Asmeninė trenerė: 15 minučių treniruotė – saviapgaulė: reikia mažiausiai valandos per dieną | KaunoDiena.lt

ASMENINĖ TRENERĖ: 15 MINUČIŲ TRENIRUOTĖ – SAVIAPGAULĖ: REIKIA MAŽIAUSIAI VALANDOS PER DIENĄ

  • 4

Kaip greitai iki vasaros patobulinti kūno linijas, kiek ir kaip sportuoti, kad pasiektume gerų rezultatų, LNK žurnalistė teiravosi asmeninės trenerės Silvijos Sviatlovičiūtės.

– Ar daug tokių bepročių, kaip aš, kurie prisiminė, kad jau pavasaris ir reikia padailinti kūno linijas, numesti per žiemą priaugusius kelis kilogramus svorio?

– Na, taip, tokių sporto entuziastų tikrai yra nemažai. Pirmoji banga dažniausiai užplūsta po Naujųjų metų, antra banga nuvilnija likus dviem dienoms iki pavasario. Tačiau siūlyčiau tai daryti sistemingai, disciplinuotai. Tada tikrai bus rezultatas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kodėl nerekomenduojama sportuoti priebėgomis, tik sezoniškai? Galima patirti traumų?

– Tikrai taip, nes pastebėjau, kas greitai ateina, tas greitai ir išeina, nes nesulaukia to norimo rezultato. O tam, kad jis džiugintų, kaip sakiau, reikia pastovumo ir reguliarumo.

– Per kiek laiko realu atsikratyti, tarkim, 5 kg svorio?

– Sunku vienareikšmiškai atsakyti, nes kiekvieno žmogaus yra skirtingas fizinis pasiruošimas, tačiau dažniausiai po trijų mėnesių turi matyti rezultatą.

– Ar svarbu treniruojantis laikytis eiliškumo?

– Taip, reikia pradėti nuo apšilimo, kardiotreniruoklių. Pavyzdžiui, ėjimo su pusiausvyros išlaikymu.

Namų sąlygomis pasieksite tik geresnio kūno tonuso, bet norint labai gerų rezultatų, reikia ateiti į sporto salę.

– Kiek tų kilomerų kasdien reikėtų nueiti, jeigu žmogus nori mankštintis gamtoje?

– Siūlyčiau per dieną nueiti bent jau po 10 tūkst. žingsnių. Tai jau būtų labai gerai jūsų aktyvumui ir fizinio krūvio didinimui. O jeigu kalbame apie sportavimą salėje, tai visada prieš treniruotę būtina apšilti kokias 7–10 minučių lengvai einant ant bėgimo takelio.

– O kas toliau?

– Dabar atliksime pratimą pečiams. Nuleidžiame 90 laipsnių kampu ir keliame svarmenis į viršų. Pasipriešinimo metu iškvepiame. Labai svarbu nepraleisti pratimų, skirtų ir kojoms, sėdmenims.

– O galima pasiekti gero rezultato sportuojant namų sąlygomis?

– Namų sąlygomis pasieksite tik geresnio kūno tonuso, bet norint labai gerų rezultatų, reikia ateiti į sporto salę. Pirmiausiai – tai geresnė motyvacija, nes namuose ne kasdien žmonės prisiverčia sportuoti. Antra – čia pabendraujama su bendraminčiais, užsimezga naujos pažintys. Trečia – taisyklingai atliekami pratimai su svoriais, kas suteikia greitesnį ir geresnį rezultatą. Namuose daugiausiai žmonės dirba su savo kūno svoriu, todėl  treniruotės nebūna tokios efektyvios.

– Kaip dažnai reikėtų ateiti į sporto salę, jei žmogus nori rezultatų pasiekti iki birželio mėnesio?

– Manau, užtektų trijų kartų per savaitę. Tarkim, pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį. O antradieniais ir ketvirtadieniais, poilsio dienomis, siūlyčiau atlikti lengvesnes treniruotes. Yra sporto klubuose grupinės treniruotės, pavyzdžiui, jogos, pilateso, tempimo. Beje, po kiekvienos treniruotės rekomenduoju skirti bent 5–10 minučių minučių tempimo pratimams.

– Yra žmonių, kurie sako, kad jiems užtenka kasdien 15 minučių mankštos. Ar realu pasiekti rezultatų?

– Tikrai ne. Per tiek lako galima padaryti nebent apšilimo pratimus. Norint rezultato, reikėtų skirti apie 50–60 minučių.

– Kaip jūs motyvuojate savo klientus?

– Geriausia motyvacija, kai po treniruotės žmogus jaučiasi gerai emociškai, pasikrovęs energijos, išsivėdinęs galvą, pamiršęs rūpesčius, nes po treniruotės išsiskiria laimės hormonų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sportas Sveikata ?

Apsaugok Dieve, nuo tokios trenerės ...

Sportuojantis 30m,

nepritariu nei vienai frazei, asmenines treneres

15 minučių "sportininkas"

man 15 minučių mankštos pilnai užtenka, kad per dieną būčiau žvalus ir netapčiau ištyžusiu tešliumi. Ir jokios saviapgaulės. Yra labai geras jogos pratimas "saulės pasveikinimas", kuriame yra lankstumo ir jėgos vystymas vienu metu. Užtenka "saulę pasveikinti" 5 minutes ir šlapias. :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS