A. Dulkys apie visuotinę skiepų sistemą: tikėjomės didesnio registracijų skaičiaus | KaunoDiena.lt

A. DULKYS APIE VISUOTINĘ SKIEPŲ SISTEMĄ: TIKĖJOMĖS DIDESNIO REGISTRACIJŲ SKAIČIAUS

Nuo šios savaitės pradėjus veikti visuotinei registravimosi skiepams nuo koronaviruso sistemai, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako tikėjęsis didesnio žmonių aktyvumo.

„Pripažinsiu, kad tikėjomės didesnio registracijos skaičiaus, nes vakcinų tikrai turime“, – spaudos konferencijoje žurnalistams trečiadienį sakė A. Dulkys.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad tėra „pirmų trijų dienų emocija“. Ministras taip pat pridūrė, jog galbūt „ne visus dar pasiekė ta informacija“.

Šią savaitę šalyje skiepytis kviečiami visi vyresni nei 45-erių gyventojai, o nuo kitos savaitės skiepijimas bus prieinamas ir vyresniems nei 35-erių metų žmonėms.

Ministro teigimu, detalesnes išvadas dėl skiepijimosi apimčių bus galima daryti mėnesio gale prasidėjus masinei vakcinacijai.

Be kita ko, A. Dulkys teigė, kad nors ne visų vakcinų populiarumas yra vienodas, „visomis vakcinomis yra skiepijamasi“. Pasak jo, jei šis procesas ims strigti, bus daugiau dėmesio skiriama edukacijai ir komunikacijai.

„Taip pat Lietuva yra numačiusi rūpintis ir trečiosiomis šalimis“, – sakė A. Dulkys.

Jis taip pat pabrėžė, kad nors epidemiologinė situacija šalyje po truputį gerėja, atsipalaiduoti negalima.

Kaip nurodoma Vyriausybės trečiadienį išplatintoje kassavaitinėje apžvalgoje, nauji atvejai, teigiamų tyrimų procentas, 14 dienų sergamumas krenta ir pandemijos pagreitis mažėja.

Mes manome, kad vasarą turėsime labai darbingą.

„Labai norisi, kad taip ir būtų, kaip sako ekspertai ir analitikai, kad mes čia leidžiamės nuo tos bangos kalnelio. Bet noriu užtikrinti, kad sveikatos apsaugos sistemos žmonės, jos politiką formuojantys žmonės į tai nežiūrime atsipalaidavę“, – kalbėjo A. Dulkys.

„Manau, šituo požiūriu, visiškai nenorim tokios vasaros, kokia buvo praėjusi vasara. Praėjusią vasarą atsipalaidavo ir žmonės, ir tie, kurie turėjo rūpintis tais žmonėmis. Mes manome, kad vasarą turėsime labai darbingą“, – pridūrė jis.

Anot Statistikos departamento, pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 534,8 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 5,2 procento.

Prieš savaitę šie rodikliai buvo atitinkamai 590,9 atvejo ir 5,8 procento.

Šalyje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze jau paskiepyta 887 tūkst. 413 žmonių, abiem – 460 tūkst. 411.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

čempionas ,

jau pamatė jokio šanso nėra 130 punktu dėstimui, ponui sėdinčiam viršunėsę, aukštas semia stebi fokusus kurtus, ir pinigučiu barstymo partijiuku tralieturčiu bajeriuku, kumečius madom nuskaidryno, žydriom vėliavėliavomis oranžierijos nudabino ir parašus surinko tukstantinius , ir iteikė seimo kanceliarijos klerkom, ir paviešino patėšino laukime rezultato mums naudingo, bet juk ten net nei krust tratata nepajudėjo o tik vėl gegužes tratata šeimos marša sutraukti iš visu provincijos kampeliu orlaivio hebritė sukvietė, o duosim karšto garo, atvykite idėsime dikadoniams, kurie nebenori dirbti, tik duona ryti sugeba, va jums eityniu manogramos, užbaigtos, operos scenoj užolaida jau užsidarė iki sekančio memorandumo, laukime sekančiu rinkimu, 2023metu tada vysime tos begėdžius tolin nuo horizonto,

Anonimas

tikėjaisi, kad puls visi skiepytis, bet pasirodo žmonės dar turi proto

taigi

reikia atidirbinėti pinigus..., nuo jo jau niekas nepriklauso..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS