A. Dulkys apie migrantų vakcinavimą: mūsų interesas, kad Lietuvoje esantys žmonės būtų paskiepyti | KaunoDiena.lt

A. DULKYS APIE MIGRANTŲ VAKCINAVIMĄ: MŪSŲ INTERESAS, KAD LIETUVOJE ESANTYS ŽMONĖS BŪTŲ PASKIEPYTI

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad stebint pro pasienį su Baltarusija vis didėjančius migrantų srautus, Lietuvos interesas ir toliau turėtų išlikti kuo didesnės dalies šalyje esančių žmonių paskiepijimas. Pasak ministro, baigus skiepyti prioritetines grupes, atsirado vis daugiau kitų įvairių grupių, kurios taip pat turi pasiskiepijimo poreikį.

„Gyvenimas parodė, kad kai baigėme skiepyti prioritetines grupes, mes kiekvieną savaitę atrandame naują situaciją, kurioje paaiškėja, kad viena ar kita grupė žmonių turi poreikį vakcinuotis“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Dulkys.

Ministras neakcentavo, kad bus ketinama koncentruotis būtent į migrantų skiepijimą, tačiau pažymėjo, jog mūsų pačių interesas turėtų būti kuo didesnės Lietuvos populiacijos dalies paskiepijimas, taip užtikrinant saugumą ir geresnę epidemiologinę situaciją.

„Nenorėčiau dabar konkretinti, bet pasakyti bendrą principą, kad mes visais atžvilgiais žiūrime, kaip išspręsti vakcinavimo klausimą. Jeigu dėl vienokių ar kitokių priežasčių viena ar kita grupė žmonių leidžia laiką Lietuvoje, tai reiškia, kad mūsų interesas yra, jog pandemijos metu jie turėtų galimybę vakcinuotis, leistų laiką saugiai ir neblogintų mūsų pačių sergamumo rodiklių“, – mano A. Dulkys.

Jeigu dėl vienokių ar kitokių priežasčių viena ar kita grupė žmonių leidžia laiką Lietuvoje, tai reiškia, kad mūsų interesas yra, jog pandemijos metu jie turėtų galimybę vakcinuotis, leistų laiką saugiai ir neblogintų mūsų pačių sergamumo rodiklių.

ELTA primena, kad neteisėtai per sieną atvykusių migrantų iš Baltarusijos skaičius pradėjo dar labiau augti po priverstinio „Ryanair“ lėktuvo nutupdymo, kai sukėlus tarptautinės bendruomenės nepasitenkinimą, Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad Minskas, iki šiol stabdęs „narkotikus ir migrantus“ Baltarusijos pasienyje, to daugiau nebedarys.

„Dabar jūs patys juos valgysite ir gaudysite“, – Baltarusijos parlamente sakė diktatorius.

2019 m. tokių migrantų buvo 37, 2020 m. – 74, o 2021 m. iki šios dienos jau – 290 asmenų. Lyginant šių metų sausio–gegužės mėnesiais neteisėtų atvykimų skaičių su tuo pačiu laikotarpiu pernai, matyti, kad neteisėtų migrantų skaičius išaugo daugiau nei 30 kartų. Vien per pirmąją birželio savaitę neteisėtų Lietuvos–Baltarusijos sienos kirtimų buvo daugiau nei per 2019 ir 2020 m. kartu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klausimas

O kuo ta Dulkio vakcina bloga, kad jam siūlote eiti į kalėjimą? Vakcina kaip vakcina. Po metų kitų gal baisesnių virusų atsiras, ir vėl skiepysimės, ir ką? Ir valdžią išsirinksime tokią, kokios būsime verti, ko čia dabar putotis ir šūkauti?

Dulki i kalejima reikia kisti uz vakcina

PARAZITE IR TAVO VALDZIA PARAZITAI, BANDITAI.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS