A. Dulkys apie prezidento kritiką: sutikti, kad neįsiklausėme į ekspertus, aš negaliu | KaunoDiena.lt

A. DULKYS APIE PREZIDENTO KRITIKĄ: SUTIKTI, KAD NEĮSIKLAUSĖME Į EKSPERTUS, AŠ NEGALIU

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia negalįs pritarti prezidento metiniame pranešime išsakytai kritikai, esą problemų pandemijos valdyme kilo ir dėl nenoro įsiklausyti į tai, ką sako ekspertai.

„Sutikti, kad buvo neįsiklausyta į ekspertus, aš tiesiog negaliu. Aš nežinau, kokius ekspertus prezidentas turėjo, Vyriausybė buvo netgi sudariusi nepriklausomą ekspertų grupę, su kuria labai intensyviai bendravome, ir buvo tokių momentų, kada dirbome ne valandomis, o paromis kartu“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė A. Dulkys.

Anot ministro, apskritai komentuoti pandemijos valdymo strategijoje padarytas klaidas yra anksti, mat, A. Dulkio teigimu, kova su COVID-19 virusu dar nėra baigta.

„Man atrodo, kad kai kuriems dalykams pasakyti, kur buvo padaryta klaida, kur ne, apskritai yra dar per ankstyvas metas. Mes nepamiškime, kad pandemija nesibaigė, kova su virusu yra nebaigta ir dar į daug reikės atsakyti klausimų“, – pridūrė jis.

Šalies vadovui pareiškus esą raginimas skiepytis vyko prastai bei vakcinacijoje nuspręsta, kad rimbas veikia daug geriau už meduolį, A. Dulkys pripažįsta, kad pagrindinė bėda buvo dviprasmiškų žinučių skleidimas.

„Čia pagrindinė bėda buvo dvigubų, dviprasmiškų ar abejojančių žinučių skleidimas“, – teigė ministras.

Ketvirtadienį Seime skaitytame trečiajame metiniame pranešime prezidentas Gitanas Nausėda negailėjo kritikos Vyriausybei dėl, anot jo, pandemijos valdymo strategijoje padarytų klaidų. Šalies vadovas teigė, esą reikalavimai netrukdyti dirbti tapo priedanga dreifavimui be aiškaus plano, o raginimas skiepytis, pasak šalies vadovo, leido su visuomene elgtis kaip su vakcinuojama „kaimene“.

„Turime pripažinti, kad, siekdami efektyviai kovoti su COVID-19 pandemija, ne visada radome bendrą kalbą dėl priemonių, kaip tai pasiekti. Problemų kilo ir dėl nenoro įsiklausyti į tai, ką sako ekspertai“, – Seime kalbėjo prezidentas.

„Net ir sutarus, kad pandemijos valdymą turi lemti specialistų nuomonė, koją kišo politiniai išskaičiavimai, siekis eiti lengviausiu keliu, vengimas pripažinti klaidas ir jas taisyti. Reikalavimai „netrukdyti dirbti“, deja, tapo priedanga neveiklumui. Dreifavimui be aiškaus plano. Vėlavimui įgyvendinti ekspertų rekomendacijas arba pasiteisinusią užsienio šalių patirtį“, – pridūrė jis.

Kritikos šalies vadovas negailėjo ir vakcinacijos kampanijai, kurios rezultatas, jo teigimu, lėmė Lietuvos skiepijimosi atsilikimą nuo Europos Sąjungos vidurkio.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

nuomonė

Manau, ekspertais turėjo būti gydytojai epidemiologai, o ne matematikai, ar duomenų analitikai.

Eilinis Dulkinizmas

Tik įsiklausykit į dar vieną Dulkio nusikalbėjimą: Nepriklausoma ekspertų grupė? Nuo ko nepriklausomą? Nuo žolės, ar kovido, ar skiepų, ar Šimonytės, ar Dulkio? Kažkoks eilinis SAM ministro IDIOTIZMAS.

tik už

dulki į prezidentus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS