COVID-19 žemėlapyje – neraminantys signalai: vis daugiau savivaldybių nusidažo juoda spalva | KaunoDiena.lt

COVID-19 ŽEMĖLAPYJE – NERAMINANTYS SIGNALAI: VIS DAUGIAU SAVIVALDYBIŲ NUSIDAŽO JUODA SPALVA

  • 0

Šįryt Statistikos departamento pateikti COVID-19 duomenys nenudžiugino – naujų atvejų skaičiai ir toliau didėja. Koronaviruso situacija neramina ir atskirose savivaldybėse.

14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų toliau kyla ir pasiekė 434,1 atvejo. 7 dienų teigiamų diagnostinių testų dalis siekia 5,8 procento ir, lyginant su ankstesne para, yra kiek sumažėjusi.

Šiuo metu į juodąją zoną patenka net aštuoniolika savivaldybių: Alytaus miesto ir rajono, Ignalinos rajono, Molėtų rajono, Utenos rajono, Joniškio rajono, Akmenės rajono, Telšių rajono, Skuodo rajono, Plungės rajono, Kretingos rajono, Palangos miesto, Klaipėdos miesto ir rajono, Rietavo, Šilutės rajono, Šilalės rajono ir Jurbarko rajono savivaldybė.

Į geltonąją zoną, kur situacija šiek tiek geresnė, Lietuvoje patenka tik dvi – Kupiškio rajono ir Raseinių rajono – savivaldybės.

Oficialiosios statistikos portalo nuotr.

Kaip portale skelbta anksčiau, praėjusią parą nustatyta 1300 naujų COVID-19 atvejų, mirė aštuoni žmonės. Penki iš aštuonių mirusiųjų buvo nepaskiepyti arba paskiepyti iš dalies.

3608 žmonės paskiepyti pirmąja vakcinos doze. Iš viso per parą mažiausiai viena doze paskiepyta 9328 žmonės.

Ligoninėse nuo COVID-19 šiuo metu gydomi 869 žmonės, 84 iš jų – reanimacijoje. Žmonių ligoninėse, lyginant su ankstesne para, padaugėjo šešiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS