančių šalių Europos Sąjungoje pagal vakcinacijos tempą.

A. Armonaitė į Seimą išrinkta Pasaulio lietuvių apygardoje.

Šalyje nuo koronaviruso mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta per 1,17 mln. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tiesa

LR tiek pinigų neturi, kad į psichiatrines juos visus guldytų. Mėnuo tokių palaikymo psichiatrinėj kainuoja virš 2000 eur, jie patys nesusimokės. O kur dar jų vaikai - gimdyti susenusių narkašų ir pašalpinių paliegėlių? Nuomonė čia, o objektyvi tiesa: narkomanai nepagydomi, jų vaikai irgi ne. Kas laikys juos visą gyvenimą iš valstybės pinigų???

Anonimas

padaryta politika o ne zmoniu gerove,skiepu pristampuota visokiausiu o pasirinkimas ribotas tai kur cia laisve laisvai rinktis

pilietis

Visai smegenu neturi. Tai kas pas ka vaziuos?Visai nesugeba sveikai mastyti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS