D. Razmuvienė: viruso plitimas yra ganėtinai smarkus ir jis tikrai nesustos | KaunoDiena.lt

D. RAZMUVIENĖ: VIRUSO PLITIMAS YRA GANĖTINAI SMARKUS IR JIS TIKRAI NESUSTOS

Koronaviruso plitimas yra ganėtinai smarkus ir jis tikrai nesustos, augant naujų atvejų skaičiui sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė.

„Kiekvieną dieną daugėja naujai registruojamų atvejų ir Lietuvoje ketvirtadalis savivaldybių yra pakliuvusios į tą raudonąją zoną, visiškai nelauktai, bet yra vasaros laikotarpis, atostogos, žmonių mobilumas, bendravimas žymiai padidėjęs“, – penktadienį interviu Lietuvos radijui sakė D. Razmuvienė.

Ji pažymėjo, kad spartesnį viruso plitimą lemia agresyvesnė delta atmaina. „Tas viruso plitimas yra ganėtinai smarkus ir jis tikrai nesustos, nes mes visuomenėj turim paplitusį tą virusą“, – sakė D. Razmuvienė.

Pasak jos, viruso paplitimą visuomenėje rodo ir tai, kad tiriant protrūkius žmonės negali įvardyti, kur užsikrėtė.

„Žmonės negali pasakyti, kokioj vietoj užsikrėtė, ir tai rodo, kad virusas visuomenėj yra paplitęs. Tai yra grėsminga atmaina, greičiau plintanti, todėl ji nerims, kadangi jau įsibėgėjo, bet reikia pagalvoti, kad yra priemonės, ir vienintelė priemonė, kuri gali suvaldyti šitą virusą, yra skiepai“, – pažymėjo epidemiologė.

Praėjusią parą pranešta, jog Lietuvoje nustatyta 380 naujų koronaviruso atvejų, tuo tarpu para anksčiau buvo pranešta apie 337 naujus atvejus, dar para anksčiau – 211, o pirmadienį buvo nustatyti 96 nauji koronaviruso atvejai.

Pastarųjų 14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 91,4, o teigiamų diagnostinių testų dalis per parą ūgtelėjo iki 2,5 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

reiketu

visa medkontrole perleist gerb prf E Vaitkui nes sie visi dulkverkrat pagelbininkai tiesos nepasakys es patys dar nezino o kas ji paleido VP======

v

Tai tokie isireiskimai vyska pasako ,kad virusas suplanuotas ,skiepai tik biznis daugiau nieko

AAA

Skiepai - bene vienintelė priemonė, skatinanti viruso mutacijas į agresyvesnes:( Ir vėl niekas kaip ir nesiūlo stiprinti imunitetą, nekalba apie ankstyvųjų ligos stadijų gydymo paieškas. Kodėl?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS