D. Razmuvienė: privalomi skiepai tam tikroms profesijoms turėtų būti įvesti jau dabar | KaunoDiena.lt

D. RAZMUVIENĖ: PRIVALOMI SKIEPAI TAM TIKROMS PROFESIJOMS TURĖTŲ BŪTI ĮVESTI JAU DABAR

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė sako, kad privalomas skiepijimas nuo koronaviruso tam tikroms profesijoms turėtų būti įvestas jau dabar, nelaukiant rudens.

„Kadangi kitos šalys įsivedinėja tam tikroms profesijoms, tam tikroms sritims privalomąjį skiepijimą, manau, kad tai turėtų būti padaryta ir Lietuvoje“, – BNS antradienį sakė D. Razmuvienė.

Anot jos, tokie reikalavimai galėtų būti įvesti medikams, globos įstaigų darbuotojams, taip pat pedagogams.

Šią savaitę sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė, kad rudenį skiepijimas tam tikrų profesijų žmonėms gali tapti privalomas. Vis dėlto NVSC epidemiologė teigia, kad delsti nereikėtų, nes visiškam imunitetui susiformuoti reikia maždaug pusantro mėnesio.

Manau, kad galėtų į privalomą skiepijimą būti įtraukti ir mokytojai, nes tai yra ilgas buvimas uždaroje patalpoje su vaikais. (...) Jei bus paskiepyti rugsėjo pirmą dieną, žmonės pilnavertį imunitetą turės tik spalio antroje pusėje. Todėl jei daryti, tai reikia daryti dabar“, – aiškino D. Razmuvienė.

Daiva Razmuvienė. M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Centro atstovės teigimu, tokiu būdu ugdymo įstaigose būtų užtikrintas didesnis saugumas, nes ne visi moksleiviai gali būti paskiepyti, o ir tie kurie gali – tą daro vangiai.

D. Razmuvienės teigimu, šiuo metu paskiepyta apie 80 proc. pedagogų dar dalis jų yra persirgę, bet „jei pažiūrėsime į atskiras mokyklas, yra nemaža dalis nepaskiepytųjų“.

Ji taip pat akcentavo, kad, norint išsaugoti kontaktinį ugdymą, ir vėl turėtų būti pasitelktas reguliarus testavimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O

Pati ar pasiskiepijai ?Kiek žinau nesiskiepiji,nes žinai kokios gali būti pasekmės po skiepo.

Mokytoja

Skiepytis nenoriu. Eksperimentinis preparatas, apie kuri niekas nieko nezino. Klinikiniu tyrimu nera. Bet per prievarta bando visiems ta virusa ipurksti.

pedagogas

Nei skiepų, nei pagalių netoleruosiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS