A. Dulkys: kaip ir visi kiti skiepai, vakcinos nuo COVID-19 ateityje turės savo kalendorių | KaunoDiena.lt

A. DULKYS: KAIP IR VISI KITI SKIEPAI, VAKCINOS NUO COVID-19 ATEITYJE TURĖS SAVO KALENDORIŲ

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, nuo gegužės 1-osios atšaukus valstybės lygio ekstremaliąją situaciją, testavimas ir vakcinacija nuo COVID-19 persikelia į asmens sveikatos priežiūros įstaigas. Ministras pažymi, kad ateityje ketinama sudaryti skiepijimosi nuo koronaviruso kalendorių.

„Kas liečia testavimą ir vakcinacijos procesus, šios paslaugos išliks, jos persikelia į asmens sveikatos priežiūros įstaigas ir bus finansuojamos iš privalomojo sveikatos draudimo“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Dulkys.

Anot ministro, COVID-19 skiepus integravus į nacionalinės imunoprofilaktikos programą, ketinama sudaryti vakcinavimosi kalendorius. Vis dėlto, akcentuoja jis, kol kas galutinis sprendimas dėl galimų skiepijimosi schemų nėra priimtas.

„Ateityje pati vakcinacija jau bus integruojama į nacionalinės imunoprofilaktikos programą – taip, kaip ir visi kiti skiepai, turės savo kalendorių. Šiandien dar galutinės schemos neturime, dar reikia įvairių tarpinių sprendimų ir dėl ketvirtos dozės naudojimo. Tai sudarėme tam tokią specialią darbo grupę, kurioje yra Sveikatos apsaugos ministerijos, nepriklausomų ekspertų ir Vyriausybės atstovų. Ji padės pasitarti ir priimti tuos tarpinius sprendimus, kol visi žinos galutines vakcinacijos schemas“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jo

TAIP nebus. sudie Dulky. geda tokia pavarde turet, eik kur tau priklauso.

Ogis

DIEVAS man davė gyvastį o ne iškrypusi "valdžia". O šį "valdžia" atsakys už visą tai ir man jų labai gaila. Kaip Šventajame rašte parašyta-Palikite vietos DIEVO rūstybėj.Mano aplinkoje tikrai daug yra nukentėjusių ir jau iškeliavusių nuo PRIVALOMŲ SKIEPŲ.

Irena

O skiepai dabar irgi per prievarta prieš operaciją,dar mažai bus narkozės,po to aiskins,kad na ,,organizmas taip sureagavo,,tai nieko tokio,maždaug pagulekite papildomai keletą savaičių daržovė,o namie galėsite ir nudvesti,skiepai ne prie ko ,,susirgo kovidu,,hujovidu,turi valdžia mylimus migrantus,pabėgėlius,gėjus,prašom vadovauja tegul visi už rankuciu susikibę jiems,jiems pinigėliai ,soc korteles,europinės išmokos,kaip ir ukrainiečiams,nuo kurių jau vemia Italijos gyventojai ,patys sunkiai isgyvendami ,dar saugo ukrainiečių dzipus savo saskaitom,jeigu debilai lietuviai nežino kiekvieną parą ukrainiečiams Italijoje mokama po 60 eurų,pas mus įdomu kiek jie gauna,kur mums lietuviams išmatoms ,pagal elitinio senelio žodžius,ir tie 60 eurų,sunkiai besiverčiantiems,ir tiems,kurie nedirba ,nes laukia operacijų,nes darbdaviai vistiek biuletenių neapmokes,patvirtinu ,dirbau pašte ,informavau pries 4 mėn ,kad operacija bus,teko išeiti iš darbo ir stoti į biržą ,nes darbdavys nemokėjo biuleten
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS