Baltagūžis kopūstas – kodėl šios daržovės turėtume valgyti kuo dažniau | KaunoDiena.lt

BALTAGŪŽIS KOPŪSTAS – KODĖL ŠIOS DARŽOVĖS TURĖTUME VALGYTI KUO DAŽNIAU

  • 5

Dar Pitagoro laikais kopūstas gavo daržovių karaliaus titulą, o romėnai manė, kad žmonės, reguliariai valgantys kopūstų, tampa ypač stiprūs, drąsūs ir ligos juos aplenkia. Gydytojas Alvydas Unikauskas senovės išminčiai pritaria ir pagrindžia, kodėl šios daržovės turėtume valgyti kuo dažniau.

Visų pirma, baltagūžiai kopūstai – apsauga nuo vėžio. Pasak gydytojo, tyrimai rodo, kad, bent kartą per savaitę valgant kopūstų, dvigubai mažėja tikimybė susirgti storosios žarnos vėžiu. Taip pat ši daržovė didina atsparumą skrandžio ir krūties vėžiui. Vyrams, reguliariai valgantiems kopūstų, mažėja prostatos vėžio progresavimas.

Antra, ši daržovė – puiki priemonė siekiant sulieknėti. „Kopūstas beveik neturi kalorijų, gerai užpildo skrandį, turi naudingų medžiagų ir suteikia sotumo jausmą“, – akcentuoja A. Unikauskas.

Taip pat kopūstas itin naudingas dėl vitamino C gausos: 100 g šios daržovės yra net 50–60 mg vitamino C.

Tačiau gydytojas įspėja nevalgyti kopūsto koto, nes ten yra daug kenksmingų medžiagų. „Augdamas kopūsto kotas į save sutraukia nitratus“, – aiškina A. Unikauskas.

Daugiau apie baltagūžį kopūstą – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

ylyk.m.,j/škj;lššjš;šmšššškšjššlšmšmš;ššš.šm;lšš,ššš;š;š,šš'šš,šššš.š.š,šš;š,š.šmšššmš.š,šš.š

ADIVA, TU ADIVA

PIRMIAUSIAI LABAI GERAI ISIZIUREK I KAINAS EURAIS IR LITAIS , O TIK PASKUI KELK TRIUKSMA . MATOMAI VISADA TAIP DARAI , NEISITIKINI IR KELI VEJA VISUR.

ghhg

mediniai tapo tie kopūstai, valgyti jų neįmanoma, kieti, nei tarkuoti juos, nei pjaustyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS