D. Razmuvienė: 84 ugdymo įstaigose registruotas 181 koronaviruso atvejis | KaunoDiena.lt

D. RAZMUVIENĖ: 84 UGDYMO ĮSTAIGOSE REGISTRUOTAS 181 KORONAVIRUSO ATVEJIS

  • 2

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė pateikė informaciją apie koronavirusinės infekcijos plitimą ugdymo ir gydymo įstaigose. NVSC duomenimis, šiuo metu 84 ugdymo įstaigose registruotas 181 COVID-19 atvejis.

„Šiandien 84 šalies ugdymo įstaigose registruotas 181 COVID-19 ligos atvejis, serga 111 vaikų, 55 procese dalyvaujantys pedagogai ir 15 darbuotojų, kurie nedalyvauja ugdymo procese ir neturėjo tiesioginio kontakto su mokiniais“, – pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerijos surengtoje spaudos konferencijoje informavo NVSC gydytoja epidemiologė D. Razmuvienė.

„Kalbant apie ugdymo įstaigas iš viso izoliuota yra 1701 asmuo, bet šie duomenys dar tikslinami ir, aišku, jei gali pasikeisti“, – pridūrė ji.

D. Razmuvienės duomenimis, per rugpjūtį COVID-19 buvo patvirtintas 27 sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams, tuo tarpu rugsėjį liga diagnozuota jau 126 medicinos įstaigų darbuotojams.

„Didžiausi židiniai, susiję su sveikatos priežiūros darbuotojais, tai 42 darbuotojai, yra Radviliškio ligoninėje ir 20 darbuotojų Šiaulių ligoninėje, o Raseiniuose medikų serga nedaug, ten daugiausiai serga pacientai, susiję su globos namais. Šios dienos duomenimis, medikų serga tik 9“, – sakė D. Razmuvienė.

NVSC atstovės teigimu, nuo pat pandemijos pradžios 545 medikams diagnozuota COVID-19 infekcija.

Ugdymo įstaigų, kuriose nustatyta COVID-19, sąrašas – čia

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kroksul

ziauru

deja

Klasėje nustačius susirgusių atvejus, klasiokai izoliuojasi. Tai logiška. Tuo tarpu mokytojai, dirbę infekuotoje klasėje, nėra laikomi kontaktais ir dirba su kitų klasių mokiniais betarpiškai. Tai visai nelogiška. Bet taip daroma.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS