A. Dulkys apie susimokėjimą už testavimą dėl COVID-19: kai kurie „zuikiauja“ kitų sąskaita | KaunoDiena.lt

A. DULKYS APIE SUSIMOKĖJIMĄ UŽ TESTAVIMĄ DĖL COVID-19: KAI KURIE „ZUIKIAUJA“ KITŲ SĄSKAITA

Klausimai dėl susimokėjimo už testavimą dėl COVID-19 kils vis dažniau, daliai visuomenei nesiskiepijant ir „zuikiaujant“ kitų sąskaita, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Kol kas pagal įstatymą ir Vyriausybės nutarimą visas testavimas ekstremalios situacijos metu vykdomas valstybės biudžeto lėšomis, tačiau vis dažniau pasigirsta kvietimų diskutuoti, ar nereikėtų jau kalbėti apie susimokėjimą už testavimą“, – trečiadienį žurnalistams sakė A. Dulkys.

Jis teigė, kad temos apie privalomą skiepijimą bei susimokėjimą už testavimą aštrės, „nes didės ta visuomenės dalis, kuri jau pasiskiepijo, kuri mato rezultatą ir nenori, kad jos gyvenimo kokybę, apribojimus lemtų tie, kurie „zuikiauja“ ir nenori prisidėti prie bendro gėrio“.

Vyriausybė trečiadienį planuoja papildyti sąrašą sričių, kuriose leidžiama dirbti tik pasitikrinus dėl COVID-19: jame turėtų atsidurti krovinių ir keleivių vežėjai, pramogų, maitinimo įstaigų ir kitų sričių darbuotojai, kariai.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys pabrėžia, kad privalomo testavimo galima išvengti pasiskiepijant.

„Mes, saugodami visą visuomenę ir tuos, kurie jau pasiskiepijo, planuojame diskutuoti ir įvesti būtinąjį sveikatos tikrinimą, kas tikrai nėra nei kažkokia skausminga operacija, nei kažkas sudėtinga, bet yra gyvenimo kokybės trukdžiai, kurių galima išvengti pasiskiepijus“, – sakė A. Dulkys.

Anot jo, privalomas testavimas būtinas siekiant identifikuoti viruso židinius, jo atmainas, bet pabrėžė, kad „tai kainuoja valstybei ir to galima išvengti, jei daugiau žmonių pasiskiepys“.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 46 proc. žmonių, tačiau pastaruoju metu skiepijimo mastai šalyje sumažėjo.

Iš viso Lietuva yra sulaukusi 3 mln. 203 tūkst. 455 skiepų dozių, iš jų sunaudotos 2 mln. 373 tūkst. 693 dozės.

Nepanaudota šiuo metu per 829,7 tūkst. vakcinos dozių.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kas būna

Kada viršūnės nesugeba,o apačios nebegali

Kaitinamas puodas

Anksčiau ar vėliau užverda

Nesiskiepinsiu

O mes tipo nemokam mokesčių?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS