Dantys per dieną: implantacijos laimėjimas ar tušti pažadai? | KaunoDiena.lt

DANTYS PER DIENĄ: IMPLANTACIJOS LAIMĖJIMAS AR TUŠTI PAŽADAI?

  • 21

Dantų implantacija odontologijoje taikoma jau daugiau nei 50 metų. Per šį laikotarpį implantacija tobulėjo ne mažais žingsneliais, o užtikrintais šuoliais.

Nuolatinių mokslinių tyrimų, technologijų ir asortimento tobulinimo rezultatas – nepriekaištingos pacientų šypsenos. Šiandieninė implantacija gali įgyvendinti visus pacientų poreikius: atkuriami ne tik estetiški ir funkcionalūs dantys, bet ir užtikrinamas procedūros greitis. Apie neįtikėtinus rezultatus, kuriuos leidžia pasiekti dantų implantacija, kalbamės su Kaune įsikūrusios PR klinikos gydytoju odontologu Pauliumi Rudausku.

Šypsena per dieną – vienas pagrindinių poreikių

Dantų implantacija – nepakeičiamas dantų atkūrimo būdas. Gydytojas odontologas Paulius Rudauskas pasakoja, kad norint greitai ir efektyviai atkurti bedančius žandikaulius, dažniausiai pasitelkiama unikali „Visi ant keturių“ metodika: „Taikant „Visi ant keturių“ būdą, visiškai atkurti vieno žandikaulio dantis galima su keturiais implantais. Implantai įsukami vieno vizito metu ir ant jų tvirtinami laikini, natūraliai atrodantys dantys, kurie po kelių mėnesių yra pakeičiami nuolatiniais. Šiuo metodu greitai ir efektyviai atstatoma kramtymo funkcija ir dantų estetika, be to, užtikrinama trumpesnė gydymo eiga ir mažesnės išlaidos.“

Paulius Rudauskas.

Pastebima, kad būtent trumpa gydymo trukmė šiomis dienomis užima svarbų vaidmenį implantacijoje. Pacientų poreikis susigrąžinti šypseną čia ir dabar – puikiai suprantamas, tačiau visų dantų atkūrimas per vieną dieną vertinamas dvejopai. Vieni trumpai trunkančią procedūrą laiko šiuolaikinės implantacijos pasiekimu, kiti baiminasi, kad tai tik tušti pažadai. Kaip yra iš tiesų, atskleidžia ilgametę patirtį turintis gydytojas odontologas P. Rudauskas: „Dantų implantacija – bene pažangiausias ir ilgaamžiškiausias prarastų dantų atkūrimo metodas. Šiuolaikinėje odontologijoje per vieną dieną tikrai įmanoma atkurti vieną, kelis ar net visus dantis – tai yra patikrintas sprendimas. Šypsenos atkūrimo trukmę diktuoja paciento dantų bei žandikaulių būklė, bendra sveikata, poreikiai ir galimybės. Ši informacija išsiaiškinama pirmos konsultacijos metu, tuomet galima pradėti gydymą.“

Vieno ir kelių dantų atkūrimas

Netekus vieno ar kelių dantų, dantų lankas ir kramtymo funkcija yra atkuriami įsriegiant pavienius dantų implantus numatytose vietose. Implantas įsriegiamas vos per 30–60 minučių vietinėje nejautroje, todėl pacientas jokio skausmo ar nemalonių pojūčių nejaučia. Dažnai implantai gali būti įsriegti iškart po danties rovimo. Tai vadinama greitąja – vienmomente implantacija. Taikant šį implantacijos metodą, pacientas iš odontologo kabineto jau išeina su šypsena, nes galima tvirtinti laikiną karūnėlę, kuri po kiek laiko keičiama nuolatine. „Vienmomentė implantacija yra patikimas sprendimas. Visų pirma, minimalios chirurginės intervencijos dėka pacientui mažiau skauda, operuota zona netinsta ir nekraujuoja, trumpėja gydymo laikas ir išlaidos. Be to, šis implantacijos metodas yra ne tik greitas, bet ir visiškai saugus“, – privalumus aptaria odontologas.

Šveicariška kokybė, garantuojanti procedūros sėkmę

Odontologai vienbalsiai tvirtina, kad vienas svarbiausių veiksnių, užtikrinančių implantacijos sėkmę – kokybiškų implantų pasirinkimas. PR klinikoje naudojami šveicariški implantai pelnytai įsitvirtinę lyderių gretose, kadangi pasižymi ilgaamžius rezultatus užtikrinančiomis savybėmis. Šių implantų kokybę pirmiausia įrodo itin aukšti prigijimo rodikliai – net 96–99 proc. Taip pat, bet kokias abejones dėl procedūros patikimumo išsklaido implantams ir protezavimo detalėms suteikiama viso gyvenimo garantija. Svarbu paminėti, kad dėmesys telkiamas ne tik į implanto integravimąsi kaule, bet ir į jo tvirtumą, kurį garantuoja unikalus titano / cirkonio lydinys. Šveicariški implantai skaičiuoja galybę sėkmingai atkurtų šypsenų ir nesustoja gerinti pacientų gyvenimo kokybės ir toliau.

Odontologas Paulius Rudauskas pastebi, kad šiuolaikinėje visuomenėje patraukli ir natūraliai atrodanti šypsena yra ne tik grožio, bet ir sveikatos simbolis. Gydytojas atvirauja, kad pacientų emocinė būklė susigrąžinus tobulą šypseną yra didžiausia motyvacija tobulėti ir toliau siekti nepriekaištingų rezultatų. Pauliaus Rudausko klinikoje siekiama, kad kiekvienas pacientas jaustųsi jaukiai, saugiai ir liktų patenkintas suteiktomis odontologinėmis paslaugomis.

Dantų atkūrimas implantais šiomis dienomis yra bene geriausias sprendimas: bemetalės keramikos vainikėliai ant implantų idealiai atkartoja buvusio danties formą bei spalvą ir gali tarnauti visą gyvenimą. Kviečiame užsiregistruoti į atvirų durų dienas, gegužės 20 – birželio 3 dienomis, kurių metu implantuojantis gydytojas odontologas Paulius Rudauskas pristatys šypsenos atkūrimo galimybes ir atsakys į Jūsų klausimus.

GALERIJA

  • Gyd. odontologas Paulius Rudauskas
  • Dantų atkūrimas su 4 implantais.
Klinikos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (21)

6vnt turiu

ir sudejo ne per viena diena o gerus pusantru metu viskas uztruko, tvarkiaus visus dantis, ten ka apvilko kur tilta koki sudejo, gydymo dar kazkokio reikejo, tai per pusantru metu palikau ~16t eu. iš lietuviškos algos - būtų be šansų

kaunas

cia tik verslas,gaudo naivuolius...

Algis

Blyn, aš taip pat galiu per sekundę kad ir visų dantų implantinius vinis sukalti. Esu patyręs batsiuvys. Manau, šis jaunuolis tik baigęs mokslus, o jo "ofisas" sukriošusiame sovietmečio penkiaaukštyje. Nuuuu - skubėkite pas jį dėtis dantis kam negaila babkių ir abejotinos kokybės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS